Daar ben ik weer!

 

Daar ben ik weer! Na precies 17 weken en één dag verlof ben ik weer begonnen met werken. Begin januari begon mijn zwangerschapsverlof en kon ik nog vier weken genieten van de rust voordat de kleine zou komen. Ik had het niet verwacht maar deze weken vlogen voorbij en ik was op een gegeven moment echt klaar voor haar komst. Echter besloot ze nog even op zich te laten wachten en kwam mijn dochter acht dagen na de uitgerekende datum op deze wereld!

Voordat mijn verlof begon zag ik best op tegen het verlof. 16 weken zonder werk kon ik me niet voorstellen! Ik had ervoor gekozen om 'maar' vier weken voor de uitgerekende datum op verlof te gaan omdat ik me niet nog langer wilde vervelen. Echter vlogen de weken voorbij. De feestdagen waren best druk geweest en kort daarna ben ik iemand heel dierbaar verloren. Ik kon die vier weken goed gebruiken om even bij te komen.

winter

In die vier weken had ik alle kleertjes en knuffeltjes nog eens gewassen en heb ik het één en ander in huis gedaan. Wanneer de kleine er is zou hier vast niks meer van komen... (ja, ik had gelijk!) Tussendoor had ik veel rust gepakt en ging ik vaak afspreken zodat ik me niet zou vervelen thuis. Na vier weken was ik echt klaar voor de kleine meid maar er was nog geen teken van haar komst. Ik had al veel pijnlijke oefenweeën gehad, maar komen wilde ze niet. Na acht dagen was het dan zover en begon het echte werk...

Na 12 hele lange uurtjes konden we onze dochter Romy eindelijk ontmoeten! Vanaf dat moment had ik nog 12 weken verlof en had mijn man een paar weken vrij genomen. Samen konden we wennen aan onze dochter en alle veranderingen die ze met zich mee bracht. Ik moet zeggen dat de eerste weken erg pittig waren. Van een roze wolk kon ik zeker niet spreken. Het was erg zwaar en genieten vond ik heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Ik voelde me hier ontzettend naar over. Ik hoor toch te genieten van mijn kind!? Toen de vakantie van mijn man erop zat, bleef ik achter met een kwetsbaar babytje die helemaal afhankelijk was van mij. Dat voelde zo bizar en heftig. Ik ga nog een blog schrijven over mijn minder roze wolk, maar ik ben vooral blij dat ik nu kan zeggen dat het veel beter gaat!

foto

De kleine doet het hartstikke goed, ondanks haar mindere dagen. Dat hoort er eenmaal bij. Zij moet nog wennen aan alles en ontwikkelt zich elke dag waardoor geen dag hetzelfde is. Ik kan steeds beter omgaan met alle veranderingen en ik heb vooral leren loslaten. Loslaten van een schema of van wat 'hoort'. Elk kind is anders en daar moet je op inspelen als ouder (jeetje, ik ben een ouder!!). Het zal elke dag zoeken zijn, dat is één ding wat wel zeker is.

Nu is het weer tijd voor een volgende stap, namelijk dat mama weer moet werken. Gelukkig werk ik vanuit huis en ben ik nooit ver weg. Ik had ook nog eens acht dagen extra verlof doordat ik later was bevallen. Ondanks dat het wennen is, ben ik blij om weer te werken. Ik ben tijdens mijn verlof nog een paar keer online geweest om wat te lezen, omdat ik erg benieuwd was naar hoe het met jullie is. Ik kijk er naar uit om jullie proces weer te volgen en jullie te ondersteunen in jullie strijd.

