De week van Lonneke - photo blog 36

 

Na de sippe photoblog waarin Marli haar Ronja kwijt was, is het helaas opnieuw tijd voor een plog vol zorgen. Ik wilde er eigenlijk niet te veel aandacht aan geven, maar een zieke Fieps heeft me toch wel echt veel beziggehouden de afgelopen week. Gelukkig is dat niet het enige dat speelt, maar het overschaduwt alles toch wel een beetje. Misschien niet de allerleukste of gezelligste blog om te lezen, maar wel eerlijk en vol liefde.

Zaterdag

Ik word wakker met een melding van Vinted, waar ik sinds een paar dagen veel kleding op heb gezet: yes, weer iets verkocht! Enthousiast heb ik de bodywarmer al ingepakt voordat ik aan het ontbijt begin, dat ruimt lekker op.

Daarna rijden mijn vriend en ik naar zijn moeder. Ze woont naast een Lidl en daar had ik een groentebox besteld via Too Good To Go. Dat heb ik weer helemaal ontdekt! Ik bestel een box bij de Lidl, een broodbox van de bakker en dan doe ik daaromheen wat boodschappen. Én voordeliger en met vlagen heerlijk uitdagend. We eten in ieder geval lekker gevarieerd zo en we gooien ook veel minder eten weg. Win-win!

Met de box en de boodschappen in de auto, rijden we door naar de Ikea, die is daar ook in de buurt. De vader van mijn vriend is morgen jarig en hij wil graag een specifieke lamp. En tsja, je kan niet de Ikea uitlopen zonder koffie en taart. We sluiten de avond af met een ouderwets potje sjoelen bij de moeder van mijn vriend.

Zondag

Ik voel me niet helemaal lekker, dus het wordt een rustige dag. Ik maak sinds kort een weekplanning voor het eten, dus er moet nog wel gekookt worden. Gelukkig vind ik dat tegenwoordig niet zo erg meer en eigenlijk kan ik er juist wel even van genieten. Vandaag maak ik een linzensoep naar een recept van Dishingouthealth. Jups, geïnspireerd door Irene. Dit leuke boekje kreeg ik trouwens een tijdje geleden van mijn vriend. Je kan daarin je favoriete recepten (per categorie) opschrijven. Ik gebruik het daarnaast ook voor Engelse recepten. De ingrediëntenlijst 'vertaal' ik dan in één keer en zo hoef ik niet tijdens het koken alles steeds om te rekenen. 

De Broodbox deze week komt van een heerlijke bakker en naast een paar hele broden, kregen we ook een zak voor kleine broodjes. Perfect voor bij de soep!

Vorige week was ik vrij, en waar ik normaal gesproken dan wel lekker tot rust kan komen, was het eigenlijk een prutweek. Ik had allemaal leuke dingen gepland (sporten, pianoles, massage), maar niets daarvan ging door, want iedereen in Arnhem heeft geloof ik corona. Dat was even flink balen, ook omdat het de hele week regende.

Daarnaast gaat het met Fiep ook helemaal niet zo goed. Ze had een fikse blaasontsteking te pakken en we reden op en aan naar de dierenarts, maar het lijkt een veel groter probleem te zijn bleek vanavond. De kans is meer dan aannemelijk dat ze last heeft van fhs (Feline hyperesthesie syndroom) in een heftige vorm, waarbij ze zichzelf echt aanvalt. Heel zielig en heftig om mee te maken, ook omdat ze er dan zo 'diep' in zit, dat je geen contact meer met haar kan maken. 

Maandag

Tsja, terug naar de dierenarts. Arme Fieps vond het natuurlijk vreselijk, maar niets doen is geen optie. Terwijl ze in een roesje wegdreef, maakte ik de bovenkant van de keuken helemaal schoon, met een podcast van Portorenee (ja, ik heb weer iets nieuws). Alles waar Fiep last van heeft, heeft te maken met (neurologische) prikkelverwerking en stress, en omdat ze graag bovenop de keuken zit, wilde ik het in ieder geval lekker schoon hebben voor haar. Een flinke klus waar ik al even tegenaan hikte, maar heel fijn dat het nu gedaan is.

