De week van Lonneke - photo blog 24

 

Mijn afgelopen photoblogs (en vlogs) werden gekenmerkt door bosfoto's en heideplaatjes. Deze week is niet anders, gelukkig maar. Ik voeg er zelfs nog strandfoto's aan toe! Waar ik tijdens mijn eetstoornis vooral bezig was met alles behalve in het moment zijn, probeer ik nu écht te genieten van alle leuke dingen, de warme bosgeuren en de mooie uitzichten. En dat is deze week weer helemaal gelukt. Het kunnen voor mij echt de kleine dingen zijn die me hierin energie geven. Ik hoop dat deze photoblog je hierin wat inspiratie kan geven. Veel leesplezier!

Maandag

Nieuwe week, nieuwe kansen! Vol energie sta ik op mijn vrije ochtend al in het bos. Ik heb een stukje bos ontdekt in de buurt waar niet veel mensen komen. Heerlijk vind ik dat! 

Vorig jaar ben ik weer begonnen met hardlopen. Mijn vriend had dit al iets eerder dan ik opgepakt en heeft me weer helemaal enthousiast gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit best spannend vond. Ik heb al lang niet echt meer gesport en hardlopen is iets dat ik echt associeerde met mijn eetstoornis. Inmiddels heb ik echt gemerkt dat ik dit prima op een gezonde manier kan doen, dat ik er echt plezier en energie uithaal en het zelfs wat ontspanning geeft nu ik het wat langer vol kan houden. Ik keek er dan ook echt naar uit om op mijn vrije ochtend naar het bos te gaan. Ook omdat het bos nu zo lekker begint te ruiken door de zon van de afgelopen dagen. 

In mijn vorige photoblog kun je al zien dat mijn vriend druk bezig was met het maken van een bureau voor mij. Vandaag is de eerste dag dat ik er echt aan kan werken en wat voelt dat fijn! Ik zat tot voorheen altijd in de keuken, maar daar was ik helemaal klaar mee. Het is zo lekker om je eigen plekje te hebben en dit praktisch in te richten!

Dinsdag

Ook vandaag werk ik weer thuis. Zeker met het nieuwe bureau, vind ik dat helemaal geen straf. In mijn pauze liep ik even naar de supermarkt en vond ik deze chocolade. Qua smaak vond ik hem niet heel bijzonder, maar wel leuk om hier soms mee te variëren. 

 

Na het werken had ik mijn tweede rijles! Ongeveer tien jaar geleden begon ik met rijles. Mede door faalangst (ik kreeg steeds een blackout bij mijn theorie-examen) en een operatie aan mijn pols heb ik echter nooit mijn rijbewijs gehaald. Ik wilde het zo graag weer oppakken, maar ik bleef het steeds uitstellen. Ik was te bang om 'opnieuw' te moeten beginnen en het vooruitzicht van (weer) een mogelijke blackout bij het CBR hield me een beetje tegen. Toch heb ik, mede door een collega van mijn andere werk, vorige week de stap gemaakt om weer te lessen. Vandaag had ik mijn tweede les en ik vond het best spannend! Ook al heb ik natuurlijk nu nog geen rijbewijs, ik hoop wel dat dit jou inspireert om iets op te pakken wat jij - misschien ook wel door angsten - uit blijft stellen. Stoppen met rijlessen voelde destijds definitief, maar het is nooit te laat is om 'opnieuw' te beginnen.

Gelukkig voelde ik me al veel zekerder achter het stuur dan vorige week. Toch had ik wel behoefte aan wat ontspanning. We bestelden eten en keken naar de dodenherdenking. Tijdens het zappen kwamen we langs de film 'A bridge to far'. Mijn eerste stiefvader was acteur (hij is een paar jaar geleden overleden) en speelde in de Nederlandse versie. In de Engelse film had hij een figurantenrol. Terwijl ik hier over vertelde, kwam hij in beeld. Dit was zo'n gek moment, dat ik het er best wel even lastig mee had. Zelfs nu ik dit typ, word ik er een beetje verdrietig van. Maar aan de andere kant ben ik ook wel dankbaar dat ik hem op deze manier kan zien, gewoon hoe hij vroeger was. Dat vind ik ook heel waardevol, zeker op de avond van de dodenherdenking heeft het iets meer lading en hoe verdrietig ook, het is prima.

Woensdag

Vandaag ben ik een dag vrij. Mijn vriend moet gewoon werken en ik sta met hem op. Ik vind het tegenwoordig fijn om, ook als ik vrij ben, op tijd op te staan. We luisteren, zoals elke doordeweekse dag, naar 'Sanders Vriendenteam' op 3FM en ik maal de koffiebonen terwijl mijn vriend zijn ontbijt in elkaar mixt. 

