De week van Lonneke - photo blog 41

 

Een prima week, maar toch voelde ik me onrustig, gespannen en geïrriteerd. En dat irriteerde me óók weer. Dagen en stemmingen waarin ik tijdens mijn eetstoornis flink toe zou geven aan eetgestoorde handelingen. Gelukkig heb ik die strijd er niet meer bij. Ik twijfelde in eerste instantie of ik wilde benoemen dat ik me in de afgelopen week met vlagen niet zo fijn voelde, maar dat is ook het leven. Ik hoop dat het zien van zo'n week je niet ontmoedigt, maar juist laat zien dat er ook na het herstellen van een eetstoornis stomme dagen kunnen zijn. Waarin je even niet weet wat je met jezelf aan moet, maar dat je jezelf op die dagen niet hoeft te haten of slecht hoeft te behandelen. Misschien juist niet, misschien heb je dan juist wat extra liefde nodig. En daar ben ik even naar op zoek.

Zaterdag

Omdat mijn nichtje gisteren 2 jaar is geworden, fietsen mijn vriend en ik vandaag naar mijn zusje. Ze zijn vorig jaar verhuisd en wonen nu iets verder weg, maar prima te doen op de fiets. Zeker met dit weer en alle vogels!

Vlak voordat we weer op huis aan gingen, besloten we om last minute een BBQ voor te stellen aan wat vrienden. Ik maakte het maisrecept dat ik afgelopen maand deelde en we maakten een heerlijk vuurtje.

Zondag

Lekker rustig aan doen en daarna het huis samen opruimen. Zo fijn als alles weer lekker schoon en opgeruimd is. Aan het einde van de middag dronken we een wijntje op het balkon en na het eten speelden we GTA; dat is iets wat we tegenwoordig samen doen en ik vind dat stiekem zo gezellig, haha.

De lucht was ook weer prachtig!

Maandag

Even naar buiten, dat leek me een goed idee. Na maanden niet hardgelopen te hebben, trok ik vandaag mijn hardloopschoenen weer eens aan. Rustig in komen, dus een kort rondje en weer terug naar huis. 

Snel douchen en door naar de fysiotherapeut. Ik heb de afgelopen weken veel last gehad van mijn nek en rug, meer dan gebruikelijk, dus ik besloot toch maar even een afspraak te maken. Die was vorige week en ze heeft toen mijn hele rug 'gekraakt' en losgemasseerd. Heel pijnlijk, maar ik merkte direct verlichting. Vandaag ging ik dus voor een tweede keer en ook al was het een stuk soepeler, het deed nog steeds flink pijn. 

Ik fiets door naar een vriendin. Ze is net verhuisd en ze had op onze katjes gepast toen we op vakantie waren, dus we hebben even bijgekletst. Thuis kruip ik nog even achter mijn computer. Ik ben sinds een paar weken begonnen met wat cursussen coderen en programmeren, dus ik duik een uurtje in 'Javascript' en daarna ben ik op. Geen zin meer om te koken, dus we gooien twee diepvriespizza's in de oven. Helemaal prima.

Dinsdag

Yes, weer naar Leiden. Dat voelt als eeuwen geleden, zo met de vakantie ertussen. Ik vond vorige week een boek op het 'weggeefbankje' in ons appartementencomplex en dat heb ik meegenomen om onderweg te lezen. Dat is iets wat ik echt weer meer wil doen. 

"Staat er een nieuwe video klaar voor vandaag?", appte Irene gisteren. Oeps, nee! Door de staking bij de NS was het niet gelukt om de camera op te halen op kantoor. Ik ben nog amper geïnstalleerd als de camera al klaarstaat. Heel gezellig om de werkdag zo te beginnen!

Mijn vriend heeft beslist dat hij een flink stuk ging hardlopen en eet daarna bij een vriend, dus ik heb het rijk voor me alleen. Ik lees een boek uit, begin aan een nieuw boek en kan heerlijk ongestoord lezen totdat hij 's avonds laat thuiskomt. 

Woensdag

Pfff, wat een nacht. Het heeft flink geonweerd en de katten waren er ook onrustig van. En in de paar uur die ik wel sliep, droomde ik heel visueel dat Sop van het balkon viel. Hoe dan ook geen fijne nacht. Ik zeg het sporten af (ik had een les staan om 7 uur, maar dat zag ik echt even niet zitten) en duik mijn bed weer in. 

