DIY memobord

 

In dit blog ga ik uitleggen hoe je je eigen memobord kan maken. Dit bord kwam ik laatst tegen in de Intratuin voor 49,95 en ik dacht: 'dat moet ik zelf ook kunnen'. Het is eigenlijk heel simpel, je moet alleen de juiste spullen in huis halen. Ik heb het bord uiteindelijk kunnen maken voor ongeveer €6,- euro. Ik heb de stof gekocht bij Kwantum, het lint en het fleece heb ik gekocht bij Schröder mode in Den Haag, het prikbord heb ik gekocht bij een kringloopwinkel en de splitpennen komt uit eigen voorraad, maar dit kan je krijgen bij kantoorboekhandels en hobbyzaken.

memobord

Ik wilde dit bord graag maken omdat ik veel foto's, kaarten en briefje met quotes heb die mij inspireren. Ik hang dit bord op in mijn kamer, wanneer ik naar het bord kijk word ik vrolijk van de foto's die er hangen en krijg ik motivatie door de inspirerende quotes. Af en toe heb je een oppepper nodig. Dat krijg je zeker van het bord als je er dingen in hangt die veel voor jou betekenen.

memobord benodigdheden

Wat heb je nodig?
- Een prikbord of canvasdoek
- Een stuk stof wat past om het prikbord/canvasdoek
- Twee stukken fleece
- Lint
- Splitpennen
- Elektrische nietmachine
- Schaar
- Lijm
- Eventueel een boor

Ik heb gekozen voor een prikbord omdat ik dit toevallig tegenkwam in de kringloopwinkel. Je kunt ook kiezen voor een canvasdoek. Deze kun je goedkoop kopen bij de Xenos of Action . Het stuk stof wat je wilt gebruiken kun je zelf uitkiezen. Ik heb gekozen voor een neutrale kleur met een rustig patroon, omdat ik er foto's in wil doen en dit het al druk maakt. Het stuk lint kun je uitkiezen bij de kleur van de stof. Ik heb gekozen voor zachtgrijs/zilver lint.

Stap 1
Leg alle spullen klaar op tafel. Wanneer de stof die je gebruikt gekreukt is, strijk deze dan even. Dit maakt het eindresultaat nog mooier. Knip twee stukken fleece op de grootte van het prikbord/canvasdoek. Het fleece kun je vastlijmen op het prikbord/canvasdoek.

fleece

Stap 2
Wanneer het fleece vastzit kun je de stof knippen. Zorg hierbij dat de stof aan alle kanten ongeveer vijf tot tien centimeter uitsteekt, aangezien je dit om het bord heen moet slaan. Wanneer je de stof op de juiste maat hebt uitgeknipt, kun je het over het bord heentrekken.

stof

Stap 3
Aan de achterkant kun je de stof vastzetten met behulp van de elektrische nietmachine. Zorg ervoor dat je de stof strak trekt als je dit doet zodat er geen kreukels in de stof zitten. Vouw de stof om het bord heen alsof je een cadeautje inpakt. Op deze manier zit de stof er mooi om heen en steken de hoekjes niet uit.

nieten

stof nieten

Stap 4
Wanneer de stof aan alle kanten vast zit, kun je de linten gaan vastmaken. Je kunt er zelf voor kiezen in welke vorm je de linten wilt hebben. Ik heb er voor gekozen om de linten diagonaal vast te maken. Dit doe je door de linten door het midden van de zijkant van het bord te trekken. Je maakt de linten vast door ze aan de achterkant vast te nieten.

lint meten

lint vastnieten

♥ Stap 5
Wanneer de linten allemaal vast zitten, kun je de splitpennen erin zetten. De splitpennen doe je op de plekken waar de linten elkaar kruisen. Aangezien het prikbord best hard is, heb ik met een spijker een gat gemaakt op de plek waar de splitpennen komen. Ik wilde dit eerst met een boor doen, maar dat gaat best lastig. Ik denk dat het er aan ligt wat voor materiaal je gebruikt, maar dit kun je zelf het best inschatten. Doe dit wel voorzichtig zodat je de stof en het lint niet te veel beschadigd. Wanneer de gaten gemaakt zijn kun je de splitpennen er in doen en aan de achterkant van het bord vastmaken. 

spijker en splitpen

splitpennen

En tadaaa! Hij is klaar om opgehangen te worden. Ik ben benieuwd of jullie zoiets wel eens hebben gezien of zelf hebben gemaakt. 

Wat vinden jullie van dit memobord?

 

Gerelateerde blogposts

24
OKT
DIY Haarstrik
12

Reacties

Ronja - Vrijdag 9 mei 2014 20:16
Heel leuk. Ik wilde net ook zoiets maken omdat het me ook wel inspirerend leek.
Ik was alleen aan het denken in de richting van een magneetbord of krijtbord. En dan met magneet-behang of met magneetverf of zo. Maar dit kan natuurlijk ook.
Vraag me alleen af of je kaarten wel zo goed blijven zitten tussen die linten. Of zet je ze ook nog vast met punaises of spelden?
? - Vrijdag 9 mei 2014 21:25
Je kunt dit ook maken met een schilderdoek gewoon van de action. En de linten vast nieten met een gewone hobby nietmachine, hoeft niet elektrisch te zijn.
PeanuttButterfly - Vrijdag 9 mei 2014 23:20
Dit heb ik vorig jaar van iemand voor mijn verjaardag gekregen, ook zelfgemaakt. En dat vind ik eigenlijk nog leuker dan uit de winkel. :)
michelle - Zaterdag 10 mei 2014 07:58
Heel leuk idee! Dit worden de moederdagcadeaus voor mijn moeder en schoonmoeder heb ik besloten :) Vanmiddag even om de spullen want het is toch rotweer haha. Heb ik nog wat te doen ook!
Amélie - Maandag 12 mei 2014 13:24
Ik heb zoiets gemaakt en kado gegeven, was leuk om te doen, en kreeg hele toffe reacties :-)
Roos Gheysen - Woensdag 1 februari 2017 14:51
Ik vind het memobord heel mooi. Ik zou graag (met een groep meiden) zo'n memoborden maken en die dan achteraf aan elkaar vastmaken (om kado te geven aan een aanstaande bruid). Maar ik heb geen idee hoe ik dat zou kunnen doen. Heb jij een idee? Of iemand anders op deze blog?