De week van Lonneke - photo blog 37

 

'Niet vergeten: ploggie!', lees ik in mijn agenda. Yes, leuk!, denk ik. Wanneer ik goed in mijn vel zit, vind ik het absoluut geen straf om mijn week bij te houden in foto's. Juist een fijn reflectiemoment, vind ik vaak. Aan het einde van de week even stilstaan bij wat ik allemaal heb gedaan, hoe ik me voel en wat ik meeneem naar de week erop. Terugkijkend was het een drukke, maar ook een fijne week vol mooie gesprekken en rust vinden in de dagelijkse dingen. Oh ja, en het Songfestival was er ook nog natuurlijk! Dat vind ik toch wel echt een feestje. Ga er lekker voor zitten en veel plezier met de nieuwe plog! 

Zaterdag

In mijn vorige plog vertelde ik dat mijn sportschool er vrij plotseling mee ophield. Pff, dat doet me toch meer dan ik had verwacht. De week hiervoor ben ik ook vrij emotioneel geweest. Ik vind het heel lastig wanneer iets 'stopt' of mijn routine onverhoopt verandert. Misschien ook een goede uitdaging dan zo, maar hoe dan ook vind ik het wel vervelend. Als 'coping' ben ik dan ook druk op zoek naar alternatieven, maar ook dat geeft toch best wat onrust. Dat zoekende, nog niet echt een bestemming weten. Maar goed, uiteindelijk zal dat vast wat meer vorm gaan krijgen.

Met toch wat tegenzin stap ik - zelfs een beetje te laat - op mijn fiets naar mijn eerste proeflesje. Veel mensen die hiervoor bij dezelfde sportschool sporten, zijn hier terechtgekomen. Hopelijk verzacht dat het een beetje, dacht ik op de fiets. En ook al zat er in mijn les niemand die ik kende, het was eigenlijk heel leuk! Wel een stuk serieuzer - en duurder ook - dan ik gewend ben, dus ik kijk nog even rustig rond voor ik een keuze maak. 

'Komen jullie vandaag nog?', appt de moeder van mijn vriend naar hem. Verschrikt zie ik hem opkijken. "Ik dacht dat ze al op vakantie was!", roept hij verbaasd uit. Snel halen we een wijntje en drinken we daar een kopje thee. Voor moederdag. We krijgen een potje versgetankte honing mee terug. 

Eigenlijk wilden we in de middag nog naar een expositie van een vriend, maar mijn vriend en ik waren beiden zo moe, dat we pizza bestelden en lekker thuis zijn gebleven.  

Zondag

Ook in het weekend staat hier standaard de wekker en dat is maar goed ook: er is veel te doen vandaag. Net als Irene werk ik een uurtje voor Marli, waarna mijn vriend en ik in de auto springen. Hij heeft weer een hardloopwedstrijd en ik ga mee voor de support, maar vooral ook voor de foto's en video's. 

Na een tevreden run, nemen we plaats op een terrasje. Het eten was niet heel lekker - er was niets echt vers bijvoorbeeld - maar ook dat kan af en toe gebeuren. Nu vind ik dat niet zo erg en weet ik gewoon dat ik er niet nog een keer heen hoef, maar tijdens mijn eetstoornis vond ik dat knap lastig. Alles moest 'perfect' zijn en ik mocht geen calorieën verspillen aan eten dat niet voldeed aan die standaarden. Is dat voor jou herkenbaar? Weet dat eten ook echt functioneel kan zijn. Het hoeft niet altijd tot in de puntjes perfect te zijn. Iets mag vies zijn, iets mag 'ongezond' zijn, het gaat echt om de balans, het grote plaatje.

Even spullen thuis afzetten, douchen en weer door. Een vriend van ons is jarig en geeft een 'frietfuif'. Mét kampvuur natuurlijk.

