Brene Brown: Sterker dan ooit

 

Inmiddels is wel bekend dat ik fan ben van Brené Brown en haar boeken. Ik begon met het lezen ven De Moed van Imperfectie, waarover ik al eerder een blog heb geschreven. Daarna las ik de Kracht van Kwetsbaarheid, waarin ik nog meer herkenbare en leerzame dingen tegenkwam. Toen ik dan ook zag dat Brené een nieuw boek had, was ik meteen enthousiast. Dit boek heet Sterker dan Ooit en is het vervolg op haar vorige boeken, waarvan de eerste Gelukkig ben ik niet de enige, was.

sterker dan ooit

Ik ontving het boek om er over te schrijven toen ik nog aan het lezen was in de Kracht van Kwetsbaarheid. Ik ging dus meteen door in haar volgende boek. Een boek dat meer verhalen bevat dan haar vorige boeken, maar natuurlijk, zoals ik Brené ken, nog steeds hele interessante bevindingen uit haar onderzoeken. Een boek met nog net even wat meer persoonlijkheid, zo zou ik het omschrijven.

Eigenlijk zie je dat Brené zichzelf ook meer kwetsbaar opstelt, juist door de persoonlijke stukjes uit haar leven te denken waarop zij zich zo kwetsbaar voelde. Je ziet in die ‘ervaringsverhalen' vooral hoe krachtig de momenten van kwetsbaarheid uiteindelijk kunnen zijn. Het effect van de manier van omgaan met gevoelens, emoties en gedachtes en hoe dit je sterker kan maken.

brene brown

Ik vind het boek er leuker uitzien dan de vorige. Ook in het boek vind je mooie quotes in mooie letters. Inspirerende teksten die het hoofdstuk kracht bij zetten. Dit maak het boek heel sprekend en ik vind ook dat juist heel goed bij dit boek passen, juist omdat het gaat over kracht en sterker zijn dan ooit, juist door je kwetsbaar op te stellen.

Ik kan me voorstellen dat het goed is om dit boek te lezen als je bezig bent met herstellen van een eetstoornis, depressie of overspannen bent. Juist omdat het je kan helpen bij je gevoel te komen, jezelf te begrijpen of uit een diep dal te klimmen. Ook na een gebroken relatie, bedrog of emotionele inzinking, zoals Brene dat beschrijft.

brene brown

♥ Wij mogen drie exemplaren van dit boek weggeven. Wil je een van de boeken winnen, dan moet je het volgende doen:

  • Laat een reactie onder deze blog achter over waarom jij het boek wilt winnen en wat jij leuk vindt aan de boeken van Brené Brown. 
  • Mail jouw echte naam, de naam waarmee je reageerde en je postadres naar win@Proud2Bme.nl

