De week van Marli - photo blog 5

 

Van 18 naar 0 graden! Wat een verschil in temperaturen deze week en wat een verschil in stemmingen deze week. Ik had weer behoorlijk veel op de planning staan, wat varieerde van een cursus voor werk tot een feestje van een vriendin. Helaas gebeurde er ook iets totaal onverwachts: ik was Ronja kwijt... Hoe dit allemaal is afgelopen, lezen jullie weer in mijn weekplog. Veel kijk- en leesplezier!

Maandag 

Maandag, een nieuwe week met weer behoorlijk veel op de planning! Vandaag was een thuiswerkdag en dus kon ik iets later uit mijn bed dan wanneer ik naar kantoor ga. Niets is dan fijner om met zonnestralen en mijn lieve poesje wakker te worden. I know... ik ben een echte 'catmom' geworden...

In de middag had ik, na vier weken, een afspraak bij mijn psycholoog. Wegens drukke agenda's en wat andere omstandigheden duurde het iets langer dan normaal voordat ik hem weer sprak. Op sommige momenten vond ik dat best moeilijk, maar ik heb gelukkig met een aantal vriendinnen de afgelopen weken ook mijn huilmomenten (en gelukkig ook lachmomenten) kunnen delen. 

Vandaag zou het voorlopig de laatste mooie lentedag zijn, dus heb ik snel nog een fietsrondje met een vriend ingepland. Heerlijk om in de avond nog even een frisse neus te halen en vooral ook veel bij te praten. Deze vriend ken ik al vanaf de basisschool en we hebben dan ook al veel met elkaar meegemaakt. Dat maakt een vriendschap extra waardevol, vind ik. 

Dinsdag 

De dinsdag is meestal mijn lesdag, maar vandaag hadden we lesvrij. Volgende week is het toetsweek en de week ervoor hebben we altijd ruimte om ons daarop voor te bereiden. Dat kwam deze keer ook heel goed uit, want mijn collega heeft corona en nu kon ik voor haar een paar uurtjes invallen bij een overleg. We begonnen vanochtend dus met de studieboeken en eindigden met een overleg op een locatie van mijn werk. 

In de middag ben ik onder het genot van mijn lieve, ronkende poesje en muziek van Opwekking verdergegaan met het werken aan mijn verslag. Pfff, voor mijn gevoel kwam er geen einde aan, maar rond 16:00 uur kon ik toch op de knop 'verzenden' drukken. Heerlijk! In de avond heb ik de sportschool weer opgezocht en een lesje Body Pump gevolgd. Het was niet zo heel druk, maar we vormden weer een fijne groep sporters bij elkaar. 

Woensdag 

Deze ochtend begon met een bezoekje aan de tandarts. Ik was inmiddels - mede door de coronacrisis - al twee jaar niet meer op controle geweest. Tijd dus! Gelukkig was alles goed en moet ik alleen binnenkort nog even langs de mondhygiëniste. Mijn tanden ben ik oprecht dankbaar. Al 27 jaar heb ik geen gaatjes, ondanks al het rommelen met eten wat ik heb gedaan. 

Na de tandarts ben ik weer thuis aan het werk gegaan. Ik heb vandaag een aantal telefoontjes moeten plegen en verder weer veel achter mijn laptop gezeten. Ook deze avond heb ik nog een lesje op de sportschool gevolgd. Deze keer was het Piloxing, een supervrolijke les altijd!

Donderdag 

Vandaag volgde ik samen met mijn lieve collega's van TanteLouise een cursus beleids- en adviesrapporten schrijven. Een externe coach leerde ons nieuwe schrijftechnieken en schrijfvaardigheden aan. Natuurlijk kan ik deze ook meenemen voor het schrijven voor mijn blogs van Proud. Het was een lange dag, maar met gezellige pauzes tussendoor was het goed haalbaar. 

Wel was ik na de cursus goed gaar en ik heb bij thuiskomst meteen mijn joggingbroek aangetrokken en ben heerlijk de Bachelor België gaan kijken. Tijd voor ontspanning

Vrijdag 

1 april, maar dat er sneeuw ligt, was geen grap! Brrr... van mij hoeft het om eerlijk te zijn nu niet meer. Gelukkig waren de straten schoon en kon ik gewoon mijn boodschappen gaan doen. Ik ben op pad geweest voor een kammetje en voer voor Ronja, heb getankt en ging naar de supermarkt. Daarna was mijn hoofd weer leeg en kon ik rustig verder aan mijn werk. 

Eind van de middag was het tijd voor een feestje! Een van mijn lieve vriendinnen werd vandaag 28 jaar! Tja, langzaam gaan we toch richting de 30. Toch even een besefmomentje.... We hebben lekker taart gegeten, cadeautjes uitgepakt en veel gekletst. De tijd vloog voorbij!

Zaterdag 

Wat een vreselijke nacht was dit! Ronja was gisteren helemaal niet thuisgekomen en dat is niets voor haar. Eigenlijk slapen we altijd saampjes. Ik was hartstikke ongerust en heb meerdere keren de wekker gezet in de nacht om te kijken of ze voor mijn deur zat. Het werd ochtend en helaas was ze er nog steeds niet. Met mijn nachtjapon nog aan ben ik weer gaan zoeken. Ik kon haar maar niet vinden en ben toen toch maar even naar de spinningsles gegaan. Dat was fijne afleiding. 