Terwijl Fiep rustig op de slaapkamer een beetje bijkwam, maakte ik ondertussen een vegetarische Sheppards Pie, met de aardappels en wortels van het TGTG-pakket.

Dinsdag

Na een korte nacht (lees: Fiep), installeerde ik me achter mijn laptop. Ik had gisteren al contact gehad met Daniël met de vraag of ik thuis kon werken vandaag. Beetje balen ergens ook wel, want ik wilde eigenlijk de camera meenemen om een dagje mee te filmen deze week, maar goed, dat komt wel weer.

Gelukkig is Fiep vandaag meer 'aanspreekbaar' en kan ik haar redelijk makkelijk afleiden en zo uit een aanval halen, maar ik durf haar gewoon niet alleen te laten. Ik merk, zeker ook door het weinig slapen de afgelopen nachten, dat ik me zelf ook echt een beetje prut voel en me vooral veel zorgen maak.

Waar ik vandaag dan wel weer van geniet, is dit lieve vensterbankje dat mijn vriend pas geleden heeft gemaakt. Ik heb maar paprikapitjes geplant om het direct een bestemming te geven. Best een wonder dat ze nog zo vrolijk in hun potjes zitten, als je nagaat dat een simpel haarelastiekje het hier met twee katten niet overleeft. 

Je zit er niet lekker in, hè? Constateerde mijn vriend. Ik schudde bevestigend mijn hoofd. We hadden vannochtend al afgesproken om na het werken even een rondje door het park te rennen, maar ik had er absoluut geen zin in. Soms vind ik het dan nog wel eens lastig om, als ik geen zin heb, toch te gaan sporten. Dat voelt dan direct heel eetgestoord, terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Uiteindelijk ben ik toch overgehaald en ook al ging het hardlopen zelf niet zo lekker, het was wel fijn om er even uit te zijn.

Woensdag

Na een onverwacht rustige nacht, voelde ik me alweer een stuk rustiger. Voor zo lang het duurde. Fiep bleef helaas maar aanvallen houden vandaag, en ik beginnende migraine. Het was eigenlijk gewoon een rotdag waarin ik niets voor elkaar kreeg. 

Wel heb ik de Clubhouse aflevering waarin Irene gisteravond te gast was nog even teruggeluisterd. Heel interessant. Leuk ook dat je tegenwoordig de Clubhouse-aflevering terug kan beluisteren, een soort podcast is het nu eigenlijk! Wil jij hem ook graag luisteren? Dat kan hier.

 

 

Stiekem zat ik me al een beetje te verheugen op mijn sportlesje later vanmiddag, totdat ik een appje kreeg van een vriendin. "Heb je het mailtje al gezien?!!" Met een naar voorgevoel opende ik mijn mail en jawel: mijn sportschool stopt er mee. In mei al. Misschien dat ik er te zwaar aan til, maar ik vind het zo fijn daar. Fijne mensen, sporten op een manier die bij me past en me energie geeft... Ik heb daar echt geleerd hoe leuk sporten kan zijn en ik keek er elke week weer naar uit. Waar mijn vriendin uiteindelijk in haar zoektocht naar sportscholen hier terechtkwam en ik daar lekker op meeliftte, gaan we nu samen maar weer op zoek. Wie weet vinden we wel weer iets wat ook passend en leuk is. Nu eerst die 2,5 week nog lekker van het vertrouwde gevoel genieten, te beginnen bij de leuke les van vanavond. Gek genoeg zakte de hoofdpijn daarna vanzelf een beetje en de prachtige lucht was een fijne bonus.

Bij thuiskomst maakte ik - op aanraden van een vriend - deze aardappel/wortel-fritters. Ik zal het recept delen in de 'recepten van de maand-blog. En terwijl ik me weer klaarmaakte voor een fijne chatavond, maakte mijn vriend én een lamp én een vlondertje voor de katjes. 

Donderdag

Wéér een trui verkocht, dat tikt lekker aan zo. Fiep is vandaag begonnen aan een soort antidepressiva en voelt zich zichtbaar beter. Ze wijkt geen moment van mijn zijde en helpt braaf met inpakken. 