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Channah - Vrijdag 1 april 2016 19:15
Wat gaaf! IK zou dit boek graag cadeau doen aan een vriendin.
Ik ben inmiddels van mijn eetstoornis af, maar zij heeft nog problemen.
Ik wil haar graag helpen, maar ik weet niet altijd hoe.
Daarom lijkt dit boek mij echt goed voor haar.
x
amber - Vrijdag 1 april 2016 19:23
Waw haar boeken zijn echt geweldig. Knap dat ze zo Open durft vertellen en schrijven. Ik zou dit boek heel handig vinden als ik me verveel of naar ongezonde afleiding wil grijpen. Dan kan ik rustig lezen en mijn gedachten even op een rijtje zetten door deze inspirerende en mooie verhalen
Veel liefs
Xx
Lotte - Vrijdag 1 april 2016 19:37
Ik vind haar boeken echt kei tof! Ik zit nu in behandeling in een kliniek voor een eetstoornis en het is echt de moeite waard! Ik zou het echt super leuk en inspirerend om dit boek te lezen. Ik denk dat het veel rust en ontspanning kan geven, omdat ik daar nu tegenaan loop...
Liefs
Tara - Vrijdag 1 april 2016 19:50
Ik heb ontzettend veel aan de boeken van Brene Brown gehad. De eerste keer dat ik met haar boeken in aanraking kwam, was toen ik vorig jaar voor 4 maanden naar Zuid-Amerika zou vertrekken. Ik was toen pas een half jaar 'hersteld' van mijn eetstoornis, maar ik was ontzettend bang voor een terugval als ik op reis zou zijn. Mijn moeder had daarom "De Kracht van Kwetsbaarheid" voor me gekocht. Dat boek heeft me geleerd om me open te stellen voor de mensen die ik ontmoette op mijn reis, in plaats van terug te grijpen naar zelf-destructief, eet-gestoord & teruggetrokken gedrag. Ik leerde te praten met mensen, zelfs met volkomen vreemden, over gevoelens van heimwee, onzekerheid en alleen-zijn. Hierdoor ging een wereld voor me open. Uit eindelijk heb ik zelfs nog 2 maanden aan mijn reis vastgeplakt omdat het me zo goed beviel! Bij terugkomst heb ik "De Moed van Imperfectie" ook direct gelezen. Ik zou nu erg graag "Sterker Dan Ooit" lezen, en jullie zouden me er een ontzettend groot plezier mee doen. Want dat is hoe ik met nu voel. Sterker dan ooit.
anoniempje - Vrijdag 1 april 2016 20:17
Ik zou dit boek echt ontzettend graag gebruiken voor de hulp bij het herstellen van mijn eetstoornis. Momenteel heb ik het gevoel dat de knop in de positieve zin om is gegaan, maar heb nog een lange weg te gaan. Daarbij kan dit boek ook positief zorgen voor rust door lekker ontspannen een boek te lezen, waar ik dan ook echt de tijd voor kan nemen. Ik ben al eens eerder hersteld, en voel me nu sterker dan ooit om de strijd aan te gaan. Hoop echt dat ik dit boek ga winnen, want het zou me nog een extra zetje in de goede richting kunnen geven
damagedbutterfly - Vrijdag 1 april 2016 20:18
ik ken jammer genoeg geen enkele boeken van Brene Brown, en er over liegen dat ik er helemaal dol op ben gaa ik dus helemaal niet doen. Want dat is gwn niet eerlijk. Maar het boek lijkt me wel interessant. Ik heb thuis veel problemen met me vader en ik wil niet meer het kleine meisje zijn die doodsbang naar haar kamertje toe vlugt omdat hij tegen me schreeuwt. Ik wil niet meer de tiener zijn die haar lichaam afbreekt met haar eetstoornis. Ik wil niet meer vluchten, ik wil sterker worden. Het lijkt me juist steunend om dat boek te kunnen hebben als ik moeite heb om sterk te zijn :P

