DIY Kaarsen met een boodschap

 

Je wilt iets tegen iemand zeggen, je wilt iemand een hart onder de riem steken, steunen met mooie woorden of bedanken. Je wilt iemand laten zien waarom je hem of haar waardeert. Dit alles kun je doen door het gewoon te zeggen of door een brief te schrijven, maar ik ben op een ander idee gekomen doordat ik van een vriendin hoorde over de Diamond Candles.

Diamond Candles zijn kaarsen waar een ring in is verstopt. Het idee is ontstaan vanuit de liefde. Een man zocht een goede manier om zijn vrouw ten huwelijk te vragen en per toeval ontstond het idee van het verstoppen van een ring in een kaars. De Diamond Candles zijn nu een feit en te koop via deze webshop.
Er zijn normale kaarsen verkrijgbaar maar ook kaarsen waar de ringen in zitten. Iets wat ik heel leuk vind, is dat elke ring een bepaalde waarde heeft. Het kan dus zijn dat je een ring in je kaars hebt die 10 dollar waard is maar het kan ook een ring zijn met een waarde van 5000 dollar. 

message candle


Kaarsen met een boodschap
De Diamond Candles inspireerde mij waardoor ik op het idee kwam om briefjes te verstoppen in de kaars. Briefjes met mooie teksten, quotes, lieve wensen, doelen, complimenten etc. Je kunt bijvoorbeeld een candle maken voor je partner, met '10 redenen waarom ik van je hou' of voor een vriendin 'dit waardeer ik in onze vriendschap'. Wanneer je de kaars aansteekt, komen de briefjes langzaam tevoorschijn. Je kunt ze dan uitpakken en dan kan de ontvanger jouw boodschap lezen. In deze DIY blog laat ik jullie zien hoe je dit zelf kunt maken. Ik heb besloten om een Proud Candle te maken met mooie inspirerende en steunende berichtjes. 

Wat heb je nodig?

♥ Kaars of kaarsvet
Het is de bedoeling dat je de kaars gaat smelten. Je kunt dus kiezen voor kaarsvet van een oude kaars maar je kunt ook een nieuwe kaars kopen. Ik wilde een lichtroze kaars maken dus ik heb een roze en een witte kaars gekocht. Je kunt ook een geurkaars gebruiken.

♥ Pot
Koop een leuke pot waar je de kaars in kunt doen. Het is belangrijk om te kiezen voor een pot van hitte bestendig glas. Anders heb je kans dat het kapot gaat wanneer je de kaars aansteekt.

 Lont
Je kunt speciaal lont gebruiken of dik katoendraad. Je kunt dit kopen bij verschillende hobbywinkels.

 2 Pannen
Om het kaarsvet te smelten heb je twee pannen nodig. Je smelt het au bain marie. Dat betekent dat je een pan met water op zet en hier een andere pan in zet of op laat drijven. Er bestaan ook speciale au bain marie pannetjes.

 Potlood of pen

♥ Papier

 Aluminiumfolie

 Sateprikker

♥ Plakband

diy

STAP 1: Spullen bij elkaar zoeken
Om te beginnen is het handig om alles te pakken wat je nodig gaat hebben. Zie de lijst hierboven. Ook is het handig om een tafelkleed of groot stuk zeil op tafel te leggen.

STAP 2: Briefjes schrijven
Vervolgens ga je opschrijven wat je de ontvanger wilt meegeven of vertellen. Bijvoorbeeld mooie inspirerende quotes of wensen voor die persoon. Je kunt de candle ook voor jezelf maken en er bijvoorbeeld motiverende teksten of doelen in verwerken. Of teksten als 'vandaag mag ik in ieder geval een uurtje iets doen wat ik zelf wil'.

STAP 3: Inpakken
Wanneer je de briefjes hebt geschreven is het belangrijk om ze zo klein mogelijk op te vouwen en ze vervolgens goed in te pakken in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het helemaal bedekt is want dan verbranden de papiertjes niet.

STAP 4: Kaars in stukjes snijden
Snijd de kaars in stukjes zodat het makkelijker is om het te smelten.

STAP 5: Smelten
Smelt het kaarsvet in gedeeltes. Zo voorkom je dat het heel lang duurt en daarnaast kun je het toch niet in één keer in de pot gieten.

diy

STAP 6: Lont in pot
Knip een stuk lont af en plak het aan de onderkant van de pot in het midden vast met een plakbandje. Aan de bovenkant draai je het lontje om het potlood en zet je het vast met plakband. Zorg ervoor dat het recht om hoog gaat zodat het lontje goed in het midden zit.