Met heel veel hoop reed ik terug naar mijn huis, maar er was nog steeds geen Ronja.... Toen kwamen toch de tranen. Het zal toch niet waar zijn dat ik haar na 4.5 maand al moet gaan missen? In de middag had ik met een vriend afgesproken, dus gelukkig gaf me dat ook wat afleiding. En hij nam zelfs nog een leuk plantje voor me mee, super aardig. Nadat hij vertrok, besloot ik nog een rondje te gaan zoeken en een paar straten verder zag ik opeens Ronja bij een sloot! Wat kwam ze hard naar me toe rennen en ik naar haar! Stevig in mijn armen gedrukt, heb ik haar mee naar huis genomen.

Zondag 

Alweer de laatste dag van de (plog)week! Zondag is natuurlijk mijn werkdagje voor Proud en ik werk vooral in de middag en avond. Tussendoor had ik wat ruimte om het huishouden te doen en ik volg op Videoland nu de documentaire van Yes We Can! Ik was al bekend met deze kliniek, maar ik vind het interessant om op deze manier een kijkje achter hun deuren te nemen. Persoonlijk vind ik het een aanrader, maar als je gevoelig bent voor ervaringsverhalen over (voornamelijk) verslavingen dan zou ik hem met iemand kijken of nog even uitstellen. 

Ronja heeft vandaag huisarrest, omdat ze zo lang vrijdag en gisteren is weggeweest. Ze ligt nu weer lekker bij me, dus samen wensen we jullie weer een fijne week toe!  


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 4 april 2022 19:26
Ahh ik kan me helemaal voorstellen hoe ongerust je was! Gelukkig is ze weer terecht, ik kreeg even een brok in mijn keel toen ik las over hoe ze op je af kwam rennen. Leuk dat je ons weer een weekje hebt meegenomen!
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 5 april 2022 12:49
Hee Odette,

Bedankt voor je lieve reactie!
Nou en die brok in mijn keel kreeg ikzelf ook. Onvoorstelbaar hoe je jezelf in een relatief korte periode aan zo'n beestje kunt gaan hechten.

Tot bij de volgende plog weer!

Liefs,
Marli
Sewy - Dinsdag 5 april 2022 00:07
Wat een leuke blog! En je hebt een kleurtje! van de zon?

Wat fijn om te lezen dat je zulke oude vrienden nog steeds dichtbij je hebt, vind ik altijd zó waardevol.

Wat een schattig poesje, Ronja!. Krijg tranen in m'n ogen als ik je wanhoop lees toen ze weg was! Gelukkig veilig thuis!

Fijn da je naar je psycholoog kon en dat het tussen je werkrooster past die therapie! Heel belangrijk. Coole fiets Ik zou er echt tientallen kilometers mee fietsen hihi. En dan een tentje ofzo opzetten:P Echt hoor. Die dingen zijn geweldig denk ik.

Ik vind je een leuke vrouw en ben blij te horen dat je een vriend al zo lang kent. Ik vind dat zo ontzettend waardevol en helpen. Het is zo mooi om die vriendschap te delen. Huilen bij vrienden kan ik niet dus heb een respect voor je.

Hopelijk gaat het wat beter met je. Las je vorige blogs. Wat verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd. Wat moet je hem missen. Ik steek een kaarsje voor je op met een liedje. Ik ben blijven hangen bij lied 600 ofzo.

Hopelijk komt er snel een nieuwe blog Marli. Alle goeds gewenst! Je schrijft zo open en stelt je kwetsbaar op. En dat is goed. Ben er heel blij mee. Het leven is niet alleen maar leuk.
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 5 april 2022 12:54
Hee Sewy,

Ontzettend bedankt voor de uitgebreide en lieve reactie!
Haha, ik heb inderdaad een kleurtje van de zon gekregen. Ik ben vooral puur natuur ;). Ook tof om te lezen dat je mijn fiets zo leuk vindt. Het model is nog te koop, want mijn vriendin heeft pas dezelfde gekocht!

Fijn om te ervaren dat je mijn eerlijkheid waardeert. Het is soms best een afweging om bepaalde dingen wel of niet te willen delen in een plog, omdat je er niet diep op kunt ingaan verder. Op een dag kunnen alleen al zoveel dingen gebeuren, waardoor je emoties van hoog naar laag kunnen gaan. Met deze weekplogs wil ik dit proberen mee te geven en aan jullie een zo'n realistisch mogelijk beeld weergeven.

Nogmaals dankjewel voor je woorden en heel lief dat je een kaarsje aansteekt voor me.

Liefs,
Marli
Anne - Woensdag 6 april 2022 04:25
Wat leuk om weer te lezen over je week.
Fijn is het dat je nu weer in de avond kunt gaan fietsen, dat doe ik ook graag.
Je poesje had zeker ook zin in het voorjaar en ging ook op stap. Maar wat goed dat ze weer terecht kwam! En zo lief dat ze jou ook tegemoet kwam rennen.Dieren zijn toch zo vaak net als wij mensen : )