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 15 mei 2017 10:06
Welkom terug en gefeliciteerd met de kleine!
Romy - Maandag 15 mei 2017 10:11
Yes leuk dat je weer terug bent ! Leuke naam ook ;)
xxxm - Maandag 15 mei 2017 10:40
Lieve Phoicai, gefeliciteerd met je dochter! En wat is Romy een mooie naam! Ik kan mij voorstellen dat de eerste weken heftig waren. Het lijkt mij ook erg wennen. Wat fijn dat het nu beter gaat. Ik ben blij dat je weer terug bent bij Proud en dat we weer vaker blogs van je gaan lezen!
nono - Maandag 15 mei 2017 10:55
Proficiat! Fijn dat je terug bent en dat je een beetje vertelt over hoe het gaat. Veel succes nog met alles!
Romy M. - Maandag 15 mei 2017 10:56
Gefeliciteerd met de geboorte van Romy! Leuke naam :) Geniet ervan met z'n drietjes!
C - Maandag 15 mei 2017 11:32
Ik opende de proud website en hé, een blog van jou. Wat fijn dat je weer terug bent en goed om te lezen dat het steeds beter gaat. Het lijkt me ook heftig hoor, opeens de zorg voor zo'n klein baby'tje die je wereld op z'n kop zet. vind het heel krachtig dat je hier eerlijk over bent en ben benieuwd naar je blog.
joya - Maandag 15 mei 2017 12:02
Fijn te lezen dat het weer wat beter gaat nu, geniet van de kleine, van elkaar en van het leven, knuffels
Anniek - Maandag 15 mei 2017 12:32
Inderdaad... schema loslaten is heel belangrijk. Wij eten, slapen etc ook niet volgens schema. Zelf ook mama van twee kindjes ervaar ik dat het heel belangrijk is (geweest) om er op verzoek (mn wat betreft (borst)voeding) voor hen te zijn. Teveel nemen ze nooit, want je voeding past zich daar altijd op aan. En voor mij voelde het ook gewoon het beste ;-). Helaas krijg je vaak wel tig adviezen op basis van schema's, maar ik heb me maar gewoon aangeleerd om lief te knikken en het vervolgens gewoon van me af te laten glijden.
Ccmx - Maandag 15 mei 2017 12:33
Gefeliciteerd met de geboorte van Romy 💓💓
Ingrid - Maandag 15 mei 2017 12:50
Gefeliciteerd met jullie dochter, wat een mooie naam, Romy. Geniet er maar van,en welkom terug!!!
muus83 - Maandag 15 mei 2017 12:54
Welkom terug! Gefeliciteerd ook met jullie dochter Romy!
Nikki - Maandag 15 mei 2017 13:11
Hi, wat leuk deze blog. Leuk te lezen hoe het met jou en de baby gegaan is. Romy is een erg leuke naam. Leuk ook dat je weer terug bent.

Over die "roze wolk" ( dat ie er niet meteen is) is er op de site van 2wmn een mooie blog geschreven. Misschien vind je dan wat herkenning, de blog heet "moederliefde". Het komt veel vaker voor dan je misschien denkt.
peanuts2 - Maandag 15 mei 2017 13:23
Gefeliciteerd Phoicai. Echt heel leuk dat je ons laat weten hoe je het hebt ervaren.
Ingrid93 - Maandag 15 mei 2017 13:28
Gefeliciteerd met jullie dochtertje!
parasol - Maandag 15 mei 2017 13:35
Gefeliciteerd met jullie dochter en welkom terug :)
Nerveus - Maandag 15 mei 2017 14:03
Wat leuk dat je weer terug bent! Ik heb je blogjes gemist! Nog gefeliciteerd met de geboorte van je dochtertje! Laat ons nog even weten hoe je alles ervaren hebt!
M. - Maandag 15 mei 2017 14:09
Welkom weer terug! Het voelt op een of andere manier heel speciaal dat je dit met ons deelt!
En leuk dat je je wederom weer inzet voor Proud. Ben heel benieuwd naar jouw volgende blog over de 'kraambui(tranen?)' in plaats van die roze wolk.

Trouwens, even nog in de zwangerschapssferen blijvende: het lijkt me ook heel interessant om een blog van Nouska te lezen over haar ervaring (tot dusver) met het zwanger zijn/veranderende lichaam (gewichtsverandering, lichaamsbeeld, hormonen) en haar eetstoornisgeschiedenis.
P - Maandag 15 mei 2017 15:14
Eens met M. Begin zelfs inmiddels achter in de 20 en steeds meer bezig met kinderwens etc. Gezien mijn eetstoornisverleden vind ik dit wel erg spannend.

Zou het heel fijn vinden om hier wat blogs over te lezen. Nou weet ik dat Nouska schreef dat ze haar zwangerschap verder voor zichzelf en haar omgeving wil houden, en dat snap ik ook heel goed. Misschien is het wel mogelijk om over een tijdje niet zozeer vanuit persoonlijke ervaring iets te schrijven maar meer in het algemeen waar mensen met eetstoornisverleden tegenaan kunnen lopen bij zwangerschap?
M. - Maandag 15 mei 2017 15:43
Oh sorry het is me ontgaan dat Nouska dat geschreven had. Excuses, ik wil niet brutaal zijn.
M. - Maandag 15 mei 2017 15:43
Oh sorry het is me ontgaan dat Nouska dat geschreven had. Excuses, ik wil niet brutaal zijn.
Jiho - Maandag 15 mei 2017 15:14
gefeliciteerd en welkom terug, ik heb je blogs gemist hoor (je weekje mee kijken bijvoorbeeld, die zijn altijd zo leuk!)

