De App Tinder

 

Sinds vorige week las ik zo hier en daar wat over een nieuwe app genaamd Tinder. Het schijnt een mega hit te zijn onder alle app's en wordt massaal gedownload. De dating-app wordt door al veel mensen gebruikt in de hoop op een date of meer. Via je Facebook-profiel helpt Tinder je aan zo'n date en misschien wel met iemand uit je omgeving.

Tinder

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je download de app en maakt een profiel dat gekoppeld is aan je facebook. Je bekijkt foto's van andere jongens of meisjes en geeft zo de foto's die je leuk vindt een hartje en anderen geef je een kruisje. Als degene jou ook een hartje geeft kun je samen gaan chatten. Het handige aan de app is, als je een hartje geeft weet de ander dat nog niet. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld.

Tinder

Nou was ik toch wel erg benieuwd naar de app. Wat willen mensen hier nou mee? Uit nieuwsgierigheid maakte ik een profiel aan en ging eens kijken hoe het nou allemaal in zijn werking gaat. Een profiel was zo aangemaakt, meteen kon ik aan de slag met de vleeskeuring. Ik koos voor een omgeving binnen 80 km en zo kreeg ik al 100 foto's voor mijn neus van verschillende jongens.

Wat vind ik nou eigenlijk van de app Tinder? Ik zie het als een dating app en niet meer dan dat. Tegenwoordig is internetdaten heel normaal. Het is vandaag de dag de populairste ontmoetingsplek. Meer dan de helft van de Nederlandse vrijgezellen heeft ooit een date gevonden via internet. Dit aantal zal wel wat omhoog gaan door het gebruik van deze app.

Tinder

Zelf zou ik de app Tinder niet gebruiken. Voor mezelf vind ik het geen fijne manier om iemand te leren kennen aangezien het op basis is van een foto. Oké je chat nog enige tijd met die persoon en dan kan je eventueel afspreken, maar ik blijf liever ouderwets en gebruik er geen app voor.

Wat vind jij van op deze manier online daten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

. - Maandag 7 oktober 2013 10:37
Dit is geen dating app... het is een get together voor 10 minuten app :p Ik vind het walgelijk haha!
Alison - Maandag 7 oktober 2013 12:14
Haha een vriendinnetje van me gebruikt dit en toevallig gingen we zaterdagavond melig met z'n 5en meekijken, erg leuk
h0neybee - Maandag 7 oktober 2013 12:15
ik vind het echt een sort of bootycall app. dat is het volgens mij ook gewoon..
N - Maandag 7 oktober 2013 12:54
Haha ik ben met een jongen gaan daten die ik via Tinder heb ontmoet, en we zijn nu 'zo goed als' een stelletje :)
nnn - Maandag 7 oktober 2013 21:22
haha geweldige app vind ik het! zo grappig om met vriendinnen al die jongens te keuren ghehe
Fiefs - Woensdag 9 oktober 2013 19:29
Maar als het gekoppeld is aan je Facebook, zien al je Facebook vrienden dan dat je een profiel op Tinder hebt aangemaakt? :-O
annah - Vrijdag 11 oktober 2013 11:41
ik had het voor de grap gedownload, omdat ik wel nieuwsgierig was.
nu al een paar weken super leuke gesprekken met een jongen en we hebben dinsdag een date! omg..