DIY steun voor de kerst

 

kalenderMisschien heb je er vroeger wel eens eentje gekregen of gekocht. Misschien heb je er zelfs al eens eentje gemaakt. Een advents-kalender is onderdeel van een christelijke traditie. Een kalender met allerlei luikjes waarachter iets lekkers zit. Je hebt ze voor kinderen maar ook voo volwassenen. In het laatste geval gaat het om luikjes waarachter dan meestal mooie spreuken of afbeeldingen verstopt zitten. Met een adventskalender tel je de dagen af tot de kerst. Meestal start hij op 1 december, maar het kan ook eerder of later. Wat jij wilt, want jij kan dat bepalen wanneer je zelf een adventskalender maakt!

Bij Proud2Bme bedachten we ons dat zo'n kalender wel eens heel steunend kan zijn als je tegen de kerst opziet. Maak je je nu al zorgen over al het eten dat op tafel komt met kerst of over hoe je de dagen door gaat komen, dan kan zo'n kalender die je moed 'inspreekt' tot de kerstdagen best fijn zijn!

Onze tip is dus: Maak een 'Hoe overleef ik de Kerst' adventskalender! Hoe doe je dat? Eenvoudig! Op kleine briefjes schrijf je helpende tekstjes die jou steunen richting de kerstdagen. Wij zullen beginnen met de volgende teksten op briefjes:

aankomen kilo kerst proud2Bme

je bent niet alleen proud2Bme

don't be afraid to be you Proud2Bme

Ik mag genieten proud2Bme

Het komt goed proud2Bme

this too shall pass proud2Bme

proud2Bme

eten proud2Bme

maak je geen zorgen proud2Bme

kerst proud2Bme

Als je nou een heleboel van dit soort geschreven blaadjes hebt, (Natuurlijk is het leuker het te schrijven of printen op nette gekleurde blaadjes) kan je de adventskalender in elkaar gaan zetten. Ben je niet zo creatief, dan kan je kiezen voor eenvoudige kant-en-klare dingetjes zoals kleine potjes en wc rolletjes. Ben je net iets creatiever dan kan je iets maken zoals 1 van onderstaande DIY Adventskalenders:

kalender

Doos aan een tak
DIY

kalender

Voor iedere dag een juten zakje
DIY

doosjes

Iedere dag een doosje
DIY

zakjes

Iedere dag een papieren zakje
DIY

flessen

Schilder potjes en flesjes: Message in a bottle!
DIY

emmers

Iedere dag een emmetje met een boodschapen en....
DIY

knijpers

Schilder knijpers en maak ze vast op een groot bord (of een lijst zonder glas) en knijp je mooie boodschappen erin vast.
DIY

luciferdoosjes

Pimp luciferdoosjes en stop er je boodschap in
DIY

sokken

Iedere dag een sok
DIY

...en zo zijn er nog heel veel andere DIY's om een hippe adventskalender te maken. Maar waar het om gaat is dat jij iets moois voor jezelf maakt wat jou kan steunen richting de kerstdagen. Lukt het je echt niet om iets te maken, koop dan bijvoorbeeld een kant en klaar adventskalender huisje bij Dille & Kamille en stop jouw lieve berichtjes aan jezelf erin.

adventskalender huisje

Heel veel succes!
Be Creative ;)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xXxpaula - Zaterdag 1 december 2012 16:04
Leuk idee!
Noa - Zaterdag 1 december 2012 16:33
Of je zegt gewoon tegen je ouders dat je islamitisch bent geworden, hoef je geen kerst te vieren.. oke grapje sorry grapje grapje grapje! Dit is natuurlijk een super idee en het is zonde als je je kerst laat beinvloeden! Goede teksten!
M. - Zaterdag 1 december 2012 16:38
Super leuk idee! Denk alleen niet dat ik dit nu nog op tijd af krijg, maar misschien wel leuk voor volgend jaar :)
o - Zaterdag 1 december 2012 17:30
Leuk idee! Ik heb ook een soortkaartenspel gehad waarbij je een jaar lang elke week een kaartje met een mooie uitspraak mocht trekken. Niet zelfgemaakt, maar wel erg motiverend. Zelfgemaakt lijkt het me nog leuker.

ps: Er staat emmetje in plaats van emmertje.
Catharina - Zaterdag 1 december 2012 18:54
Wat een super leuk idee, ook leuk voor de overige maanden in het jaar en dan doosjes/zakjes in het thema maken van het seizoen! Nu nog beginnen :).
cynthia - Zondag 2 december 2012 00:28
vind dit wel een tof idee, alleen vind ik et beetje zielig als je het voor je alleen moet maken..