De week van Daphne - photo blog 40

 

De verbouwing van ons huis en het gewone, dagelijkse leven gaan op dit moment kris kras door elkaar heen. Soms loopt het lekker in elkaar over, soms botst het gigantisch. Soms zit alles mee en maak ik de grootste sprongen vooruit, soms zit alles tegen en verbrandt vrijwel al het eten dat ik klaar probeer te maken. Ik vind het een leuke, mooie en leerzame periode. En soms vind ik het allemaal eventjes te veel en blijf ik liever in bed liggen. Het mag er allemaal zijn, dat scheelt. Ik hoop dat dat bij jou ook mag, of dat je dat nu mag leren van jezelf. Dat scheelt al de helft. Veel kijk- en leesplezier en heb een fijne week!

Vrijdag

We beginnen de photo blog even op een andere dag, dat houdt ons scherp! Het geeft ook gelijk een beetje aan dat voor mij de dagen en weken heel anders zijn dan normaal. Drukker, chaotischer, onregelmatiger. Dat hoort erbij en ik probeer me er - zo goed en kwaad als het gaat - op aan te passen. Vandaag ben ik vrij en dat had ik écht even nodig. Ik land voor het eerst een beetje in ons nieuwe huis. Heb voor het eerst een rustige ochtend in mijn eentje en zie nu dat het op veel plekken in huis eindelijk een beetje samenkomt. 

Dat niet alleen, het blijkt echt mijn geluksdag te zijn. Vandaag wil ik de belangrijkste benodigdheden voor onze badkamer bestellen. Die druk vanuit mezelf kan best hoog oplopen. Ik wil het. En ik wil het nu. Dat gevoel. Bovendien wil je graag verder, je wilt dingen afmaken en levertijden zijn vaak ook nog eens ontzettend lang. Wat bleek deze avond? Alles wat we wilden hebben, was op voorraad! Huppelend verliet ik de winkel en moe, maar intens voldaan, sluit ik deze dag weer af. 

Zaterdag

Het weekend vraagt om bladerdeeg. Sommige gewoontes moet je niet veranderen, hoe druk je het ook hebt. Ondertussen maken we vandaag de toekomstige inloopkast helemaal af. 

Zondag

Zelfzorg blijft ten alle tijden een proces, een work in progress. Deze periode word ik daar opnieuw mee geconfronteerd. Die vroegere gewoonte van een ochtendwandeling inclusief een lekkere koffie in het weekend, is er door de verbouwing natuurlijk een tijdje bij ingeschoten. Vandaag was daar ineens, spontaan, de ruimte weer voor. Wát heb ik dit gemist. En precies door dat gevoel, leer je denk ik ook wat je op dat moment nodig hebt. Waar laad je van op, wat past nu bij je? Vaak kon ik die vraag onmogelijk beantwoorden en het kan per periode ook nog eens ontzettend wisselen. Maar ervoor open blijven staan, zonder een oordeel, helpt wel om bij te kunnen sturen. 'Dit moeten we dus echt blijven doen.' 

Enfin, daarna is het - met formule 1 op de achtergrond - toch echt weer tijd om orde te scheppen in de gereedschap-chaos. 

Reality

De realiteit is, naast mooie plaatjes en grote vorderingen (die echt fantastisch zijn), dat er ook weinig rust is op dit moment. Dat is tijdelijk, dat weet ik, maar ik vind het niet elke dag even makkelijk. Elke dag wil ik dingen afmaken, terwijl dat niet altijd kan en ondertussen kost het tijd om te wennen aan een nieuwe omgeving. Ik wil dat het gewone leven zo goed en fijn mogelijk doorgaat, terwijl het huis ook veel tijd en energie vraagt. Die combinatie is nieuw voor me, dus ik probeer het per dag te bekijken. Ondertussen verbrandt vrijwel alles wat in de oven gaat of enkel in de buurt komt van de nieuwe kookplaten... Tja, het is gewoon wennen, laten we het daarop houden. En dat is oké. 

Maandag

De eerste dag thuiswerken in het nieuwe huis, dat is toch wel weer heel leuk! 

Die avond heb ik een Ikea-kast-planning-afspraak. Toch een groot voordeel van de huidige tijd, dat dat allemaal online kan vanaf je eigen bank. Dat geeft echt veel gemak en vind ik na al dat ruwe werk een heel leuk klusje. Je hebt mensen voor het ruwe sloop- en bouwwerk én mensen voor afwerking, merk ik nu. In welk team zou jij zitten?

Dinsdag

Yes! Vandaag hebben we de unieke Zeefdrukken van Sanne Boekel in handen! Speciaal voor de ProudFunding ontwierp ze deze prints en de eerste donaties van 150 euro ontvangen een exemplaar. We zijn zo ontzettend trots op dit soort mooie samenwerkingen, maar ook op hoe tof dit ontwerp is geworden. Hier praten we je bij over de nieuwste updates omtrent de ProudFunding!

