De week van Irene - photo blog 66

 

Naar de studio, een videoclip opnemen, samen muziek maken, een podcast maken, spannende meetings en Daphne weer eens zien! Wat een feest! Om dat allemaal zo goed en leuk mogelijk te blijven doen, is het wel belangrijk dat dat sociale batterijtje af en toe weer op kan laden. Ook heb ik een mooi gesprek met mijn therapeut. Een waardevolle week vol fijne mensen, toffe uitdagingen, bijzondere kansen, maar ook even schakelen en een stuk zelfzorg in deze soms hectische tijd! 

Weekend 

Naar de studio, een videoclip opnemen en repeteren. Het was een heel druk weekend met de band. Heel druk, maar ook heel erg leuk!

Onze nieuwe single is nu echt bijna klaar en de volgende song die we aan het schrijven zijn, begint ook steeds meer af te worden. Gelukskriebels to the max! 

Maandag

Maar als ik zulke drukke dagen heb en steeds spullen heen en weer moet nemen, schiet het huishouden er meteen bij in. Wanneer ik start met werken, is mijn bureau nog een rommel aan snoeren, Pokémonkaarten en andere spullen. 

 

Ik zeg m'n yogales af, want ik ben toe aan rust (creëren aka opruimen en verder even niets doen) en ik wil Wie Is De Mol? natuurlijk graag terugkijken. Zou Anne Soy ontmaskerd hebben of zit ik goed op Jurre?

Dinsdag

Tegenwoordig werk ik altijd de eerste twee uurtjes thuis - op het dagdeel en de plek waar ik de meeste focus heb - en kan ik met mijn volle aandacht berichtjes op het forum beantwoorden, zodat ik me op kantoor juist weer direct in de podcast kan storten.

Maar vergeet ik eens niet het pasje van de deur, dan vergeet ik wel de camera. Wat stom! We nemen de podcast op via Photo Booth, wat goed lijkt te gaan, maar aan het eind van de rit is het bestand toch foutief. Neeee, zo hard balen, want dit was echt mijn favoriete podcast so far! 

Ik probeer nog iets te redden door op forums naar informatie te spitten en mijn laptop te updaten, maar het wil helaas niet baten. Nou ja, niks aan te doen dan... Gelukkig is het geluid wel goed en daar gaat het bij een podcast om. Dus zet hem gezellig aan op Spotify.

We kennen het allemaal wel: je wilt graag met iemand afspreken, maar de agenda's lijken een soort tegenpolen van elkaar en de tijd die raast maar door. Toch is het eindelijk gelukt, een afscheids-/bijkletsborrel met Daphne. Wat een gezelligheid! Het inspireert om weer een horrorfilm-biosdate te plannen. Gaan we doen!

Woensdag

Na een dagje Leiden stap ik vandaag op de trein naar Amsterdam. We hebben een meeting met TikTok over hoe we kunnen samenwerken om TikTok veiliger te maken voor mensen met een eetstoornis. In de trein bewerk ik de podcast en ik ben echt in een croissantjesfase op het moment.

M'n favoriete recept van de maand staat al klaar en ingepland in de desbetreffende blog, maar een eervolle vermelding gaat naar instant noodles met (van die plastic-achtige) plakjes cheddar kaas, ooooef, love it. Al had ik een iets te spicy variant gekozen hier. Zit je dan, met je snotneus.

Donderdag

Wat was er eerder, de kip of het ei? Heb ik behoefte om op te ruimen doordat we er een podcast over hebben gemaakt? Of kwam ik op het onderwerp voor de podcast, omdat ik behoefte heb aan opruimen? Of is het misschien gewoon allemaal toevallig! ;-) Na maandag mijn eigen kamer in huis te hebben opgeruimd, voel ik nu ook de behoefte om de rest van het huis wat meer op orde te brengen.  

Misschien is het ook omdat ik me vandaag gewoon niet zo fijn voel. Ik voel me erg moe en emotioneel. Het zijn ook drukke dagen geweest de laatste tijd, maar ook voel ik spanning voor de verhuizing die steeds dichterbij komt en wat dat allemaal omheen hangt. Hoe dan ook: geen Pokémon op de donderdagmiddag, want ik heb even niet de sociale energie. Lekker opruimen, de nieuwe podcast van Emma Chamberlain luisteren en nog even een frisse neus halen, daar heb ik gewoon echt behoefte aan!