STAP 7: En dan verder..
Vervolgens giet je een beetje kaarsvet in de pot zodat er een klein laagje op de bodem ontstaat. Je kunt er dan een briefje, verpakt in aluminiumfolie, in leggen. Laat het hard worden. Je kunt dit proces eventueel versnellen door de pot in koud water te zetten. Als het hard is geworden, kun je er weer een beetje kaarsvet in gieten. Het kan zijn dat het papiertje weer omhoog drijft. Wat je kunt doen is dan met een lange sateprikker het papiertje naar beneden duwen. Om deze reden kun je niet alles in één keer doen en moet het laagje voor laagje.

STAP 8: Goed afkoelen
Laat de kaars volledig afkoelen en haal dan pas de lont van het potlood. Je kunt het dan ook op maat knippen.

STAP 9: Maak er wat moois van
Het is leuk om de pot nog een beetje te versieren of er bijvoorbeeld een strik en een kaartje met een tekstje om heen te doen.

hartje

Zou jij het leuk vinden om dit te maken of te krijgen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

sportyspice - Donderdag 6 februari 2014 10:19
Superleuk :D
Somebody - Donderdag 6 februari 2014 10:21
Leuk!!!!
Bloem - Donderdag 6 februari 2014 10:44
Super leuk, misschien dat ik deze een keer voor mijn moeder ga maken!
jessica - Donderdag 6 februari 2014 10:50
Ik ben niet zo creatief, en niet zo enthousiast over de meeste ideen van het zelf doen, (ik koop liever, is makkelijker. haha)

Maar echt dit is echt super leuk!! Dit ga ik zeker maken! Misschien wel voor moederdag ofzo (:
meisj14 - Donderdag 6 februari 2014 11:53
Leuk!
_Luckamy_ - Donderdag 6 februari 2014 11:54
echt super leuk!! Hier ga ik zeker iets mee doen!
peanutbutter - Donderdag 6 februari 2014 13:23
Super leuk!
mierrr - Donderdag 6 februari 2014 15:18
Cool! Dit ga ik ook een keer maken!
kay - Donderdag 6 februari 2014 15:34
oh, heel erg leuk! :D
Smurfieee - Donderdag 6 februari 2014 16:00
Maar hoe vis je dat eruit dan? Ik bedoel: die kaars brand er komt een papiertje tevoorschijn, kaarsvet is heet en als je het laat afkoelen is het terug gestold.., dus als je dat papiertje er uberhaupt al uit krijgt dan zit dat toch compleet onder het kaarsvet?!?! Nee het is niet zo mijn ding.. zelf een kaars maken is tof maar iets er in verstoppen: nee niet mijn ding!
@smurfie - Donderdag 6 februari 2014 16:11
je kunt het papiertje eruit halen met een lange sateprikker of een vork. Dan laat je het heel even afkoelen en dan kan je het open maken.

Nikki - Donderdag 6 februari 2014 16:32
Jaa, dit ga ik echt onthouden en zodra ik tijd heb, in een vakantie ofzo, ga ik het maken. Hij komt in ieder geval op mn bucketlist, haha!
Sonrisa - Zaterdag 8 februari 2014 23:50
Wat super leuk! Bedankt voor de tip en duidelijke uitleg!
Denk dat ik het samen met m'n oppaskindjes ga maken; dubbele pret, haha!
Sonrisa - Zaterdag 8 februari 2014 23:54
Bedenk me trouwens ineens dat het waarschijnlijk ook wel leuk is om 2 (of meer) kleuren gesmolten kaarsvet te gebruiken. Dan kun je de laagjes in verschillende kleuren maken. Als het lukt tenminste... maar ga het zeker proberen.
Sonrisa - Zondag 9 februari 2014 00:18
Oh ja, voor het eruithalen van de papiertjes is een (plastic) pincet misschien ook wel handig.
Of (mini) Japanse eetstokjes. Die zou je dan nog aan het versierlintje of zo kunnen hangen.
En als je het wat moeilijker wilt maken zou je een hengeltje kunnen maken: stokje + touw + vishaakje... en vissen maar! Zorg er dan alleen wel voor dat het aluminiumfolie wat gekreukt is, met wat 'haaltjes' eraan.
Kelsey - Zondag 9 februari 2014 23:24
Waar heb je die leuke pot gekocht? en hoe weet je of die hitte bestendig is?
Mercedes - Maandag 14 april 2014 23:05
Kunnen de kaarsen van de site werd worden verzonden naar Nederland? Zover ik het heb geprobeerd namelijk niet...
Onlymy - Zondag 20 april 2014 10:23
Ga ik binnenkort maken voor een goede vriendin, ben benieuwd. Eerst nog een pot en lont vinden haha ;)
Carola - Dinsdag 3 juni 2014 14:33
Kan dit ook met bakpapier? Aluminiumfolie is op..
sanne - Maandag 18 augustus 2014 15:22
kun je ook niet de lont van de kaars zelf gebruiken?
Collaris Chantal - Woensdag 16 oktober 2019 16:19
Erg leuk idee, dankjewel!!