Na een lange dag rij ik eerst even langs de badkamer van mijn vader. Even uitgebreid douchen. Bij gebrek aan een eigen badkamer, ga je dat een stuk meer waarderen. Weer fris en fruitig!

Woensdag

Het is echt herfst, hè? Merk jij ook zo'n groot verschil in de ochtend? Nu het ineens wat kouder is, vind ik het 's ochtends een stuk moeilijker om uit bed te komen. En 's avonds ga ik er maar wát graag weer in. Maar goed, eerst moeten er nieuwe jaloezieën ingemeten worden. 

Wat huiselijke klusjes, wat cadeautjes kopen - waaronder iets voor mezelf - en een wandeling. Het was een goede dag.

Donderdag

Werken, wandelen in de wind en tijdens de pauze wat nieuwe plekjes in de buurt ontdekken. Voor mijn korte vakantie probeer ik mijn laatste werkdag productief én relaxt af te sluiten. Niet altijd een makkelijke combinatie om na te streven, maar vandaag lukte het gelukkig aardig!

De prijs voor 'lunch van de week' gaat naar dit spektakelstuk. Met smokey jackfruit, wortel, sla en vegan mayonaise! Een welkome verrassing tijdens mijn lange thuiswerkdag. Het is - zeker in drukke tijden - vaak prima om snels iets in elkaar te flansen, maar onderschat niet wat een traktatie én goede pauze met je dag kunnen doen. 

Nogmaals, maak er een fijne week van en zorg goed voor jezelf. Blijf in bed liggen als dat even nodig is. Geef jezelf de tijd om te wennen aan nieuwe ontwikkelingen of gewoon aan de herfst. Trakteer jezelf op een lekkere lunch. Koop een cadeau voor jezelf, gewoon omdat dat al te lang geleden is. Gewoon omdat je dat verdient en omdat je je - wat er op dit moment ook speelt - goed mag voelen.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Isolde - Maandag 18 oktober 2021 19:31
prachtig foto's weer. De pasta ziet er heerlijk uit en duidelijk niet aangebrand. hahah, het gaat dus ook wel eens goed. De pizza is toch ook gelukt. Verder ben ik zoooooo fan van jouw glasinloodramen!! Hier vooral teamcatering denk ik als het om verbouwen gaat!
Arwen - Maandag 18 oktober 2021 20:36
Hallo daphne fijn dat er een aantal dingen leuk waren aan jouw week fijn dat die onderdelen van de badkamer meteen beschikbaar waren akelig dat al dat eten verbrandde in jullie oven en op de kookplaten ik hoop dat dat goed komt fijn dat je een leuke wandeling had en je koffie lekker was lastig dat je niet thuis kon douchen ik hoop dat je douche snel gemaakt wordt leuk die foto dat jullie die zeefdrukken van de proudfunding in handen hebben en lief dat laatste stukje wat je wijt aan de lezers van proud je bent een schat groetjes
Anne - Dinsdag 19 oktober 2021 05:45
Het wordt mooi šŸ˜
En in periodes van afzien zijn de gewone dingen die anders zo vanzelfsprekend o zo kostbaar!
En al ben je later blij dat je erdoorheen bent gekomen en weeer in rustiger vaarwater ben gekomen, toch heb je dan bijna heimwee naar de zware periode omdat er zo veel met je gebeurt en omdat je dan zo intens voelt dat je LEEFT šŸ™‚
Anne - Woensdag 20 oktober 2021 15:45
Heerlijke plog weer! Fijn dat jullie nieuwe huis steeds meer thuis wordt!
Ben wel benieuwd Daphne, meen me te herinneren dat je glutensensitief bent en glutenarm eet? Hoe doe je dat met al je heerlijke snacks die ik voorbij zie komen? Ik merk dat ik bij cafƩs etc. vaak voor iets saais moet gaan omdat er geen glutenvrije broodjes of taartjes zijn :(
MissBeta - Woensdag 20 oktober 2021 20:51
Fijn dat je je thuis begint te voelen ondanks de chaos. Ik ben zelf net verhuisd en het is lastig om thuis rust te vinden als daar nog zoveel klussen liggen. Ik ben niet van het grove werk dan wordt het eerst alleen maar een grotere zooi, ik ben van het afwerken en de details waarbij je alles bij elkaar ziet komen. Er zijn nog genoeg afwerkklussen toe doen, dus echt thuis gaan voelen zal nog wel even duren bij mij (plus dat ik 14 jaar in mijn vorige huis heb gewoond, dus toch een beetje heimwee af en toe...).

Heel zinvol om dan buiten de deur wat rust te zoeken en vasthouden aan bepaalde gewoontes is in deze context hard nodig. Ik ga hier lekker uitwaaien in de duinen. Herkenbaar dus, succes met alle klussen en het thuis gaan voelen :-)