Vrijdag

De dag start voor mij met een therapiesessie. Een erg fijn gesprek waarin we tot mooie conclusies komen. We besluiten ook dat dit het laatste gesprek is. Het was een kort proces, maar wel even de mentale opfrisser en professionele en objectieve blik die ik nodig had in deze onstuimige tijd. Ik deel er morgen wat meer over in de video, want ik heb de camera vandaag op zak voor 'een dagje mee-eten'. 

En ik sluit de photo blog af met waar ik mee begon: muziek maken. Oefenen voor de volgende studiosessies en zelf een beetje pielen in GarageBand. Ik vind het zo leuk! Vier jaar geleden was ik helemaal niet bezig met muziek maken of in een band spelen, dat was iets van vroeger. Bijzonder om te bedenken wat een grote rol het in relatief korte tijd in mijn leven is gaan spelen. Dat had ik nooit gedacht.

 

Het kan ook andersom, dat iets wat heel belangrijk was, ineens weg lijkt te vagen. Teleurstellingen, verrassingen, pieken en dalen. Je weet gewoon niet hoe het leven gaat lopen. Alles kan nog. Ik vond het moeilijk, maar nu ook wel geruststellend. Je hebt geen controle over het leven, niet over alles. Dat is gewoon hoe het is, hoe hoog of laag je ook springt, dat ligt niet aan jou. Dat daarom dus een beetje loslaten, geeft een hoop rust en ruimte. Ik sluit af met een prachtig lied van De Dijk.

Alles loopt toch anders dan je dacht.

Goh, dit thema verdient wel een blog - verwacht hem zaterdag. Ik ga aan het schrijven. Tot snel! ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Amy - Maandag 27 februari 2023 17:59
Leuk, is jullie muziek ergens online te beluisteren?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 28 februari 2023 13:19
Ja! Op YouTube en Spotify bijvoorbeeld :)
Amy - Dinsdag 28 februari 2023 16:09
Leuk!! Onder welke naam kan ik dat vinden? Ben erg benieuwd
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 1 maart 2023 09:15
Ivyvox heet de band! :)
britneyangel - Maandag 27 februari 2023 19:40
leuke blog met veel leuke dingen, hoe ging het met daphne?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 28 februari 2023 13:20
Het gaat erg goed met Daphne, ze heeft het naar haar zin op haar nieuwe werk en het was heel leuk haar weer even te zien en spreken :)
britneyangel - Dinsdag 28 februari 2023 17:01
fijn dat het goed met daphne is, snap ik dat het leuk was haar weer te zien.
Saskia - Maandag 27 februari 2023 21:10
Zelfzorg is zo belangrijk šŸ™šŸ»
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 28 februari 2023 13:21
Zeker weten! Fijn dat die boodschap ook zo is overgekomen en dat het hier nog even wordt uitgelicht. Heel erg belangrijk! :)
Dionne - Dinsdag 28 februari 2023 11:07
Dit kapsel en kleur staat je super!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 28 februari 2023 13:19
Wat lief, dankjewel! Ik ben er ook blij mee :)
Amy - Dinsdag 28 februari 2023 13:54
Echt een super leuke week!! Opruimen, heerlijk, zorgt voor opgeruimd hoofd bij mij. Alleen wanneer is het genoeg is bij mij nog weleens de vraag. Leuk dat je Daphne weer hebt gezien! Nu vroeg ik mij af, is Lonneke er nog? Lange tijd al geen filmpjes van haar gezien etc. Vind ze ook altijd super motiverend net als van jou en anna!
Britneyangel - Dinsdag 28 februari 2023 21:52
lonnek is ziek, ze heeft pas erover geschreven in het forum ik ben er even niet, dan kun je het teruglezen, ik miste haar ook al.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 1 maart 2023 09:17
Bedankt voor je lieve reactie! :-) & wanneer is het opruimen genoeg? Dat is een goede vraag. Het kan soms echt blijven zoeken zijn naar die balans tussen fijn opruimen en perfectionisme. Misschien verschilt die balans ook wel per dag? Goed aanvoelen voor jezelf denk ik. Want soms is het ook gewoon wat rommeliger en dat is ook oke. En inderdaad, wat Britney zegt, is Lonneke voorlopig even ziekgemeld en niet aan het werk.