Creatief met karton

 

Al jaren krijg ik de "Dagelijkse Gedachte" in mijn mailbox. (De Dagelijkse gedachte is een site waar iedereen bestaande of zelfbedachte spreuken heen kan sturen met een diepere betekenis en waar je jezelf op kan inschrijven. Eenmaal aangemeld krijg je deze spreuk dagelijks in je mailbox.)

Al jaren open ik met plezier mijn mail om te zien wat voor een eye-opener me deze keer weer toegestuurd is. Want met regelmaat zijn het teksten die raken, die je weer even stil doen staan, bewust maken, op het goede spoor zetten. De teksten waar ik mij door aangesproken voel, heb ik bewaard en dat is inmiddels al een hele verzameling geworden. door Nicole

Proud2Bme

Nu is bewaren één, (en ik mag wel zeggen, dat ik daar reuze goed in ben. In alles zie ik wel inspiratie of knutselmogelijkheden) maar er iets creatiefs mee doen is natuurlijk nog veel leuker. Bijvoorbeeld door ze te printen en in vrolijke zelfgemaakte doosjes te doen.

En zo ben ik dus aan het knutselen geslagen. Bedenken/Googlen, knippen, kleuren (was haast vergeten dat je zo heerlijk weg kan dromen met kleuren) en plakken en zie hier het resultaat:

Proud2Bme

Zo is er een doosje met allemaal mooie spreuken. Elke dag kan je er een spreuk uit pakken en in het houdertje stoppen...

Proud2Bme

of meenemen in het meeneemmapje...

Proud2Bme

Proud2Bme

Ook is er een doosje met zelf in te vullen "uitdagingen" kaartjes. Kaartjes waar je op kan zetten waar je moeite mee hebt en wat een uitdaging is om het toch te doen. Iets lastigs om te eten, iets lastigs om te doen, verzin maar. Trek (in een sterke bui) zonder te kijken een kaartje en ga die uitdaging met jezelf aan...

Proud2Bme

Je kan (daarnaast) natuurlijk ook een doosje vullen met alleen maar leuke dingen. Voor als je vindt dat je wel eens iets leuks verdient hebt maar ook dat lastig vindt om gehoor aan te geven.

En als je PROUD bent op wie je bent (EN TERECHT!) maak je leuke naamkaartjes voor jezelf die je mee kan nemen in het naamkaartjesmapje...

Proud2Bme

Nu ben ik helemaal in het PROUD-thema gaan zitten maar je kan natuurlijk ook andere afbeeldingen gebruiken of de doosjes voor een ander doel maken. Wacht dacht je van een leuk doosje voor een lieve vriendin/moeder, met teksten van leuke belevenissen samen en waarom je zo blij bent met zo'n vriendin/moeder. Of een doosje om speciale spulletjes in te bewaren...

Je kan bestaande doosjes gebruiken, zelf doosjes maken met de bijgevoegde sjablonen of zelf doosjes knippen uit oude kartonnen verpakkingen, bv van spannend eten als pizza en bonbons. Je kan de doosjes zelf inkleuren maar ook beplakken met leuke plaatjes uit tijdschriften of mooi behang... aan mogelijkheden geen gebrek!

Wat je hiervoor nodig hebt:

Proud2Bme

Verschillende kleuren knutsel of fotokarton (en evt. papier) Hema/boekhandel/etc. Een vulpotlood, 0,5 fineliner, figuurknipschaartje, huishoudschaar, aardappelmesje, (haakse) lineaal, kleurpotloden, puntenslijper, fotoplak (dubbelzijdig op rol) en pritstift, computer, printer en/of bestaande doosjes om te beplakken of los te halen en als sjabloon te gebruiken en natuurlijk een gezellige dosis enthousiasme :)

Hoe ga je te werk:
Print één of meerdere van de sjablonen op stevig papier of karton. Knip het sjabloon rondom uit. (let op; Alléen de doorgetrokken strepen zijn om (door) te knippen). Je hebt nu je eigen sjabloon. Leg dit sjabloon op het uiteindelijke (evt. voorgedrukt met een proudplaatje) (gekleurd foto)karton, teken de omtrek met potlood en stippel de vouwnaden. Snij (Niet té hard drukken, je moet er niet doorheen) met lineaal en aardappelmesje langs de stippellijntjes zodat het karton zich vouwen laat. (de snijlijn komt aan de buitenkant (zichtbare kant) van het doosje) en plak er met het dubbelzijdig fototape een doosje van.

Let op dat je er bij doosjes met deksel voor zorgt dat het doosje kleiner is dan het deksel, anders wil het, na een hoop geknutsel, uiteindelijk niet dicht en uit ervaring sprekend, is dat nogal frustrerend.

Kaarthoudertje van de 3 PROUD beestjes:
Print de pdf op (wit foto)karton. Kleur de bunny, doggie en kitty in de gewenste kleuren en knip het uit in een losse voor- en achterkant. Let op dat je een ruime rand aan de onderkant houdt om als "voet" om te vouwen.

Plak de delen aan elkaar, zover tot bovenaan dat er nog een grote paperclip voor de helft in kan. Schuif een kaartje in de paperclip en zet dit in de houder. (Je kan het natuurlijk ook zo ver dichtplakken dat er een kaartje zonder paperclip in geschoven kan worden.)

Zelf aan de slag:

Proud2Bme

Download hier de PDF's:

Pdf 1: Inspiratiedoosje

Pdf 2: Kaartendoosje

Pdf 3: Kaartenhouder

Pdf 4: Kaartenhoesje

Pdf 5: 3 proudbeestjes

Pdf 6: Proudhouder

Pdf 7: Theedoosje

Download hier de tekstbestanden:

Plannen

Proud2Bme

Proudkaartjes

Uitdaging

Visitekaartjes en meeneemkaartjes

Afbeelding proudhoudertje ingekleurd

Nog veel meer leuke ideeën voor doosjes zijn te vinden op internet. Google maar eens bij afbeeldingen op: gift box template...

Veel succes én plezier!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

mod15 - Maandag 1 november 2010 15:07
Wat een leuk idee! Lekker freubelen met papier en kleurtjes op een regenachtige dag :)
suus87 - Maandag 1 november 2010 15:32
super leuk!!vind het echt een gaaf idee...ga er ook mee aan de slag:)
Saskia - Maandag 1 november 2010 16:02
Leuk, was net klaar met mijn motivatie collage, dus weer toe aan iets nieuws crea's :)
Desiree - Maandag 1 november 2010 16:39
Zeker een leuk idee dit :D!
H. - Maandag 1 november 2010 17:42
Dat is een creatief idee! Leuk om er zo iets (nuttigs) mee te doen! Ik krijg altijd de 'spreuk van de dag' in m'n mailbox, ook interessant!
jolein - Maandag 1 november 2010 19:29
kei leuke ideeėn! (:
Somebody19 - Zondag 4 december 2011 15:48
Wauw!
Ik heb ze allemaal opgeslagen :D
Jes - Dinsdag 11 december 2012 09:49
LEEEUUUKKK Ik print ze gelijk uit en ga zo snel mogelijk aan de slag!
Top idee!
cupido - Maandag 22 juni 2015 18:51
superleuk!
ik ga meteen na mijn examens dit namaken :-)