De week van Daphne - photo blog 36

 

Dat was me het weekje wel! Tussen het verbouwingslawaai, voetbalgeweld en de impulsaankopen door, kan ik zeggen dat ik ook écht genoten heb van ogenschijnlijk kleine momenten. En besefte ik mij des te meer hoe we mooie momenten, herinneringen en vriendschappen mogen koesteren. Gezellig dat je weer meekijkt en ik hoop dat, wat de week je ook brengt, je een beetje kunt genieten. Veel leesplezier!

♥ Maandag
Zo. De eerste dag na mijn vakantie val ik met mijn neusje in de boter. De Albert Heijn - ook wel onze onderburen - zijn bezig met een verbouwing. In één week tijd wordt er een hele winkel uitgesloopt en een compleet nieuwe winkel ingezet. Ik kijk mijn ogen uit en de straat is veranderd in een klein festivalterrein. En wij mogen backstage. Overal vrachtwagens, overal materiaal en zelfs een tent voor de catering. 

Gelukkig heb ik tijdens mijn vakantie goed kunnen opladen en heb ik zin om aan het werk te gaan. Na de werkdag spring ik snel voor de tv voor de wedstrijd van het Nederlands elftal. Ik leef helemaal op van dit soort toernooien. 

♥ Dinsdag
Nieuwe dag, nieuwe container! Snel een rondje boodschappen en daarna aan het werk. Job heeft zich al drie dagen een tas toegeëigend. Hij komt er alleen af om te eten. Je snapt het; wij gebruiken inmiddels een andere tas.

 

Tijdens een kleine pauze-wandeling in de zon merk ik dat ik er lekker in zit vandaag. Zonder duidelijke reden, maar soms heb je gewoon zo'n dag of zo'n moment. Dat een tevreden of gelukkig gevoel ineens over je heen kan vallen. Ik probeer daar echt van te genieten. Ik weet dat het morgen - of soms zelfs dezelfde avond - weer anders kan zijn. Durf jij je goed te voelen zonder wantrouwen?

♥ Woensdag
Mijn vrije dag begin ik goed! Samen met mijn buurmeisje drinken we al vroeg een koffie in de straat. En nog één, en nog maar eentje... De ochtend vliegt voorbij en pas tegen de middag besluiten we maar aan de dag te beginnen. Fijn, die momenten. 

De rest van de middag heb ik alle tijd voor mijn nieuwste verslaving: 'The Bold Type'. Een fijne serie die mij helemaal terugbrengt naar het gevoel dat ik had toen ik 'The Hills' keek. Maar dan meer van nu. Lekkere koek erbij en beentjes omhoog.

Aan het eind van de dag breng ik mijn vriend naar zijn eerste vaccinatie. Het is eventjes wachten op de parkeerplaats, samen met alle andere liefdevolle taxichauffeurs, maar het is fijn om te zien hoe opgelucht hij terugkomt. Thuisgekomen kijken we - natuurlijk - weer een potje voetbal. Is er iets schattiger dan een kat die voetbal kijkt?

♥ Donderdag
De werkdag begint voorspoedig, maar al vroeg zit de hele straat opnieuw zonder stroom. Dat gebeurt hier wel vaker en ik schrik er niet meer van, het is nu eerder een welkome en verplichte pauze in mijn dag. Als er even niets meer kan en alle techniek uitvalt, komt er toch ook altijd een hoop ruimte vrij. Voor creativiteit, voor een wandeling in de zon én voor spontane bloemen die werden weggegeven bij de Jumbo. 

Het is ook altijd snel weer opgelost. Er volgt een relaxte dag thuis en 's avonds is het weer tijd om te chatten. 

 

♥ Vrijdag
Don't cry because it's over, smile because it happened. Beetje een cliché-uitspraak, maar voor mij persoonlijk een heel goede reminder. Mijn buurmeisje gaat verhuizen. Net zoals wij, maar zij vertrekt al ietsje eerder en ook nog eens naar het buitenland. Vanmorgen vroeg lag er een lief kaartje voor de deur. Hoe leuk en goed nieuwe ontwikkelingen ook zijn, afscheid nemen is nooit leuk. Of makkelijk. Moet je je dan maar nooit meer hechten? Moet je zorgen dat je die pijn nooit meer hoeft te voelen?

Ik denk niet dat dat de oplossing is. Pijn, afscheid en verdriet kun je niet voorkomen. Je kunt het niet uit je leven bannen. Het enige wat je - denk ik - doet als je dat probeert, is dat je heel veel moois van je afketst. Het verdriet en het gemis zegt vooral hoe mooi en waardevol iets was. En nog steeds is eigenlijk. Dingen veranderen, je blijft allemaal niet op dezelfde plek en dat is ook een teken van groei. Des te meer reden om al die mooie mensen en herinneringen te koesteren. En een extra vakantie-adres erbij hebben, is een leuk voordeel!

Zo. Een hoop tranen en wijsheden verder kom ik dan eindelijk aan in Leiden. Aan het werk! En eerlijk, als mijn hoofd zo vol zit, gaat dat gepaard met een hoop chaos. Maar dat is oké en die dagen horen erbij.

Daarna sushi om deze dag - en werkweek - af te sluiten. Precies wat ik nodig had!

♥ Zaterdag
Er gaat niets boven een uitbreid en luxe ontbijtje om het weekend mee te beginnen. Dat doe ik gezellig met mijn vader deze ochtend. De rest van de dag... wat heb ik eigenlijk gedaan? Het was zo ontspannen dat ik er een beetje doorheen gedarteld ben.