Maandag

Na een ochtend treuzelen, stap ik op mijn fiets richting de Lidl voor een nieuwe 'Too Good To Go'-box. Onderweg stop ik even bij de kringloop, waar ik uiteindelijk niets koop, maar even rondneuzen vind ik altijd heerlijk. Vooral spelletjes kan je daar vaak goed scoren. 

Weer thuis verpot ik wat groenteplantjes en stop ik eindelijk mijn appelpitjes (twee verschillende soorten) in de grond. Die moesten eerst wellen en daarna lang de koelkast in, maar eindelijk mogen ze de aarde in.

Daarna even niets - vindt Sop ook heerlijk - en terwijl mijn vriend nog een training meepakt, buig ik me over het eten. Marrokaanse linzen- en wortelsoep van Dishingouthealth en deze 'Sticky sichuan aubergines' van Mobskitchen.

Dinsdag

De wekker stond ook vandaag weer vroeg, want het is dinsdag: kantoordag. Mijn vriend staat meestal mee op en terwijl ik me klaarmaak, maakt hij de koffie. De weersverwachting was bijzonder goed en een beetje onwennig sta ik voor mijn zomerkleding. Jaren geleden is er -naast keratosis pilaris - een vrij zeldzame huidaandoening vastgesteld, waarbij ik veel vreemde en onverklaarbare plekken op mijn huid kreeg. Ik werd daar destijds ook erg mee gepest en liep toen maandenlang bij allemaal ziekenhuizen. De afgelopen jaren is het, op een plekje hier en daar, rustig geweest, maar de laatste paar weken zie ik steeds meer plekjes weer verschijnen. Ook al vind ik het nu veel minder erg, toch is de drempel hoger om (zeker de eerste keer) met blote benen naar buiten te gaan. Helemaal geïnspireerd door deze blog van Abel, trok ik toch een jurk aan naar kantoor vandaag.

Ik denk dat als ik jaren geleden deze 'worsteling' had gelezen, ik direct had gedacht: waar maak je je druk om? Je hebt tenminste geen lichaam-stress! Nee, dat heb ik gelukkig niet meer en dat is enorm bevrijdend, maar dat ik geen eetstoornis meer heb, betekent niet dat ik nooit meer onzeker ben en dat mijn keuzes nooit meer door onzekerheid worden beïnvloed. Ik weet dat ik daarin al enorm gegroeid ben en het feit dat ik al zoveel stappen heb gezet geeft ook hoop om daarin meer te groeien. Stapje voor stapje. 

Ik kijk er al maanden naar uit en de datum in mijn agenda zag ik steeds dichterbij komen: yes, het songfestival! Ik was vorig jaar toch best wel jaloers toen Phoi Cai er echt bij was, maar ik vind het ook superleuk om het gewoon zo op tv te volgen. En S10: ja, ik vind haar echt heel tof!

En pff, wat een spannende avond is het geweest uiteindelijk! Nederland werd pas als laatste genoemd, maar ze gaat door! Yes! Zo verdiend ook, vind ik. Toen haar stem op het einde in haar optreden 'brak', kreeg ik ook wel echt een brok in mijn keel. Zo knap gedaan.

Woensdag

Nieuwe medicatie voor Fiep, die kan weer even mee. Ook al vindt ze het onwijs vervelend en maakt ze er een sport van om het elke keer zo lang mogelijk uit te stellen (lees: rennen door de kamer), elke ochtend en avond neemt ze de medicijnen als een champ zodra ik haar te pakken heb. Even spelen en knuffelen, en ze is het alweer vergeten. Tot de volgende dosis dan.

Waar ik normaal op woensdagmiddag sportte, is mijn middag nu ineens een beetje leeg en onbestemd. Haha, ik vind het echt moeilijk om iets 'anders' aan te pakken. Gelukkig kan ik er om lachen en ik besluit wat op te ruimen en een rondje te wandelen. 