Na het werken pak ik de bus naar de stad. Onze auto is tijdens onze vakantie kapotgegaan (en ook echt goed kapotgegaan), dus de boodschappen verdeel ik nu over een aantal dagen. Mijn boek neem ik lekker mee voor onderweg.

Ondanks dat ik zo moe (en na de stad ontzettend overprikkeld) was vandaag, was de chat 's avonds super fijn. De blog over ons feestje (feestje?!) kwam online en ik kijk ernaar uit om jullie daar allemaal te zien!

Donderdag

Op papier een rustige dag, waarin ik tussen het werken door even naar de Lidl fietste voor eenn TGTG-box, maar ik voelde me niet heel fijn of uitgerust. Alles kostte me vandaag meer energie dan normaal en aan het einde van de avond was ik doodop en het slapen lukte daardoor gelukkig weer wat beter.

Vrijdag

Het vervelende gevoel van de afgelopen dagen wil nog niet echt weggaan en echt rustig aan doen lukt ook niet vandaag. Ik raak snel gefrustreerd, afgeleid, geïrriteerd en dat maakt me dan ook weer boos. De muren komen op me af en niets gaat zoals ik wil. Nog steeds vind ik het lastig om hiermee om te gaan, maar waar ik voorheen terugviel op de eetstoornis of andere vormen van destructie, probeer ik nu vooral lief te zijn voor mezelf, mezelf voor te houden dat ik gefrustreerd en boos mag zijn, maar dat ik dat niet op mezelf hoef af te reageren. 

Ik trek een warme trui aan, zet nog een kopje koffie en fijne muziek aan.

Na het werken kijk ik een documentaire over orca's, mijn lievelingsdieren, duik ik in mijn boek dat ik uitlees en omdat mijn vriend 's avonds weg is, pak ik de Sims er weer bij. Alleen maar leuke en fijne dingen.

Ik hoop dat het weekend, even niets hoeven, me goed zal doen en ik hoop daarnaast dat jouw week oké was. Dat je jezelf kon geven wat je nodig had. Dat je mild(er) voor jezelf kon zijn. Dat je een fijn en rustig weekend tegemoet gaat, of juist druk en volgepland, net waar jij behoefte aan hebt en naartoe kan leven. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patro - Maandag 12 september 2022 20:22
lieve Lonneke, dank juist voor je openheid nu in de laatste weken ook meer last heb van bleh gevoel en ook veel last heb van emoties/prikkels/geluiden, dus zo helpend om te horen hoe jij er als je er last van hebt toch niet terug grijpt op je es. Echt tof dat jij nu andere tools kan inzetten. Ik wil nog een keer zeggen wat je een gave uitstraling hebt, met dat blonde haar! Ik ben benieuwd naar de boeken die je leest en hoe je daar zo in kan duiken, ook wel toe aan wat fijn leesvoer nl! Ook leuk hier eens iets over te lezen in een blog ofzo over welke hobby's jullie nu hebben waar je je echt in kan verliezen. Ik doe nu via duolingo Frans, ook wel leuk om te doen! Behalve als ik last heb van stress of prikkels, dan ga ik mega veel fouten maken. haha, niet echt handig voor mijn bleh gevoel
A - Dinsdag 13 september 2022 08:43
Ik probeerde aan de foto ook te ontcijferen welk boek het was. :-)

Het voelt troostend om mee te kunnen voelen hoe je je voelt, Lonneke. Het voelt heel realistisch aan. Deze dagen/weken zijn ook onderdeel van het leven, ieders leven. Troostend dat deze momenten door te komen zijn zonder eetstoornis. En fijn dat je ze deelt. Alleen maar de leuke dingen delen voelt alsof je nog niet bent daar waar het leven 'zou moeten zijn' als je je zelf rot voelt.

Realistische beelden en verhalen van het leven zijn helend en verbindend en ook leerzaam om te zien hoe iemand zoals jij daarmee omgaat nu, voor mij in ieder geval: zowel de intens gelukkige als de intens verdrietige en alles daartussenin.

En gave coupe! Staat je fantastisch.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 13 september 2022 09:38
Hahah, het eerste boek is 'Wie is Maud Dixon?' en tweede 'Kinderspel'. :)

Bedankt voor jullie lieve reacties beiden!

(L)
britneyangel - Maandag 12 september 2022 22:04
vervelend voor je dat je rot voelde, vervelend dat dat ook bij het leven hoort!
verder leuke fotos., mooi hoor!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 13 september 2022 09:38
Dankjewel Britney!

x