De week van Irene - photo blog 26

 

Het is maandag en dat betekent dat er weer een nieuwe plog online komt. In een plog - een photo blog - laat steeds iemand anders van onze redactie je aan de hand van foto's zien wat diegene de afgelopen week heeft gedaan. Waarom? Omdat we vaak ook veel persoonlijke verhalen van jullie lezen en zo ook een kijkje in ons eigen leven willen geven. Een leven wat tevens een leven is van iemand zonder eetstoornis. 

Leven zonder eetstoornis vond ik altijd een heel spannend idee. Mijn eetstoornis was zo bij mijn identiteit gaan horen, dat ik het me niet kon voorstellen geen eetstoornis meer te hebben. Ik was bang dat ik over zou blijven met een leegte waarvan ik niet wist hoe ik hem op moest vullen. Gelukkig kwam dat met de tijd allemaal goed en ik hoop dat, als jij hier ook mee worstelt, onze plogs je een beetje kunnen motiveren en inspireren. Een leven zonder eetstoornis is ook niet perfect - dat hoeft ook niet - maar het is wel een grote zorg minder. Dat gun ik jou ook!

♥ Maandag
Sinds 1 januari begin ik de meeste van mijn ochtenden met een yogavideo van Yoga with Adriene. Voor alweer het vijfde jaar op rij start ze januari met '30 Days of Yoga'. Dit jaar gaat mij tot dusver het beste af. Af en toe mis ik een dagje, maar die haal ik dan de volgende dag weer in. Het zijn meestal video's van een half uurtje. Goed te doen dus. Ik merk dat ik me er erg goed bij voel. De sportschool laat ik links liggen sinds ik hiermee ben gestart. Ik denk er zelfs over na om m'n abonnement op te zeggen, maar laat ik nog even geen overhaaste beslissingen maken. Ik ken mezelf langer dan vandaag, haha. 

Verder ben ik na een halve dag thuis werken boodschappen gaan doen. Ik wil weer wat meer naar de Haagse Markt gaan in plaats van naar de Albert Heijn, want het is veel goedkoper. Ik begon vandaag! Daarna ben ik nog even langs de Lidl gegaan. Verder heb ik een beetje in huis gerommeld en weer een zo recht mogelijk stukje van m'n pony geknipt, wat regelmatig moet gebeuren. Je haar groeit gemiddeld een centimeter per maand en bij een pony valt een centimeter erg op! 

♥ Dinsdag
De yoga zet zich (bijna) elke ochtend voort. Ik denk dat één foto daar wel aan voldoet, dus daar laat ik het bij. Wel wil ik benoemen dat de video begon met een hand- en voetmassage aan jezelf te geven. Super fijn! Verder werkte ik vandaag een dag op kantoor samen met de rest van de redactie! Mijn vader kwam ook nog langs om een pak vegetarische erwtensoep te brengen. Toen ik 1 januari de nieuwjaarsduik deed, kreeg ik namelijk een blik erwtensoep met vlees. En dat eet ik niet, dus die gaf ik meteen door aan m'n pa. Ik hoefde er niks voor terug, maar hij doet dat graag en dat is lief!

In de avond had ik een afspraak bij een tattooshop voor onderstaande tatoeage. Toen ik dit ontwerp op Instagram voorbij zag komen, vond ik het zó vet dat ik het wel moest hebben. Ben er echt mega blij mee! En ja, er zullen vast ook veel mensen zijn die tattoos verschrikkelijk vinden. Dat vind ik niet erg. Smaken verschillen en dat is helemaal oké.

♥ Woensdag
Wat het weer betrof was vandaag een troosteloze grijze dag. Sinds de dag hiervoor hangt er veel mist in de stad en af en toe vormen die lichte wolken zich tot regendruppels. De straten zijn nat en leeg en de bomen zijn kaal. Meh. Dat is wel iets anders dan de krakende, stralende winterdagen waar ik van kan houden.

Ik moest werken in de ochtend, vroege middag en in de avond. In de middag besloot ik eindelijk de beetroot blend te halen die ik weken wilde hebben. Daar maak ik dan lattes mee. Ik ben op dit moment helemaal into dat soort drankjes, maar ik vind het ook een beetje duur. Bij de Ekoplaza zag ik ook een mix van cacaopoeder, chili en kaneel. Wow, lekker! Maar kan ik dat niet zelf? Toen ik de achterkant van de verpakking las, bedacht ik dat ik met wat ingrediënten die ik al in huis had best zoiets kon maken. Cacaopoeder, kaneel, chilipoeder en wat kokosbloesem-suiker in een leeg chai latte bakje. Ik heb niks afgemeten en gewoon maar wat gedaan. Het is een erg lekkere mix geworden om lattes mee te maken.