Op het forum deelde ik al wat ik ging koken vanavond en daarbij maakte ik per ongeluk de typefout 'soep met oven'. Ik bedoelde natuurlijk: soep met groentes uit de oven, haha. Helemaal niet heel veel werk, de groenten (tomaten, sjalotten en knoflook) moeten vooral lang in de oven dus het vergt meer geduld en tijd dan iets anders, maar het is het altijd zo waard. Het recept komt trouwens van de London Bruncher, echt heerlijke dingen maakt ze. Echt een aanrader dus (ook al ziet het er op de foto zo 'ongeblend' nog een beetje viezig uit); soep met oven. 

Donderdag

Thuiswerkdag on fire. Ik haal mijn frisse neus vandaag in de stad, waar ik een TGTG-pakket bij een bakker ophaal. Daar is het brood echt zoveel lekkerder! En het meeste kan direct de vriezer in, superhandig. Ook kreeg ik gisteren een nieuwe broek binnen die ik via Vinted had besteld. Meteen aandoen. Heel blij mee!

En ook al is S10 al lang en breed door en moet ik werken, met een half oog vang ik hier en daar wat op van de tweede halve finale van het Songfestival dat mijn vriend ook sinds vorig jaar meekijkt. Na het werken schuif ik aan op de bank om het einde mee te pakken. Wat is het spannend! Het nummer 'Give that wolf a banana', zit de hele dag ook al in mijn hoofd. Ik ben niet echt van de festivals, maar misschien is dit wel mijn soort van mini-festival, haha.

Zelfs de 'speciale' wijnen worden ervoor weer uit de kast gehaald.

 

Vrijdag

Nog een dag Leiden! Soms is het reizen - en een stukje eerder opstaan - best vermoeiend, maar als ik goed in mijn vel zit, krijg ik er juist veel energie van. Niet van het reizen per se, maar wel van dagen op kantoor. Zo gezellig, iedereen is er! Daarnaast merk ik ook echt dat we richting de zomer gaan, zelfs op de vroege ochtend is het al lekker licht. Ik kan daar echt enorm van genieten.

Eigenlijk had ik vanavond een proefles staan bij een andere sportschool, maar ik liep de hele dag al met een zeurende hoofdpijn dus ik besloot om deze te annuleren. Toch iets te druk geweest. Rustig naar huis en lekker wat eten. Deze broodjes (met shiracha en honing uit de oven) waren trouwens echt een succes. Ik ben bezig met een wat uitgebreidere receptenblog, daar zie je ze dan vast opnieuw voorbij komen!

Junior F. (zoals we haar liefkozend noemen nu ze geen 'kitten-kitten' meer is), begint ook echt wat rust te voelen, dus met deze ongemakkelijke manspread-foto sluit ik de plog af. Hopelijk heb jij een fijne of 'gewoon' oké week gehad, heb je het doorleefd en kan je even bijkomen. Voor nu wens ik je een heel goede week toe en hopelijk spreek ik je snel. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Abel - Maandag 16 mei 2022 19:10
Leuke plog Lonneke! En wat goed dat je toch een jurkje hebt aangedaan šŸ’™
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 17 mei 2022 09:58
Hee Abel!

Wat lief, dankjewel! Ja, jouw blog kwam ook goed uit qua timing, haha.

Liefs!
britneyangel - Maandag 16 mei 2022 22:14
ik vind het songfestival ook leuk , en dat liedje over bananen vond ik best grappig! leuke foto bij de vrijdag!
succes met het zoeken naar een fijne sportschool.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 17 mei 2022 09:53
Hee Britney,

wat leuk dat jij er ook graag naar kijkt! Welk nummer vond jij het leukst?
En dankjewel, ik ga ervan uit dat het allemaal goedkomt :)

Liefs!
Malukah - Dinsdag 17 mei 2022 06:53
Wat staat zo'n french tuck jou goed! Mooie kleren heb je aan.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 17 mei 2022 09:43
Hee Malukah,

wat een lief berichtje, dankjewel! :)

x
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 17 mei 2022 09:44
Hee Malukah,

wat een lief berichtje, dankjewel! :)

x