Ik zou het leuk vinden om het te winnen, maar als andere hem winnen vind ik het niet zo erg hoor :P
Esme - Vrijdag 1 april 2016 20:29
Ik moet toegeven dat ik haar boeken nog niet kende. Deze blog maakt me wel heel nieuwsgierig. Zeker omdat ik het moeilijk vind me kwetsbaar op te stellen; ik doe me bijna automatisch sterker voor dan ik ben. Dit boek kan herkenning bieden, maar ook kracht. Bovendien ben ik dol op fysieke boeken. Ik zou het dan ook heel graag winnen.
Lotus - Vrijdag 1 april 2016 20:33
Ik ken de boeken van Brené Brown niet, maar ik denk dat het nu echt tijd is om daar verandering in te brengen. Ik heb de laatste tijd erg hard gevochten tegen mijn eetstoornis en ik kan wel zeggen dat ik hem bijna baas ben.
Na deze overwinning sta ik nu voor een nieuwe strijd, een nieuwe stem die al een groot deel van mijn leven over mij heerst. Ik zou niet goed genoeg zijn en alles perfect moeten doen, ik moet voor iedereen zorgen en als iets niet goed gaat is dit mijn schuld. Zo hard als ik heb gevochten tegen mijn eetstoornis stem ga ik ook deze stem nu te lijf. Niets is moeilijker dan elke dag vechten tegen je eigen gedachten, maar ik weet dat ik het kan; want ik ben sterker dan ooit!
Marleen - Vrijdag 1 april 2016 20:38
Ik zou het boek aan mijn dappere oudste dochter willen geven. Zeventien jaar oud, vechtend tegen een eetstoornis, een verkeerd (laag) zelfbeeld en ondertussen hard op weg naar haar VWO-diploma. En nu de examenstress langzaam opkomt, komen ook de terugvallen op het gebied van eten en diepe dips. Hoe vaak ik ook zeg dat ze goed is zoals ze is, ik ben haar moeder en ze gelooft me (nog) niet. Ik zou zo graag willen dat ze geniet van haar tijd op de middelbare school en straks het studentenleven. Misschien dat Brené Brown wel door dat pantser komt.....
-123- - Vrijdag 1 april 2016 20:40
Ik zou hem graag willen winnen, omdat ik langzaam dankzij MN ouders aan het herstellen ben, maar mentaal wil ik dat ook graag!!! Ze zijn de mensen die ik niet wil teleurstellen en wil laten zien dat ze me 20 jaar geleden , toen ze me eruit floepte (gezond natuurlijk) en zo blij met me waren. Dat we dat weer kunnen zijn :'(, ik geef het hele gezin stress met MN gezondheid en rare tikken. En het sporten, wat ik zo leuk kan , kan ik nogeens meer. MN lichaam wilt het niet. Ongesteldheid weg, haren uitval, droge huid, bot erosie :"""""(

