De week van Lonneke - photo blog 30

 

Daar zijn we weer! Ik zeg bewust 'we', want met mij komt vaak een hele stoet aan dieren mee. Daaraan dus ook zeker geen gebrek deze week. Verder ben ik hard aan het trainen voor mijn eerste hardloopwedstrijd, plan ik bewust rustmomenten in en daarnaast moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Een drukke, maar vooral fijne week! Kijk je weer mee?

Maandag

Na een heerlijke vrije ochtend (lees: opruimochtend), begin ik vol frisse energie aan mijn werkweek. Lange tijd heb ik in de keuken gewerkt, maar sinds mijn vriend een prachtig bureau heeft gemaakt, werk ik in de woonkamer. Nog steeds vind ik dat heel prettig! Het licht is fijner en de plek zelf is veel ruimer. Nu moet ik het zelf nog opgeruimd houden en dat vind ik best een klus, maar zo op de foto ziet het er prima (pluizig) uit. ;) 

 

De maandag is best een computerdag, want ik begeleid op die dag ook altijd de chatavond. Of nou ja, dat deed ik! Vanaf volgende week (deze week, als de photo blog online komt), chat ik op de woensdag- en donderdagavond. Vind je het gezellig om een keer aan te sluiten bij mijn ervaringsdeskundige- of themachats? Hier vind je de chatagenda, die wordt elke maand bijgewerkt. Je bent welkom om eens langs te komen!

Meestal zorgt mijn vriend voor het eten als ik 's avonds moet werken. Vandaag aten we noodlesoep. Met katten. 

Dinsdag

Sinds een maand ben ik elke week een dag extra vrij. Dat vond ik - zeker in het begin - best even wennen. Wat zal ik eens met die tijd gaan doen? Vorige week dronk ik koffie met een oud-vrijwillliger van Proud en deze week ga ik een rondje hardlopen. Binnenkort loop ik mijn eerste hardloop'wedstrijd'.  'Wedstrijd' even tussen haakjes, want het uitlopen vind ik al heel wat! Daarom loop ik deze maand iets meer dan ik normaal doe. Ik kan me ook voorstellen dat als je mijn week zo ziet, je het ook wel veel kan vinden. Althans, ik vind zelf dat ik deze week best veel sport, maar ik voel me er nu goed bij en dat vind ik belangrijk!

Het is voor mij soms best wel even zoeken naar een goede balans. Ik wil lekker kunnen bewegen, want naast dat ik merk dat mijn lichaam het prettig vindt (zo heb ik bijvoorbeeld minder last van reumatische pijnen en voel ik me energieker), vind ik het sporten in klasjes ook heel gezellig. Maar ik wil me ook voorbereiden op de wedstrijd en daarnaast mijn lichaam en geest niet overbelasten, dus extra rust tussendoor is nu ook even extra belangrijk. Ik doe dat lekker op de bank met een serie (ik ben nét klaar met Squid Game en You) en Fiep en Sop komen er dan maar al te graag even bij liggen.

Woensdag

Ik vind het - ondanks dat het best zonnig is - een koude dag vandaag. Met een warme trui aan, een dekentje, een dier op schoot en een warme chocomel tussendoor, kom ik de dag gelukkig prima door.

Niemand had zin om te koken, dus bestelden we pizza! Dat was ook alweer een tijd geleden. Onlangs heb ik de vegan tonijn pizza van New York Pizza ontdekt en daar ben ik nu helemaal gek op. Wat voor pizza eet jij graag?

Donderdag

De afgelopen dagen, of weken eigenlijk wel, ben ik weer wat 'minder goed' in het nemen van pauze. Ik eet vaak achter mijn laptop en kan zo een dag niet buiten komen. Daar wilde ik toch wel weer wat verandering in brengen, dus besloot ik vandaag om weer even een rondje te gaan lopen als onderbreking van mijn werkdag.

Deze avond zou ik gaan sporten. Ik zag dat ik alleen op het rooster stond - iedereen had afgezegd - dus ik besloot om ook af te zeggen en een avondje op de bank in te plannen.

Vrijdag

Weinig foto's want een drukke dag! De vrijdag is kantoordag, dus dat betekent al vroeg opstaan en op naar Leiden! 

We ontvingen een heel lief pakketje met leuke kaarten, gemaakt door LieveLien. Speciaal voor de ProudFunding (Proudfunding? Wat?!), maakte zij prachtige kaarten die ze verkocht om zo geld in te zamelen. Ik vind het oprecht zo mooi om te zien hoeveel leuke initatieven er worden bedacht en ook zo bijzonder dat jullie zo meeleven. Dat maakt het ook extra bijzonder om zelf een pakje kaarten vast te houden! De ProudFunding loopt nog, dus delen en doneren kan nog steeds hier

Zaterdag

Zoals op veel zaterdagen begin ik het weekend met even lekker sporten. Toen de work-out op het magneetbord uit werd geschreven, keken we elkaar verbaasd aan. Hm, dat valt mee, where is the catch..? Nou, die catch werd snel duidelijk toen onze trainer met verzwaarde vesten aan kwam zetten. Lekker wakker worden dus! En na het douchen bijkomen met versgezette koffie en karamel boterkoekpuntjes.

Verder was het een rustige dag met de nodige kattenknuffels en hier en daar werd er iets schoongemaakt en weer vies gemaakt. Na het eten liepen we richting de bowlinghal, want er was een vriend jarig! Ouderwets verloren, ouderwets gezellig.

