DIY Sinterklaas krans

 

We ontvingen een leuke gastblog met een Do It Yourself om een mooie krans te maken met Jute. Jute is natuurlijk iets wat ieder jaar terug komt met Sinterklaas. Het is de zak waar de pepernoten en cadeautjes in meegenomen worden. Deze krans is heel leuk en makkelijk om te maken. Een super leuke versiering voor in je huis of kamer, zeker met Sinterklaas! Je kan hem natuurlijk ook cadeau geven aan iemand.

Krans van jute


Wat heb je nodig?
♥ Krans van piepschuim
♥ Jute (verkrijgbaar bij een stoffenkraam of gebruik een juten zak van sinterklaas)
♥ Lint
♥ Spelden

Benodigdheden diy


Aan de slag..
 

Stap 1: Knip van de jute eerst kleine vierkantjes. Bij mij waren de vierkantjes ongeveer 10 cm bij 10 cm.

Stap 2: Vervolgens moet je alle hoeken van het vierkant bij elkaar brengen. Voeg eerst 2 hoeken samen, daarna de 3e (je krijgt dan een soort open enveloppe) en voeg als laatste de 4e hoek toe. Je moet bij de laatste hoek niet de ‘enveloppe' dichtmaken zoals je bij een echte enveloppe zou doen, want dan kan je namelijk vanaf de binnenkant geen speld meer door de stof heen prikken.

Stap 3: Vouw de laatste hoek aan het uiteinde dubbel. Op de foto zie je dat ik mijn duim nog kwijt kan en het uiteinde van de hoek onder mijn duim zit. Zo kan ik makkelijk een speld door de lagen jute heen prikken. Nadat je een speld door de jute hebt gestoken, steek je hem vervolgens in het piepschuim.

Do it yourself, krans sinterklaas

Stap 4: Herhaal dit tot je krans helemaal vol is. Plaats de stukjes jute goed tegen elkaar, zodat de spelden en het piepschuim niet meer te zien zijn.

Stap 5: Als laatste maak je een klein stukje lint (een lus) vast aan de achterkant van het piepschuim. Je kan de krans dan ophangen. Natuurlijk kan je ook een mooi lint om de krans doen en hem versieren met allerlei sint spulletjes. Vervolgens kan je hem ophangen.

Jute krans als cadeau

Veel plezier en succes ermee!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sophie - Dinsdag 3 december 2013 16:59
Cool! Ga ik echt eens proberen als ik tijd heb!
Vivienne - Dinsdag 3 december 2013 17:38
Ik vind t wel leuk idee, maar vind niet zo mooi uitzien.. Heb toch liever kerstkrans met bling bling
Dees - Dinsdag 3 december 2013 18:36
Ik vind Lianne en deze krans heel leuk! ;) X
Charlie - Woensdag 4 december 2013 22:05
Toen ik het kleine fotootje zag dacht ik eerst dat het een krans van pepernoten was haha :P
Ik moet nog 2 surprises en 2 gedichten maken, dus ik denk dat ik m toch maar even oversla..maar ik vind het wel echt superleuk bedacht!
Riky - Vrijdag 26 februari 2016 17:50
Hoeveel jute heb je ongeveer gebruikt en welke omtrek heeft je krans?