En ik loop semi weer te janken terwijl ik dit schrijf, ik voel me zo schuldig en ben bang voor MN eigen leven .
*** - Vrijdag 1 april 2016 21:25
Tsja ... Wie wint nu niet graag een boek? ;-)
Ik ken haar boeken niet, maar als ik dit zo lees, lijkt het me wel een boek waar ik veel aan zou kunnen hebben.
Na jaren eetstoornis kan ik nu zeggen dat die vuile beesten uit mijn hoofd zijn. Maar wat nu? Wat na een eetstoornis? Nu merk ik dat dat eten maar een topje van de ijsberg is en dat ik een stevigere basis nodig heb om niet terug te vallen in destructief gedrag. En hierbij merk ik steeds vaker dat sterk zijn niet betekent 'streng zijn voor mezelf' maar juist 'me kwetsbaar durven opstellen en luisteren naar mijn gevoel'. Ik merk dat ik dit theoretisch snap maar dat op moeilijke momenten het een wankel evenwicht blijft om die constructieve weg te volgen.
Dus waarom ik dit boek graag zou winnen? (buiten het feit dat winnen leuk is en boeken leuk zijn) . Omdat dit een thema is waar ik nu hard mee aan de slag ben en ik hoop dat dit boek me een duwtje in de rug kan geven.
Sjaan - Vrijdag 1 april 2016 22:08
Dit boek zou ik heel graag krijgen, omdat ik momenteel op een heel dood punt sta, qua kiezen voor herstel. Iedereen zegt dat er zoveel kracht en pit in me zit, zelf die ik het niet. Sterker dan ooit, dat is de eetstoornis nu. Maar hopelijk helpt dit boek om me te leren: sterker dan ooit, dat ben IK en ik ben sterk genoeg om de eetstoornis te verslaan. Juist door me kwetsbaar en open op te stellen. Want nu houdt juist dát m'n eetstoornis in stand. Ik heb (nog) niet de vaardigheden om op een goede manier om te gaan met al m'n gevoelens en emoties en dát is waar ik aan moet werken om sterker dan ooit te worden! Ik hoop dat dit boek me verder kan helpen (het zal niet dé oplossing zijn, maar elk inzicht op weg naar herstel, is waardevol).
ginie - Vrijdag 1 april 2016 22:28
Wauw ja Brene Brown hele authentieke schrijfster ben voor het eerst in aanraking gekomen met het boek the gift of imperfectie tijdens mijn klinische opname in zuid Afrika (vandaar de Engelse versie) een heel mooi boek waar ik veel van geleerd heb en nog steeds regelmatig pak om een stukje te lezen. Ook dit boek klinkt weer prachtig en sluit voor mijn gevoel ook wel aan waar ik nu sta, echt herstellende van mijn eetstoornis en meer en meer mijn leven terug ik mag en kan weer leven in plaats van overleven!! En wat zou ik graag dot boek willen hebben 😍😊
Flower9 - Zaterdag 2 april 2016 08:55
Wat gaaf dat jullie een paar boeken weg mogen geven! Ik zou er heel graag een willen winnen omdat ik bezig ben met het herstellen van mijn eetstoornis en ik zeker
denk dat dit boek mij zou kunnen helpen. Daarnaast wil ik dit boek dan graag in therapie voordragen aan de andere patiënten en er samen hulpzame dingen uit te halen.
-Belle- - Zaterdag 2 april 2016 09:30
Na de goede boekentips die ik van je heb gekregen op het forum, ben ik echt heel benieuwd naar dit boek! Ik snak naar manieren om mezelf mentaal sterker te maken om de strijd met anorexia te gaan winnen! Want ik geloof nu in genezing! Ik heb de afgelopen 15 jaar met anorexia rondgelopen en het is tijd om deze ziekte voorgoed uit te bannen. Ik word heel blij als ik naar dit boek kijk en ik hoop dat ik het kan gebruiken en omarmen, herstel en uiteindelijk ook genees van anorexia!
Lyann - Zaterdag 2 april 2016 10:00
Aankomende maandag ben ik jarig en dit zou een perfect verjaardag cadeautje zijn. Om de dag nog een beetje op te fleuren, zie er namelijk enorm tegen op met het gedoe rondom eten enz.
Nien92 - Zaterdag 2 april 2016 12:37
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een boek van Brené Brown heb gelezen, ook al trekken de onderwerp mij wel heel erg. Deze winactie zou voor mij ideaal zijn om écht aan een boek van haar te beginnen.
Ik ben op dit moment al zo'n 2 jaar hersteld van mijn depressie en alles wat daaromheen zat, ik maak weer onderdeel uit van het 'normale' leven en hierin merk ik dat ik weer zo sterk de neiging heb om me groot te houden. Als ik terugkijk naar mijn verleden dan heb ik hele andere dingen geleerd, namelijk dat mijn kwetsbare kant ook ruimte nodig heeft en dat daar ook juist veel kracht vanuit gaat. Ik vind het lastig om nu een evenwicht te vinden tussen mezelf sterk houden, of juist ook meer van mijn kwetsbare kant te laten zien. Ik vind het lastig om dit te doseren. Dit boek kan mij wellicht door alle verhalen en handvatten kunnen helpen om mezelf kwetsbaar op te stellen en hierdoor ook aan anderen te laten zien dat het sterk is om kwetsbaar te zijn.
LF - Zaterdag 2 april 2016 15:35
Ik zou dit boek super graag willen winnen omdat het mij een deel kan helpen in mijn leven, ik hou mij heel erg vast aan positiviteit en ook aan krachtige positieve quotes en teksten.
Ik ben hersteld van mijn eetstoornis en dwangstoornis alhoewel ik soms nog flashbacks heb. positieve quotes en boeken helpen mij om daarmee om te gaan en om het te overwinnen die stem in mijn hoofd.

