De week van Lonneke - photo blog 45

 

Mijn eerste plog van het nieuwe jaar: here we go. Achteraf gezien een week vol schermen en  ik pak wat oude hobby's weer voorzichtig op. Ook blijft zelfzorg een terugkerend dingetje en er komen natuurlijk ook weer flink wat kattenneusjes voorbij. ♥

Weekend

Eigenlijk zou ik vanavond naar de verjaardag van mijn zusje gaan, maar omdat mijn vriend nog ziek is en ik me ook niet lekker voel, hebben we een afspraak voor een andere keer gemaakt. Verder rustig aan doen, warme anijsmelk drinken en Wie is de Mol kijken. Ook ontdekten we nog een super schattige serie op Netflix: An Eggscelent Adventure, over een rauw ei en een kipje. Haha, dat klinkt heel smerig zo, maar zeker een aanrader als je op zoek bent naar iets fijns en luchtigs.

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Ik voel me iets energieker, dus ik besluit om kort even achter mijn computer te kruipen om mezelf te leren programmeren. Het is veel, overweldigend ook soms, maar stapje voor stapje leer ik vanzelf van alles bij. 

De rest van de dag aten we oranje dingen en in de avond had ik mazzel; Star Trek The Next Generation was op tv. Ik ben zo'n fan van Data en Picard, vroeger had ik zelfs een Data-trui! En Patrick Stewart blijft denk ik toch wel mijn grote idool als het gaat om acteurs. Alles wat hij maakt is goud.

Maandag

Een paar maanden geleden heb ik mijn sportschool-abonnement opgezegd. Ik merkte dat ik er vooral met tegenzin naartoe ga. Ik heb niet echt aansluiting met de mensen die ernaartoe gaan, en de hele 'vibe' vind ik niet zo prettig. Dat betekent ook dat ik een paar maanden niet gesport heb, maar daardoor wel het wandelen weer hebt ontdekt. Ook het hardlopen begint nu weer een beetje te kriebelen, dus vandaag heb ik voor het eerst mijn hardloopschoenen weer aangetrokken. Mijn vriend is helemaal into hardlopen en heeft zorgvuldig een schema samengesteld wat ik de komende tijd kan gaan volgen om het weer rustig op te bouwen. Ik heb me ook direct opgegeven voor een hardloopwedstrijd in april, waar ik vorig jaar ook aan mee heb gedaan. Díe sfeer vond ik dus wel heel leuk en gezellig! Daar heb ik nu al erg veel zin in. Het hardlopen zelf voelt haast als een verademing. Iets wat ik schijnbaar echt heb gemist!

Verder kijk ik Wednesday af op Netflix - ik kijk uit naar seizoen twee! - en speel ik nog even wat uurtjes Stardew Valley. Zo indrukwekkend hoe dat spel in elkaar zit, zeker als je nagaat dat de developer Eric Barone alles in zijn eentje heeft gedaan (van artwork en programmeren tot storytelling en muziek). Dat is stiekem ook wel echt een held van me geworden in heel korte tijd. Nieuw jaar, nieuwe obsessie, haha.

Dinsdag

Zeker in de winter zijn de kantoordagen altijd best wel een onderneming. Ik ga weg in het donker en wanneer ik weer naar huis ga, is het ook alweer donker. Gelukkig rijdt er sinds vandaag weer een directe trein naar Leiden, dat scheelt al zoveel wachten met het overstappen. Oordopjes in en nog even slapen.

Oh ja, en om in de thema's helden, zelfzorg en liefde te blijven:

Woensdag

Omdat ik vandaag in de avond wat extra uren draai om een vrijwilliger in te werken, kon ik overdag wat eerder stoppen. Ik haal een TGTG-box op en loop daardoor lekker in de zon. Ook al voelt het nog echt een beetje ijzig aan buiten, de zon is zo heerlijk.

