De week van Daphne - photo blog 19

 

De week is voorbij gevlogen en voor mij was dat dit keer een goed teken. Een extra vrije dag, veel leuke sociale activiteiten, veel wijn en veel hapjes. Soms kan dat ook wel eens te veel zijn natuurlijk, maar nu was het precies wat ik nodig had. Ik hoop dat jij ook een fijne week had en dat je - tussen alle eventuele verplichtingen door - fijne dingen voor jezelf kon doen. 

♥ Maandag 
Dit keer geen rustige werkdag om de week mee te beginnen, maar een vrije dag! Mijn nicht is schoonheidsspecialiste en had een wimperlift-model nodig. Dat wilde ik wel eens meemaken! Dus in de file, naar mijn nicht en daarna door naar Amsterdam. Waar ik vlak voor de 'operatie' gelukkig in een hele fijne ruimte kon wachten. Met koffie en planten. Het blijft maandagochtend. 

Het is helemaal goed gegaan en het resultaat vind ik ontzettend mooi! Wat een kunst eigenlijk he, om dat met die kleine haartjes te kunnen. Je wimpers worden als het ware geverfd en gekruld, wat ook blijft zitten na het douchen, slapen en huilen. Ideaal! 

Verder ga ik op een vrije dag altijd graag ergens koffie drinken. Of een chai thee, dat wissel ik tegenwoordig graag af. Een mooi moment om een nieuwe voorraad koffie in te slaan en boodschappen te doen. 

Thuis is het tijd voor kattenknuffels, de herhaling van Boer Zoekt Vrouw en een beetje dansen. Elke week probeert mijn vriend even te draaien en ik ben dankbaar publiek. 

Daar krijg je honger van. Dus is het tijd om de nieuwe bestelling van Humble&Crumble koekjes aan te breken. Vanavond gaan we voor de Ferrero Rocher-smaak! 

♥ Dinsdag 
In plaats van naar Leiden, werkte ik de ochtend thuis. Later op de dag zou ik naar Irene gaan voor een video die we gingen opnemen. Dus eerst koffie, ontbijt, lievelings-eierkoeken, werk en onze druipkaarsen die - naast enorm druipen - ook nog eens een hartje hebben gemaakt. Yes!

Bepakt en bezakt naar Irene! Met kleurboeken, spelletjes en onze beste dansmoves. In de video van morgen zie je waar dit allemaal toe heeft geleid! 

 

Een drukke dag vandaag, waarbij ik veel onderweg ben. In de regen ga ik naar mijn zus. Ze geeft nog snel haar kat te eten en daarna vertrekken we samen naar moeders. Voor de traditionele pasta-avond. En even later met een eveneens traditioneel bakje terug naar huis. Omdat er nog wat over was en ik niets weg wil gooien. Lunch voor morgen! 

♥ Woensdag
Woensdagochtend is mijn - nog nieuwe - koffieochtend. Ik open het koffiezaakje Tigershark in Scheveningen. Nog steeds een hele fijne beslissing om dit ernaast te doen. Tosti's maken, koffie zetten en mij verwonderen over de mensen die ook in deze maanden in zee zwemmen. Aan het einde van de ochtend ben ik moe, maar vooral intens voldaan. 

De zon! Hij is er weer! Wat ben ik daar aan toe, na al die wind en regen. Ik spring op mijn fiets om snel een cadeau te halen voor mijn nicht en haar zoontje. Hij wordt drie en zij is ook laatst jarig geweest. Voor hem een dino en voor haar een cadeaubon van de Boomhuttenclub. Een nieuwe zaak in Den Haag voor kinderen - want; boomhutten - en ouders. Mijn vriend belt met de woorden: "Zon! Buiten! Nu!" En we drinken nog een thee op het terras. 

Helemaal uitgeteld die middag. Het is nog een restje griep of een restje winter, maar op zo'n drukke dag kan ik 's middags best wel instorten. Tijd voor een dutje en een Kinder Bueno koek. 

Het is traditie. Samen met mijn vriendinnetje gaan we elk jaar naar de finalisten van het Leids Cabaret Festival. Na het festival touren ze door het land en wij vinden het altijd leuk om nieuw en jong cabaret talent te zien. Lisa Ostermann was de winnares dit jaar en we hebben ook echt heel hard om haar gelachen. 

♥ Donderdag
Voor deze jonge kattenmoeder een spannende dag. Job en Olaf werden vandaag gecastreerd. Dus in alle vroegte naar de dierenkliniek. Ik vond het toch wel een ding, die operatie, hoewel ik nu ook weet dat het echt beter voor ze is. Misschien was het de spanning, maar ik had ontzettend zin in bladerdeeg die ochtend. Het was wel een voordeel dat ik vandaag even goed kon stofzuigen en dweilen. Zonder meteen overal natte kattenpootjes terug te vinden. 

Een paar uur later was de katten-administratie weer op orde en had ik de twee wankele, extra lieve katjes weer terug. 

Mijn pizza game is nog steeds on point. Evenals het onvoorzichtige gebruik van de oven. Dus deze avond wederom met pizza, mét brandwond op mijn arm achter mijn laptop, voor de chatavond! 