Liefs
Nicole2810 - Zaterdag 2 april 2016 17:51
Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Brené Brown boeken schreef! Ik ken haar van de TED talk over kwetsbaarheid, kennen jullie deze al? (https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?language=nl) Ik ben in behandeling voor een eetstoornis en merk dat ik zelf moeite met me kwetsbaar opstellen en met mijn perfectionistische kant.. Ik zou super graag een keer een boek van Brené Brown lezen om haar visie hierop te lezen en zo een stapje verder te zetten in mijn behandelproces!
Flr - Zaterdag 2 april 2016 20:43
Ik zou dit boek graag winnen omdat ik morgen precies 1 jaar weg ben uit de kliniek. Een zwaar jaar, vaak nog zwaarder dan de periode in de kliniek. Ik wéét nu echter dat ik sterk ben, sterker dan ooit!!!! Dit boek kan me helpen om over nog een jaar, precies 2 jaar weg uit de kliniek, me sterker te voelen. Sterker dan ooit.
Debby - Zaterdag 2 april 2016 22:40
Op dit moment ben ik herstellende van mijn eetstoornis. Het laatste stukje, de achterliggende problemen vind ik erg lastig om los te laten. Na het lezen van deze blog ben ik heel erg benieuwd naar het boek. Ik zou het heel erg leuk vinden om dit boek te lezen en ik hoop dat het me net zo kan helpen als dat het jou geholpen heeft. En een klein feitje; 10 april ben ik jarig, dus dit zou een leuk verjaardagscadeau zijn^^
Anne-Maria - Zaterdag 2 april 2016 22:53
Ik had dit nieuwe boek van Brené Brown al gezien op het internet. Zelf heb ik 'De moed van imperfectie'; haar schrijfstijl spreekt me erg aan - haha, dat heb ik niet zo snel bij dit soort boeken. Ook vind ik haar kijk heel ontdekkend. Na dat ene boek, heb ik de andere op m'n verlanglijstje gezet. Deze 'review' klinkt zo positief dat ik nu helemaal benieuwd ben naar dit laatste boek. Ik hoop er zelf van te leren, ook zodat ik de inzichten door kan geven aan anderen.
Heleen - Zaterdag 2 april 2016 23:37
Op dit moment ben ik bezig mat act wat wel zwaar is dus dan dan kan ik zo'n boek goed gebruiken.....aangezien in 2 weken het ziekenhuis in moet kam ik het ook nog fijn lezen in het ziekenhuis....
Stephanie - Zondag 3 april 2016 08:51
Ik heb nog nooit de boeken van Brené Brown gelezen en dat maakt het voor mij juist zo inspirerend. Ik word geprikkeld door de quotes en de manier van schrijven. Ik zit nog midden in mijn herstel en ik hoop dat dit boek een stukje kan bijdragen aan mijn herstel en mij kracht kan geven.
xRowieee - Zondag 3 april 2016 09:49
Ik zou dit boek ontzettend graag willen winnen, omdat het mij als mens laat groeien. Mijn nieuwsgierigheid naar dit boek, en overigens haar vorige twee ook, is groot en dit zou een mooie kans zijn om één van haar boeken te lezen.
Viooltje - Zondag 3 april 2016 17:38
Poeh..ik schrok even. Stom eigenlijk, ik kende de naam van het boek wel, maar wist even niet meer waar ik hem van kenden. Daardoor is het denk ik dat ik even schrok.
De titel 'De moed van de Imperfectie' heeft in mijn nachtkastje gelegen. Ik lees normaal nooit boeken voor een tweede keer, maar deze wel. Eerst las ik ik het boek ongeveer hoofdstuk, per hoofdstuk, maar omdat dat soms te lang duurde deed ik dat niet. Dan pakte ik het de volgende dag weer op, maar dat was lastig. Omdat ik dan niet meer helemaal in het verhaal zat. Ik hoop daarom dat de hoofdstukken iets korter zijn, op de foto's ziet het boek er wat moderner uit. Dat spreek me aan!