Terwijl mijn vriend richting zijn werk gaat, wacht ik op de HelloFresh box en loop ik een rondje door het park. Het was wat fris, maar de zon zelf maakte alles goed. 

De rest van de dag ben ik druk in de weer met het schoonmaken van de keuken, plantjes verpotten en het huis opruimen. 

In de avond kwamen de ouders van mijn vriend even langs. Tijd voor een borrelplank!

Donderdag

Ken je die buikpijn waar je helemaal kippenvel van krijgt? Daar stond ik helaas mee op vandaag. Normaal drink ik in de ochtend altijd een kopje koffie, maar vandaag heb ik deze ingeruild voor thee. Gelukkig hielp dat een beetje en zakte het uiteindelijk.

 

Toen ik terugkwam van het werken, vond ik dit leuke lampje! Mijn vriend wilde nog graag een lampje maken voor bij mijn bureau, maar ik had niet verwacht dat hij dat zo snel zou doen! Er komt nog papier tussen de lamp en het hout, maar dan is hij af!

Vrijdag

Normaal houd ik de voorraadkast wel in de gaten, maar soms gebeurt het toch: wakker worden en geen ontbijt hebben. Snel maakte ik me klaar en liep ik nog even langs de supermarkt voordat ik begon met werken. 

Nu ik in de woonkamer werk, laat ik Chef overdag vaak lekker zijn eigen gang gaan. Meestal loopt hij wat rond en na een uurtje kruipt hij zijn terrarium weer in. 

Ik moet er soms nog even aan wennen dat het nog licht is als ik klaar ben met werken. Alsof je dan nog 'een hele dag' hebt. Meestal lees ik wat en ga ik nog even naar buiten. Na een dag binnen zitten, is wat frisse lucht wel welkom. Terwijl ik buiten was, bestelde mijn vriend vegetarische kapsalon, dat was een fijne verrassing bij het thuiskomen!

Zaterdag

Yes, ik mag weer! Nu ik wat meer conditie op heb gebouwd - dit heb ik wel echt rustig en op mijn tempo gedaan - kan ik iets verder lopen, waardoor ik er ook meer naar uitkijk. Lekker het bos in met mijn nieuwe hardloopschoenen én mijn vriend (die het liefkozend 'snelwandelen' noemde). 

Toen we weer thuis waren, begon ik al snel last te krijgen van wat hoofdpijn. Deze hoofdpijn resulteerde al snel in een fikse migraine aanval, dus de rest van de middag heb ik in bed gelegen. Aan het einde van de middag ging het gelukkig iets beter en heb ik mezelf uit bed gekregen.

 

Terwijl mijn vriend al was begonnen aan het maken van 'Egg Tarts', kroop ik op de bank samen met Ingo om even later nog een rondje buiten te lopen en frietjes te halen.   

Zondag

Een paar weken geleden hadden we het al afgesproken met twee vrienden: we gaan kamperen in Noordwijk! Nu was de weersverwachting zo bar, dat we van die tweedaagse trip maar een dagje uit hebben gemaakt. 

Het weer viel gelukkig mee. We hebben vooral veel zon gehad. Nét toen we neerstreken op een terrasje, begon het te onweren en regenen, maar gelukkig konden we er allemaal om lachen. Hiernaast zagen we ook een paar reeën en zelfs nachtegaaltjes! 

Terug thuis besloten we pizza's te maken. Het deeg moest nog even rijzen, dus we hebben een ommetje gemaakt naar de moestuin van de vriend waar we zouden eten. Het was zo lekker om daar buiten even te zitten. Het deeg bleek goed gelukt en de pizza's waren een perfect einde voor een toch wel perfecte dag!

Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad, met misschien de nodige uitdagingen en onweersbuien, maar dat je ook vast kon houden aan de zon die geheid achter die wolken zit. Dat je vol energie een nieuwe week tegemoet gaat en in deze week genoeg kunt opladen. Veel liefs en take care. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flo - Maandag 10 mei 2021 19:18
Ongelooflijk knap dat je vriend dag gemaakt heeft!! Wat is dat super mooi geworden!!
Ik vind het een mooie reminder van je (voor mij), dat je het hebt over in het moment zijn. Dat kan zo fijn zijn, maar waarom vergeet ik dat dan zo vaak?!!
Thanks voor veel heel veel inspiratie lieve Lonneke. ❤️❤️❤️❤️
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 10 mei 2021 19:21
Hee lieve Flo,

Wat lief, dankjewel! (Ook namens mijn vriend ;))
Heel herkenbaar ook dat je het soms vergeet in de drukte van de dagen! Ik hoop dat je de komende week wat kunt genieten van de fijne dingen en dit echt mag ervaren!