Pas als ik mijn foto's terugkijk, zie ik dat we door de stad gelopen hebben, tussendoor wat hebben gegeten, hebben geknuffeld met de katten en eindigden met een patatje op de bank. 

♥ Zondag
Vandaag ben ik niet zo fantastisch opgestaan, gewoon wat minder lekker in mijn vel. Na een lange douche en wat onrustig gerommel in huis, bedenk ik me dat ik nog een cadeaubon van de Rituals heb liggen. Soms mag je je gevoel - al is het maar voor even - best even van je af shoppen, toch? Nou, na vijftig geurstokken en crèmetesters ben je inderdaad even met iets anders bezig... Een interieurparfum bleek trouwens echt een welkome toevoeging! Een succesvolle impulsaankoop die ik misschien ook iets te enthousiast gebruikt heb; wat kan een geur veel met je doen! Mijn vriend was blij dat ik er blij van werd, maar het sloeg ook een beetje op zijn keel. Minder is meer, note to self.

De zondag is voor mij een fijne sportdag geworden. Om te kijken dan, hé. Ik kijk graag Formule 1 en het Nederlands elftal speelt vanavond, dus die hele middag hangen we bij vrienden in de tuin om alles samen te kijken. Echt ontzettend jammer van het Nederlands elftal, maar de winst van Max Verstappen bracht alles toch weer in balans.

 

De versiering en het feestelijke gevoel mag van mij best blijven. Gewoon omdat de zon schijnt. Omdat alles altijd goedkomt. Omdat je het waard bent en je best doet. We bedenken wel een reden, toch?

♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Esther - Maandag 28 juni 2021 19:51
Herkenbaar, die gedachte van: 'zal ik me dan maar nooit meer hechten?' Een helpende gedachte vind ik dan: helemaal geen vriendschap, relatie, hechting, doet me (hóógstwaarschijnlijk) meer pijn dan de pijn die ik voel bij afscheid/onthechten.
Maar ik moet er niet te lang over na denken anders wordt ik een beetje depri.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 29 juni 2021 14:06
Hi Esther,

Dank voor je reactie en heel goed gezegd, vind ik. Goed om dat soms te beseffen, maar ook iets om inderdaad weer los te laten. Blijft het ook een beetje in balans.

Mooie dag vandaag!
Liefs!
NCWB - Maandag 28 juni 2021 19:55
Wat een fijne blog, inspirerend het gevoel van veerkracht en vrijheid dat je weet over te brengen. Echt mooi! dankjewel!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 29 juni 2021 14:04
Hey NCWB,

Dankjewel voor je fijne reactie! Goed om dat te lezen en ik hoop dat je een fijne week hebt. Take care :)

Liefs!
Flo - Maandag 28 juni 2021 21:40
❤️
Anne - Dinsdag 29 juni 2021 05:08
Zon geluksmoment moet je niet proberen vast te houden. Dat is het met geluk Het komt en gaat zoals het zelf wilt en zodra je wilt dwingen en forceren en beredeneren ontglipt het je.
Dan denk je later dat het niet waar was, dat je j e maar verbeeldde dat het goed kon zijn of echt goed was...Hoe meer open je staat en alles accepteert in het leven hoe meer geluk er ook binnen kan komen."Its a fleeting thing" ❤️
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 29 juni 2021 14:03
Hi Anne,

Daar kan ik mij alleen maar aansluiten, mooi gezegd!

Liefs!
Arwen - Dinsdag 29 juni 2021 08:34
Hey hey lieve daphne leuk dat je lekker met je vader een lekker ontbijtje had in het weekend naar dat dat buurmeisje naar het buitenland is gegaan altijd moeilijk als je een goede band hebt met iemand maar fijn dat je het positief bekijkt van een leuk vakantieadresje vervelend voor jou en je vriend en de andere mensen in de straat die verbouwing van de Albert heijn dat lijkt me lastig het lawaai en de overlast leuk dat je een leuke nieuwe serie hebt gekeken ik wou ook nog zeggen ik vind het altijd leuk om te merken dat jij heel veel van je katten houdt en dat je veel van dieren houdt ik vind het fijn dat je deze week veel leuke momenten hebt gehad ondanks de moeilijke dingen liefs
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 29 juni 2021 14:02
Hi Arwen,

Wat een gezellige en positieve reactie! Dankjewel voor je lieve woorden en fijn dat het leuk is om mijn weekje zo te zien. Maak er een fijne week van weer!

Liefs!
Nostalg - Dinsdag 29 juni 2021 14:04
Zo herkenbaar, dat je kan opgaan in zo'n EK! Zo'n kampioenschap associeer ik met zomer, vlaggetjes overal, samenhorigheid, juichen en springen, wijn en hapjes, vrienden, terrasjes,... Ik kijk nóóit voetbal, behalve dan, en dan ga ik er ook helemaal in op (lees: puntje van de bank)! En als Belg mag ik er nog een béétje langer van genieten.
Voor de rest lijkt het ook een heerlijke week! :)
Shelly - Dinsdag 29 juni 2021 18:33
Altijd zo leuk om te zien die fotodagboekjes!
britneyangel - Woensdag 30 juni 2021 18:24
ik geef niks om voetbal maar de versiering vind ik wel leuk! leuke blog weer
britneyangel - Woensdag 30 juni 2021 18:31
wel vervelend die herrie van de verbouwing!
Maluka - Donderdag 1 juli 2021 16:35
Wat een fijne blog zeg, dankjewel ♥