Zondag

Op ons Instagramaccount zei ik het al: het is een prachtige ochtend. Waar ik daar nu - evenals de katten zoals je ziet - enorm van kan genieten, is dit ook echt wel eens anders geweest. Ik moest dan van mezelf naar buiten om er 'gebruik van te maken'. Nog steeds ga ik dan graag naar buiten, maar ik hoef niets meer. Als ik binnen wil blijven, is dat ook prima. Hoe is dat voor jou? 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl)

Vandaag koos ik ervoor om wél naar buiten te gaan en nog even een rondje hard te lopen. Het was een heerlijk rondje en ik krijg er steeds meer vertrouwen in dat het helemaal goed komt met de wedstrijd. De rest van de dag deden we - mijn vriend had ook hardgelopen - lekker rustig aan. Er moesten nog wat boodschappen gedaan worden en in de middag zaten we met een vriend op een terrasje in de zon. 's Avonds kookte mijn vriend en dat is altijd genieten. We aten pastinaakpuree met bruine salieboter, geglaceerde worteltjes met honing en sesamzaadjes en gebakken aardappeltjes. (Het recept van de puree kun je trouwens hier vinden!) Ik hoop dat het snel weer zondag is! 

Hoe is jouw week geweest? En wat neem je mee naar deze week?

Veel liefs en succes waar nodig. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patro - Maandag 1 november 2021 19:29
wauw, wat een mooie blog van jou, Lonneke. Ik heb niet zoveel met katten, maar leuk dat jij er zo van kan genieten. Heel veel succes met de wedstrijd wanneer die ook is. Miss ook goed dat je niet deelt hoeveel km het is, miss bewust gedaan? Heerlijk ook dat je deelt wat je zoal hebt gegeten. Ik vind het een mooie balans. Verder lees ik tussen de regels door dat je het gevoel voelt dat je je moet 'indekken' voor wat je beweegt of niet. Dat je mensen niet voor het hoofd wil stoten dat je 'zoveel' doet/iig meer dan anders of dat je ook 'moet' schrijven als je een keer wat afzegt. Ik vind het tegelijk ook wel mooi en helpend hoe jij met de dingen omgaat. Echt een mooi beeld van wat het betekent om hersteld te zijn! Echt lief hoe je schrijft en dus met iedereen rekening wil houden. Topper ben je iig. Echt een meerwaarde voor het Proudteam!
Patro - Maandag 1 november 2021 19:29
wauw, wat een mooie blog van jou, Lonneke. Ik heb niet zoveel met katten, maar leuk dat jij er zo van kan genieten. Heel veel succes met de wedstrijd wanneer die ook is. Miss ook goed dat je niet deelt hoeveel km het is, miss bewust gedaan? Heerlijk ook dat je deelt wat je zoal hebt gegeten. Ik vind het een mooie balans. Verder lees ik tussen de regels door dat je het gevoel voelt dat je je moet 'indekken' voor wat je beweegt of niet. Dat je mensen niet voor het hoofd wil stoten dat je 'zoveel' doet/iig meer dan anders of dat je ook 'moet' schrijven als je een keer wat afzegt. Ik vind het tegelijk ook wel mooi en helpend hoe jij met de dingen omgaat. Echt een mooi beeld van wat het betekent om hersteld te zijn! Echt lief hoe je schrijft en dus met iedereen rekening wil houden. Topper ben je iig. Echt een meerwaarde voor het Proudteam!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 2 november 2021 09:10
Hee Patro,

bedankt voor je lieve bericht! Inderdaad heb ik bewust het aantal km niet benoemd, voor mijn gevoel is dat ook niet relevant om te vermelden. Fijn dat de photo blog inspirerend voor je werkt, daar doen we het voor natuurlijk! Bedankt voor je lieve woorden en fijne dag gewenst!

x
MetalKreeft - Maandag 1 november 2021 20:26
Leuke fotoblog weer.
Leuk dat je aan hardlopen doet.
Ik merk zelf ook dat mijn lichaam het fijn vind als ik regelmatig beweeg, maar hardlopen doe ik niet meer is toch wat te belastend voor mijn lichaam, maar ik zwem sinds kort elke week een uurtje baantjes in het zwembad dat vind ik ook heerlijk!
En ik heb dan gelijk alle spieren gehad!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 2 november 2021 09:07
Hey MetalKreeft,

ja heel begrijpelijk wat je zegt inderdaad! Hardlopen kan ook zeker belastend zijn. Zwemmen is dan een heerlijk alternatief! Fijn dat je hier zo van kan genieten!

Veel liefs!
Spike - Woensdag 3 november 2021 17:45
Wel spannend, voor de 1e keer wedstrijd ? Vooral ook lekker van genieten dan. Hopelijk is het in een mooie omgeving. Leuk hoor al die dieren.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 november 2021 19:00
Hee Spike,

Ja, de eerste wedstrijd inderdaad! Ja, was heel mooi! Het was ook net in de schemer met allemaal lampjes en gekleurde fakkels, echt een heel spektakel! Bedankt voor je lieve berichtje en fijne week gewenst!

x
Patro - Woensdag 3 november 2021 20:25
Trots op jou, Lonneke! Fijn dat je hebt kunnen genieten en h'm hebt uitgelopen!!!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 november 2021 20:33
Lief, dankjewel Patro!