Liefs! x
Patroklos10 - Maandag 10 mei 2021 19:43
he hoi, wat een leuke positieve blog weer. Mooi hoe je zo goed voor jezelf zorgt als het ook wat minder gaat. Tof en stoer dat je het hardlopen weer hebt opgepakt. Stimuleert mij om echt mijn es aan te gaan zodat ik ook weer es-vrij kan sporten. Heb je app waarmee je loopt? Lesjes zeg maar of doe je dat op gevoel en muziek? Of juist in stilte?
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 10 mei 2021 19:46
Hee Patroklos,

Wat fijn dat de blog je zo motiveert! Ik luister zelf meestal naar een podcast of zonder oortjes, dat vind ik het fijnst! Ik gebruik nu een hardloopschema waar ik me goed bij voel (laagdrempelig) en soms wijk ik hier vanaf en doe ik wat langer over bepaalde 'stappen', net wat passend is. En verder vooral goed naar mijn lichaam luisteren. De ene week betekent dit dat ik wat meer loop dan de andere week en dat is allemaal helemaal prima!

Liefs en fijne avond!
x
Patroklos10 - Dinsdag 11 mei 2021 13:09
he Lonneke, mag ik je over je schema wat vragen? Maar om verder niet iemand te triggeren doe ik het in mijn dagboekje ok?
Saskia - Maandag 10 mei 2021 21:35
Fixe = fikse
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 mei 2021 09:21
Hi Saskia,

Goed gezien, het is aangepast!
Dankjewel en een fijne dag gewenst!

x
Lost girl - Maandag 10 mei 2021 23:36
Dit ziet er echt uit als zo'n lente week waardoor je weer helemaal positief in het jaar staat. Lekker veel en lang licht. Energiek. Leuk om te zien. Als ik die foto's in de lift zie krijg ik ook enorme zin om te gaan hardlopen haha. Voor mij helaas niet weggelegd, maar het geeft wel een beweegvibe. En super afgewerkt bureau. Mooi gemaakt!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 12 mei 2021 13:34
Hee Lost Girl,

Ah, wat fijn dat de blog energiek over komt! Ik heb het compliment doorgegeven, heel lief!
Bedankt voor je reactie en fijne week gewenst!

x
Vlinder - Dinsdag 11 mei 2021 06:27
WAUW. Dat bureau. ZO mooi. Mag ik een replica??
Arwen - Dinsdag 11 mei 2021 12:16
Lieve lonneke moeilijk voor je dat moment dat je je stiefvader zag maar ik ben blij voor je dat je goede herinneringen aan hem hebt dat hij lief voor je was naar dat je die migraine aanval had migraine is vreselijk ik hoop dat je taartjes lekker waren fijn dat het goed gaat met hardlopen en echt stoer dat je rijlessen neemt dat je dat durft ondanks dat nare ongeluk wat je aan je pols hebt gehad ik hoop dat het goed gaat dat je je rijbewijs haalt en dat je een leuke auto hebt over een tijdje ik vind het zo rot voor je dat winnie een tijdje terug is overleden je zal haar zeker nog vaak missen winnie was zo'n lieve kat ik leefde en leef mee met je verlies ik wil natuurlijk die wond niet openmaken ik hoop dat je dat begrijpt maar ik vind het oprecht heel erg voor je liefs
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 12 mei 2021 10:41
Hee Arwen,

Wat een lieve reactie, dankjewel! Ik vind het eigenlijk heel fijn dat je Winnie benoemt. Ik denk elke dag aan haar en stiekem is het soms ook wel fijn als je weet dat anderen haar ook nog herinneren. ;)

Ik wil je een fijne dag en een goeie week wensen, hopelijk kun je er met een fijn gevoel weer op terugkijken.

Liefs, x
Fiona - Woensdag 12 mei 2021 13:06
Wat een fijne photo blog weer, bedankt voor het delen!

En: ik ben nét als jij deze week na 10 jaar weer gestart met rijlessen! Laten we mekaar goeie vibes sturen :) Ik vind het alvast fijn te weten dat ik op dit moment niet de enige ben die die stap opnieuw zet nadat vorige keer mijn hoofd me in de weg kwam te zitten. Succes, komt goed!!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 12 mei 2021 13:33
Heey Fiona,

Ah wauw, wat goed! Je bent nooit ergens helemaal alleen in, maar zeker fijn, ook voor mij haha, dat er ook anderen zijn die het opnieuw aangaan! Heel veel succes!! We got this! :)

x