en je moet je niet schuldig voelen over je minder roze wolk; er zijn veel vrouwen en ook mannen die dit hebben hoor, alleen durven veel mensen hier niet over te praten (want dat "hoort niet" en "je moet gelukkig zijn met wat je hebt gekregen" etc.).
Het is een beetje taboe, daarom vind ik het goed dat jij het durft uit te spreken
je mag trots op je zijn hoor, het IS ook niet makkelijk! gun jezelf wat tijd om te acclimatiseren
britneyangel - Maandag 15 mei 2017 17:06
welkom terug, en gefeliciteerd met romy!
lilie90 - Maandag 15 mei 2017 17:13
gefeliciteerd en welkom terug Phoe Cai! Zou leuk zijn binnenkort weer eens een weekplog van je te zien, benieuwd hoe je leven er uitziet met zo'n klein baby'tje.
veel geluk
Nadine - Maandag 15 mei 2017 17:28
Gefeliciteerd met je mooie meisje! Wat leuk dat je weer aan het bloggen gaat. Succes met Romy en ik gun je veel genietmomentjes!
AnaMan - Maandag 15 mei 2017 17:30
Fijn dat je er weer bent, Phoicai!!!
Succes/sterkte met het opvoeden; komt vast goed! ;)
GodsChild - Maandag 15 mei 2017 18:05
Gefeliciteerd en welkom terug. :)
memari - Maandag 15 mei 2017 18:33
gefeliciteerd met je dochter,
leuk dat je er weer bent.
Leonie_06 - Maandag 15 mei 2017 18:37
Gefeliciteerd met Romy! Wat een super leuke naam!
Fijn dat je weer terug bent. Ik hoop snel meer van je te lezen!!
minniemouse - Maandag 15 mei 2017 18:54
Gefeliciteerd !
Fijn dat je er weer bent !!
Xx
Emma - Maandag 15 mei 2017 19:17
Lieve Phoicai,

Welkom terug! Wat ben ik blij om weer wat van je te lezen, ik heb je wel gemist, ook op het forum. Gefeliciteerd met de geboorte van je kleine. Mooie naam en ik weet zeker dat je een hele goede moeder bent!

x
Nine - Maandag 15 mei 2017 19:44
Dank je voor je mooie, herkenbare bericht Phoi Cai, en gefeliciteerd met je dochter! Sommige geluksvogels ervaren de kraamweken in een roze wolk, en voor anderen is het weer hartstikke pittig en wennen. Een bevalling is al erg zwaar, laat staan alles wat er in de daaropvolgende weken (en maanden) van je verwacht wordt. Geef jezelf de tijd om rustig aan de wennen en een nieuw evenwicht te zoeken. Fijn dat je er weer bent!
Phoicai - Maandag 15 mei 2017 20:29
Dank jullie wel voor de felicitaties en de lieve reacties. Dat doet me goed en ik ben blij er weer te zijn!
L - Maandag 15 mei 2017 20:54
Gefeliciteerd en fijn dat je weer terug bent en dat het beter gaat!
Snoezel - Dinsdag 16 mei 2017 01:00
Fijn dat je er weer bent!
LittleElf - Dinsdag 16 mei 2017 07:57
Gefeliciteerd met je dochtertje! Heel veel succes in het ouderschap ook en welkom terug :-)
Erna - Dinsdag 16 mei 2017 10:14
Gefeliciteerd met jullie Romy!
Ik heb mij vaker afgevraagd hoe het met zou gaan. Fijn dat je weer terug bent en dat jed door de zware beginfase heen bent. 😃
Hoe was je eerste Moederdag?
-- - Dinsdag 16 mei 2017 10:43
Gefeliciteerd en fijn dat je weer terug bent! Ik vind het heel fijn dat er op deze site ook ruimte is voor dit onderwerp en lees graag je niet-zo-roze-wolk-blog.

Vlien - Dinsdag 16 mei 2017 13:22
Welkom terug en gefeliciteerd met Romy! Ik vind het fijn om je blogs weer te kunnen lezen :)
larisse - Dinsdag 16 mei 2017 17:17
Mijn derde kindje is eind februari geboren dus ik weet ook wel hoe het is met een kleintje. Succes en het gaat echt super snel allemaal dus pak je momentjes samen!!
Lau - Dinsdag 16 mei 2017 17:25
Wow! wat fijn dat jij gewoon eerlijk schrijft wat je voelt! In plaats van hoe het hoort.
Hele opluchting!
Rosa_Hope - Woensdag 17 mei 2017 11:00
Welkom terug en nogmaals gefeliciteerd!
Barbara123 - Donderdag 18 mei 2017 15:11
gefeliciteerd en welkom terug
Carleen - Zaterdag 1 juli 2017 01:44
Welkom terug :)