De tweede keer toen ik 'de moed van de imperfectie' las heb ik mooie teksten & tips opgeschreven in een schrift. 'De moed van de Imperfectie' was het eerste boek die ik las speciaal om tips te vinden om motivatie/tips te vinden om mijn leven een beetje mooier te maken.
Ik durfde het in eerste instantie niet tegen mijn moeder te vertellen dat ik een boek wilde lezen over hoe je kan leven, hoe je zoekt in het leven. Maar toen ik dat wel vroeg raden een vriendin van mijn moeder dit boek aan. En daar ben ik blij mee, want sinds ik die stap heb gezet voel ik me (met bergen en dalen) wat beter dan daarvoor.
Je moet het zelf doen, maar het boek 'De moed van de imperfectie' kan je zeker een stap(je) op weg helpen! En ze schrijft het ook nog eens leuk! Vandaar dat ik graag voor mijn volgende stap(je) het boek 'Sterker dan ooit' zou willen lezen.B - Maandag 4 april 2016 06:55
Wauw, deze actie komt als geroepen! Wat zou ik super blij zijn met dit boek van Brene Brown. Ik heb haar vorige twee boeken gelezen en dit boek staat op mijn verlanglijstje. Ik raak geïnspireerd door Brene. Ze schrijft op een hele overtuigende manier. Ook op een herkenbare manier. Ik denk dat dit boek zeker kan helpen bij mijn herstel. Ik zit helemaal vast in mijn eetstoornis. Ik krijg er tranen van in mijn ogen, ook omdat ik de laatste dagen van mijn ouders te horen heb gekregen dat ze het niet langer volhouden zo op deze manier. Sterker dan ooit, ja dat is mijn eetstoornis zeker. Maar ik wil sterker dan ooit zijn!!!
Eva - Maandag 4 april 2016 10:04
Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat het al tijden op mijn 'To Read'-lijstje staat, maar het er iedere keer niet van komt. Ik heb één van haar vorige boeken gelezen en daarnaast hebben de TED Talks van haar en haar vriendin Elizabeth Gilbert mij door het schrijven van mijn scriptie heen gesleept. Om maar te zwijgen over het feit dat ze mijn blik op mezelf hebben veranderd. Dat ik dit boek zou kunnen winnen is een teken dat ik het nu echt moet gaan lezen. No matter what!
Smoothly - Maandag 4 april 2016 15:33
Na jarenlang geworsteld te hebben met mijzelf dacht ik helemaal klaar te zijn. Sinds anderhalf jaar weet ik dat dit niet zo is en ik echt in mijn aller aller laatste stuk ben gekomen van mijn herstel. Juist het stuk kwetsbaarheid tonen kost mij moeite (vanuit angst). Het voelt alsof Ik keer op keer die keuze bewust moet maken. Daarbij weet ik nog niet goed wat ik zou willen, ik ben in mijn verleden een aantal jaren opgenomen geweest en dit voelt als een groot geheim dat ik meedraag. Ik heb het boek 'de moed van imperfectie' gelezen en als erg inspirerend ervaren. Ik zou met dit nieuwe boek graag inzichten opdoen om het mijzelf gemakkelijker te maken uit mijn comfortzone te stappen. Een extra ondersteuning bij mijn laatste stukje.
Lautje - Dinsdag 5 april 2016 17:38
Ik zou het leuk vinden om het boek te winnen.
Ik heb de afgelopen jaren meerdere malen het advies gekregen om naar mijn gevoel te luisteren. Ik blijf echter op zoek naar mijn gevoel. Wat vind ik ervan? Is een essentiële vraag die enorm bij mij leeft. Ik (h)erken mijn gevoel niet en het lijkt mij fijn om een boek te lezen waardoor ik hier wat bewuster mee aan de slag kan gaan! Ik hoop dat het net zo'n mooi boek is als de moed van imperfectie!