DIY: Telefoon houder

 

Soms wil ik mijn mobiel even snel opladen tijdens dat ik aan het douchen ben. Hierna moet ik snel naar mijn werk en wil ik een opgeladen telefoon hebben als ik onderweg ben. Bij mijn badkamer (en ook in mijn slaapkamer) kan de telefoon met lader helaas alleen maar heel lullig een meter naar beneden bungelen, alsof dat ding een bungy jump heeft gemaakt, maar er niet is afgehaald. Daarom kwam ik op het om een houden te maken voor mijn Iphone die ik eenvoudig aan de oplader kan hangen. Na wat ideetjes opgedaan te hebben op het www, ging ik aan de slag! In deze blog laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig een schattige houder kunt maken voor je mobiele telefoon.

telefoonhouder

Je hebt het volgende nodig:

  • Liefst een lege fles Zwitsal, anders een ander merk met grote fles.
  • Sterk sierband
  • Een scherpe schaar
  • Een stift of pen
  • Een mobiele telefoon oplader

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Voordat je met het echte werk kunt beginnen moet je even de etiketten van de fles halen. Dit gaat natuurlijk het meest eenvoudig met een beetje warm water. Zorg dat de fles goed leeg is.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Teken nu zoals bovenstaand met een stift of pen een stippellijn. Probeer de boog links zo hoog mogelijk te doen en zorg dat hij breed genoeg is om de lader erdoorheen te steken.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Haal nu eerst de bovenkant van de fles eraf zodat je eenvoudig kunt knippen. Ik heb nu een nagelschaartje gepakt omdat ik hiermee beter bochten kon knippen.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Knip nu langs de stippellijn weg en maak bij de grootste boog omhoog een gat voor de lader. Even goed afmeten dat het gat niet te klein is. Hoe hoger de boog, hoe beter de telefoonhouder zal hangen. Daarom kun je hier het beste dus een Zwitsalfles voor gebruiken.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

En dan is het tijd om de houder te versieren. Ik doe dit met stevig textielband. Dit plakt goed en het maakt de houder ook direct nog een stukje steviger. Bovendien staat het erg schattig!

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Je kunt hem natuurlijk ook nog ietsje extra pimpen door gebruik te maken van een ander band erbij. Ik heb gekozen voor een groen bloemetjes band en twee banen halverwege de houder.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

En nu hij af is kan ik mijn houder uittesten! Ik had hem trouwens zo in elkaar gezet. Ik denk dat hij binnen 20 minuten helemaal klaar was, erg leuk! Zeker voor mij, want ik heb niet zoveel geduld.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy

Tadaaaaa! Ik vind het superschattig en handig! Zoals je een beetje kunt zien is mijn hengsel dus niet helemaal hoog genoeg, want de lader botst een beetje tegen mijn Iphone. Het kan prima, maar als je het net iets beter wilt, kan je dus beter een hoger hengsel maken.

telefoon houder maken van een douchegel fles diy nachtkastje ikea white wash

Je kunt de houder natuurlijk ook gewoon gebruiken, zonder dat je er je telefoon mee oplaadt, zoals door hem aan je nachtskastje te hangen. Dat staat ook erg leuk en het is best handig!

Dit was mijn DIY blog voor een leuke telefoonhouder. Ik hoop dat jullie de blog leuk vinden, misschien biedt het wel inspiratie om zoiets ook eens zelf te maken. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Katrien - Woensdag 13 augustus 2014 10:48
Wat een leuk idee!
Xxxxx - Woensdag 13 augustus 2014 10:50
Creatief zeg!!
Goeie tip
Maritjexx - Woensdag 13 augustus 2014 12:01
Super leuk en handig idee ! (:
Me - Woensdag 13 augustus 2014 13:13
Meid wat leuk en voor iemand met niet zo veel geduld... Knap gedaan! Bedankt voor deze DIY.
Ann - Woensdag 13 augustus 2014 19:59
O, wat een goed idee! Fleurt ook nog een beetje op, ik ga het proberen van het weekend, tnx.
anoniempje - Maandag 18 februari 2019 23:26
super leuk! morgen even knutselen!