♥ Vrijdag
Op naar kantoor, maar dit keer heel luxe met de auto! Eigenlijk was het een hele drukke dag, waarin ik veel moest editen voor de video van morgen. Lonneke werkt nu ook in Leiden op vrijdagen, dus een gezellig vol team hebben we nu op deze dag! 

Daarna door naar de dino-verjaardag van mijn neefje, voor wie ik eerder deze week de cadeautjes had gekocht. Het oversteeg al mijn dino-verwachtingen! De versiering en hapjes waren zo ontzettend leuk gedaan! Ik ben bijna jarig en dus heb ik mijn vriend alvast wat inspiratie gestuurd... 

♥ Zaterdag
Het is weekend en dat betekent: eerst even rustig aandoen. Koffie, terug naar bed, weer koffie... Die middag hadden we afgesproken met vrienden. Zij wonen in Dordrecht, dus de ene keer komen zij naar ons, de ander keer gaan wij die kant op. Er stond een heel leuk programma op ons te wachten, wat begon bij de oude lokale distilleerderij Rutte. Een kleine rondleiding, een stukje geschiedenis en een proeverij van verschillende gin's, jenevers en likeuren. Dat is wel aan ons besteed. 

Er volgden nog wat koffietjes, wijntjes, veel hapjes en veel mooie straatjes. Ik ben echt verliefd op Dordrecht geworden! 

En we eindigen altijd met een heerlijk etentje. Zo'n dag voelt als vakantie. Soms moet je er even met jezelf - of met elkaar - op uit. Doe jij dat wel eens? Een dagje weg om een nieuwe stad te bezoeken?  

♥ Zondag
Eerst lang uitslapen en kroelen met de katten in bed. Daarna snel wat lekkers halen, want de schoonfamilie kwam op visite! Altijd gezellig vind ik dat. 

Beiden hadden we een schoonfamilie-dag. Want even later stonden we op de Jeu de Bouls baan in Delft met mijn vader en zijn vriendin! 'Mooie boules' heet het. We hebben een leuk potje gespeeld. Echt, wat is dit een leuk spel. Ik weet dat ik er wat laat bij ben, maar ik ben helemaal fan. Leuk hoe dat kan veranderen. Het is toch een vrij ouderwets spel, dat daar nu door alle leeftijden gespeeld wordt. 

De trofee: twee chocolade-paashazen! Die wij met verve binnen wisten te slepen. We hebben nog lang gezeten met wat hapjes en drankjes. 

Niet te laat naar huis, want er moest nog Wie Is De Mol teruggekeken worden! Peren-ijsje erbij, voetjes omhoog en vroeg naar bed. "Ik had een fijne week", zei ik nog in bed. Niet elke week kan fijn zijn, voor mij ook niet. Maar de momenten dat het wel zo is, neem ik me altijd voor om er zo veel mogelijk van te genieten.

 Hoe je week er ook uitziet, wees weer lief voor jezelf! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Monarosa - Maandag 9 maart 2020 19:36
Reuzegezellig lijkt me.
Lost girl - Dinsdag 10 maart 2020 01:00
Verbaasd me best elke keer weer dat jij/jullie zoveel de deur uit gaan. Zoveel activiteiten en sociale afspraken. Het ziet er heel spontaan en vrolijk en energiek uit. Heb je ook wel es dagen of een week dat je gewoon binnen zit en geen afspraken hebt? Ik kan me niet voorstellen dat je zoā€™n volle agenda lang kan volhouden, of is dit gewoon wat bij jouw energie past? Ik weet dat ik echt compleet het tegenovergestelde ben dus dat is niet te vergelijken. Maar valt dit meer mensen op of is dit eigenlijk best normaal?
Susie020 - Dinsdag 10 maart 2020 06:27
Dat denk ik ook altijd šŸ˜… Zo gezellig, maar ik zou het echt niet vol houden. Haha. Ik moet zeggen dat ik erg vrolijk werd van deze blog. Je spontaniteit en chaotische taferelen die je volgens mij kunt hebben. EN DIE POEZEN! Ik hou zo van ze. Heerlijk. Ik ben benieuwd of ik zelf ook ooit zo in mijn energie zal zitten of het gewoon niet is hoe ik ben. Zonnetje zal zeker helpen. Anyway toffe blog Daphne
Anoniempje Xxx - Dinsdag 10 maart 2020 12:25
Ik heb dat ook ja, ik heb het heel druk met school en ik ben nooit buiten de deur te vinden ik eet liever thuis en ik maak me eten liever zelf ik vind dat fijner en ik pak de rust ook echt op... ik wandel wel met me hond 1 uur natuurlijk als ik vrij ben of vakantie maar voor de rest zit ik binnen. om ik een hele druke en zware dagen heb voor school en die dingen.
Anoniem - Vrijdag 13 maart 2020 21:57
Ik doe ook veel buiten de deur, bijna dagelijks wel. Het gebeurt zelden dat ik een dag thuis ben (dus even ergens koffie drinken, lunchen, drankje doen, bij vrienden langs, bioscoop etc. etc.) Sommige mensen zijn extravert en hebben dit nou eenmaal nodig. Andere mensen hebben wat meer tijd voor zichzelf nodig. Ik doe dit overigens gewoon naast een 40-urige werkweek, maar haal er zelf gewoon energie uit.