Ik heb trouwens ook een nieuwe telefoon, zoals je misschien wel ziet aan de foto's! Of nou ja, nieuw... Mijn vriend heeft een nieuwe, dus ik heb die van hem overgenomen. Dat is een beetje onze 'regeling' de afgelopen jaren. Eindelijk weer een Instagram live zonder technische problemen. ;)

Sopje durft het ook weer aan om Fiep op te zoeken, dus dat is een goed teken denk ik. Ze voelde denk ik wel echt aan dat er iets niet goed was en zonderde zichzelf ook een beetje af. Zo fijn om te zien dat ze weer lekker gestapeld liggen.

Na een rondje wandelen was het tijd voor het avondeten. Ik kwam vorige week een recept tegen op de Instagrampagina van Halfbakedharvest wat ik graag wilde proberen (hier vind je het recept op de website). We wilden eigenlijk een restje curry eten met kikkererwten en bloemkool erin (die vond ik nog in de vriezer) en dit gaat er dan maar naast. 

Vrijdag

In mijn laatste vlog liet ik al zien hoe Sopje onze (door mijn vriend gemaakte) lamp sloopte. Gemist? Hier kan je het terugzien. Inmiddels heeft mijn vriend een nieuwe gemaakt en sinds vandaag hangt er dus weer een lamp in de woonkamer! Zo fijn dat hij zoiets zo 'even' in elkaar zet. Hij steelt wel de show in deze plog, zo. ;)

Naast mijn 'normale' uren, neem ik ook de avond over van Phoi Cai. Een drukke dag zo. Tussen mijn shifts door rijd ik met mijn vriend langs de lokale kringloop, waar we voor 2 euro dit fonduesetje op de kop tikken en we halen een een nieuwe 'Too Good To Go'-box op.

Echt een flinke box dit keer! De groentela is in ieder geval flink gevuld. Snel alles inruimen en het is weer tijd voor een chatavond, nummer 3 deze week! 

En daarmee sluit ik de week weer af en pff, dit was me het weekje wel. Ik heb ook veel meer woorden getypt dan ik eigenlijk had gepland, haha, dus bedankt dat je het tot het einde weer hebt meegelezen. Ik hoop dat je een onwijs fijne week tegemoet gaat. Take care, hou je taai en wellicht spreek ik je snel deze week. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma - Maandag 18 april 2022 21:43
ooh veel sterkte voor jullie ♥
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 19 april 2022 09:46
Hee lieve Emma,

dankjewel, heel lief (L)

x
britneyangel - Maandag 18 april 2022 22:33
je hebt hetzelfde probleem als ik met de sportschool! ik vind het erg jammer dat ze gingen verhuizen maar ik vind me vrije zondag ook wel fijn moet ik zeggen,bij mij was het ook zo op zondag deed ik me sportkleren aan en het maakte niet uit hoe moe ik was ik ging, ik was eigenlijk daarin te streng,nu nu kan ik mooi even rustig aan doen.ik ga nog wel een keer kijken voor een nieuwe sportschool!
vervelend dat je niet lekker was en van fiep, gaat dat helemaal over? ik vind het wel grappig hoe je over fiep schrijft alsof of het een mens is haha! sterkte nog ermee.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 19 april 2022 12:31
Hee Britney,

bedankt voor je lieve reactie! Ja, een beetje vergelijkbaar inderdaad, met de sportschool! Fijn dat je een beetje rust hebt gevonden daarin inmiddels.

En tsja Fiep, het is even afwachten. Het lijkt er voor nu op dat ze wel voor altijd hier last van zal hebben en waarschijnlijk medicatie voor moet hebben, maar goed, het is dus even afwachten.

Veel liefs!
britneyangel - Dinsdag 19 april 2022 19:01
ja vervelend!
Ellie-x - Woensdag 20 april 2022 14:11
Ah wat naar van Fiep! Het is zo naar als t niet goed gaat met je huisdier, ik ken het. Hopelijk knapt ze snel op!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 20 april 2022 14:16
Hee Ellie,

bedankt voor je lieve berichtje! Ja, echt heel verdrietig en akelig.. De medicatie slaat gelukkig wel aan, maar de kans is zeer aannemelijk dat ze de rest van haar leven eraan vastzit, dus vooral voor haar ook echt wel rot (ze vindt het absoluut geen lekkere medicatie, haha). Dus even aankijken en hopelijk is er snel progressie. :)

Liefs!
x