Donderdag
Ik ben lekker aan het huismussen deze week. Mijn vrije ochtend gebruikte ik om een tekening te maken. Ik lees nu een boek over Griekse Mythologie dat me erg inspireert. Als ik even niet weet in wat voor houding ik een mens wil tekening, sta ik altijd even model voor mezelf, haha. Dat ziet er dan zo uit. Het voelt een beetje gekkig om te delen, want ik heb ze nooit met die intentie gemaakt. Maar het is wel handig toch? 

Het was een op zich fijne dag, maar in de avond begon ik me toch iets minder fijn te voelen. Ik heb nog even op mijn basgitaar zitten pielen en in m'n boek gelezen. Later heb ik nog even met vriendinnen geappt, dat luchtte wel op. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen met een meditatie-video van The Honest Guys. (Een YouTube-kanaal waar ik na het online komen van deze blog op gewezen werd, bedankt daarvoor!) Ik besefte dat ik helemaal niet buiten ben geweest. Gelukkig wist ik toen al dat daar de komende dagen verandering in zou komen.

♥ Vrijdag
Vandaag moest ik namelijk weer vroeg onderweg naar Leiden om met Daphne en Nadine op kantoor te werken. In de avond ging ik met een groepje vrienden uiteten bij restaurant Himalayan in Den Haag. Een Indiaas, Nepalees en Bhutaans restaurant. Super lekker. Ik moest weer helemaal denken aan de reis in Nepal die ik in 2018 maakte. We kozen van alles wat om samen te delen.

♥ Zaterdag
Samen met een vriendin wilde ik graag naar Tims Talkshow. Dit was afgelopen zondag in Groningen en omdat Groningen een eindje weg is, besloten we er een gezellig weekendje weg van te maken. Bij het hotel kregen we een kaart van de stad mee en de man achter de balie raadde ons wat dingen aan. We hebben heel lekker geluncht bij de Herbivoor en hebben vooral gezocht naar tweedehands winkeltjes, want dat vinden we leuk. 

Het was leuk om lekker rond te snuffelen in de winkels, maar ik had niet zo veel zin om iets te kopen. Wel vond ik een plaat van Miles Davis die ik echt niet kon laten liggen. In eerste instantie besloot ik hem niet te kopen, maar toen ben ik een kwartier voor sluitingstijd tóch nog snel even terug gegaan. Ook verwende ik mezelf met wat bonbons voor thuis.

Toen we honger kregen besloten we te eten bij de Groene Stoel. Later op de avond zijn we langs verschillende cafés gegaan om spelletjes te spelen en naar bandjes te kijken!

♥ Zondag
We besloten om geen wekker te zetten en hebben lekker rustig aan gedaan in de ochtend. Zo zaten we rond een uurtje of elf taart te eten en de krant te lezen in een koffietentje op de hoek. Of ja, ik at taart. Mijn vriendin koos voor een bakje yoghurt. Ook lekker hoor, maar ik had echt trek in die taart als ontbijt toen ik hem in de vitrine zag staan!

In de middag hebben we twee musea bezocht. Het Groninger museum - wat een ontzettend gaaf gebouw is - en het grafisch museum GRID, waar een enthousiaste man ons alles vertelde over letterdrukken. We hebben zelf ook een afdruk mogen maken.

Aan het einde van de middag bezochten we het nieuwe Groninger Forum, waar later ook de talkshow plaats zou vinden. We genoten van het mooie uitzicht en hebben daar een hapje gegeten. De talkshow van Tim was erg interessant, grappig en aangrijpend tegelijk! Er zijn nog kaarten voor volgende talkshows; aanrader! 

De bonbons gingen in de autorit terug al bijna allemaal op en inmiddels is het weer maandag. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik de afgelopen week allemaal heb uitgespookt. Hoe was jouw week? 

Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ellie-x - Dinsdag 28 januari 2020 07:50
Ik vond jou zo'n leuk persoon Irene! Daarnaast herken ik ook veel dingen in jou, qua interesses. Ik houd ook van kunst, tekenen, muziek (maken), sporten, natuur.. alleen ben ik niet van de tattoo's haha.
Ellie-x - Dinsdag 28 januari 2020 07:51
Aanvulling: ook eet ik vegetarisch (al heel lang) en ben ik sinds kort begonnen met yoga
Lisasjourney - Dinsdag 28 januari 2020 20:15
Wat een leuke plog! Vind je tattoo echt heel gaaf! Ben zelf ook een tattoo mens haha.
Sanne - Woensdag 29 januari 2020 00:23
Oeh ik hou ook zo erg van lattes!
sunny - Woensdag 29 januari 2020 13:26
wat ontzettend lief van je vader!