Tijdens het werken ben ik nooit alleen. Meestal ligt er wel ergens een kat in de buurt. Het liefst half op schoot, half in het open vakje van mijn bureau. Toen Fiep helemaal in het vakje verdween, kroop Sop snel op schoot. 

Donderdag

Terwijl ik mijn gezicht was en mijn haar doe, zet ik vaak een YouTube-video aan die ik dan half volg. Op het moment kijk ik graag naar een specifieke Stardew Valley creator op YouTube, die ook video's maakt waarin Eric Barone (ConcernedApe) te gast is en meespeelt. Deze video heb ik geloof ik inmiddels al zo'n 6 keer gezien. Zo leuk en wholesome vind ik het om te zien hoe hij zelf bijna deel uit maakt van de hele Stardew-community. Oké, nu genoeg over games, haha, anders wordt het wel heel eentonig allemaal.

De rest van de dag heb ik voor Proud gewerkt en nog een rondje hardgelopen; ik ben direct langs alle boekenkastjes gegaan in de buurt. Een soort buitenbieb-rondje.

Ook kwam vandaag mijn nieuwe printer binnen. Sinds ik op mezelf woon heb ik geen printer meer gehad. Maar het gebeurt me zo vaak dat ik iets moet printen en dan naar die ene copyshop op 30 minuten fietsafstand moet, dat ik toch maar een goedkope printer aan heb geschaft. Scheelt toch best veel gedoe!

Vrijdag

Na het werken komen er twee vrienden langs om gezellig wat te drinken. 

Terwijl mijn vriend die avond nog naar een andere vriend gaat, vind ik het wel even goed voor vandaag en duik ik lekker mijn bed in, na wat Stardew Valley, een sudoku-puzzel en een paar pagina's in mijn boek verder. 

 

Ik hoop dat de zon jou ook een beetje op heeft gezocht afgelopen week en bepaalde situaties net in een ander daglicht kan stellen. Dat hoe zwaar het soms ook kan voelen, er hopelijk ook een straaltje licht is dat je houvast kan geven. Veel liefs, een dikke knuffel en een piep van Fiep. Een goeie week gewenst. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 23 januari 2023 21:08
leuk blog en wat een leuke foto van fiep!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 24 januari 2023 09:08
Haha, fiep zegt dankjewel!
britneyangel - Maandag 23 januari 2023 21:55
mooie clip en liedje he van miley? ik vind haar goed zingen, ik heb ook cds van haar.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 24 januari 2023 09:09
Ja, ik vind 'm heel mooi! Super leuk dat je cd's hebt van haar! Zijn er best veel geloof ik inmiddels!
Anne - Maandag 23 januari 2023 22:47
Leuk om te lezen Lonneke.
Ik stopte ook met de sportschool vanwege de sfeer en het geen aansluiting kunnen vinden. .Het doet zo veel met hoe het voelt om te trainen. Ik durf nu nergens anders meer te proberen, wat natuurlijk wel een beetje stom is.
Wat goed dat je weer met de hardloopwedstrijd mee gaat doen : )
De minibiebs staan ook langs mijn wandelroutes en ik hoop altijd iets leuks te vinden of te brengen. Ordinary People vond ik (lang gelden gelezen)echt een mooi boek !
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 24 januari 2023 09:10
Ha Anne,

vervelend dat je daar ook tegenaanliep, maar fijn dat je voor iets anders hebt gekozen en dat beter bij je past. Soms echt even zoeken en schakelen, he? Wat toevallig dat je Ordinary People hebt gelezen! Had er zelf nog nooit van gehoord! Ik vind het begin even lastig doorheen komen, maar door jouw berichtje zet ik sowieso maar even door. :)

Liefs!
Cindy - Dinsdag 24 januari 2023 10:28
Motiverende blog dank je wel voor het delen!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Donderdag 26 januari 2023 11:16
Bedankt voor je lieve reactie Cindy! x