Boek: Uit De Goot

 

Het leven van Paul Roozendaal werd vanaf zijn 12de beheerst door verslavingen. Het begon heel onschuldig met blowen, maar al heel snel bouwde hij een hardnekkige afhankelijkheid op van alcohol, speed, coke en gokken. Twee keer is hij naar de andere kant van de wereld gereisd, Australie, in de hoop zijn leven daar een nieuwe impuls te geven. Tevergeefs! Steeds maar weer stak zijn verslaving de kop op. Bij de 2de keer in Australie in 2012 werd het bijna zijn dood. Hij kon het leven niet meer aan. Na een overdosis met slaappillen belandde hij in een coma. Kort na het ontwaken uit zijn coma is hij toch maar weer naar Nederland gegaan om zichzelf op te laten nemen.

Na twee mislukte afkickpogingen kwam hij een jaar later in contact met Dick Trubendorffer van de gelijknamige kliniek. Hij kon bij zijn kliniek in Amsterdam een intensieve ambulante behandeling volgen. Maar er was meer. De kliniek werd in die tijd ook benaderd door het Televisie programma Spuiten en Slikken van BNN. Zij wilden graag een verslaafde volgen die bij deze kliniek in behandeling was. Voor Paul was het na al die vreselijke jaren vol mislukte behandelingen een ware uitkomst om aan totaal iets nieuws te beginnen. Zou dit het dan eindelijk zijn?

uit de goot

Spuiten & Slikken heeft hem uiteindelijk negen maanden gevolgd in zijn herstel en heeft daar zelfs een serie en documentaire van gemaakt: PAUL. Je kunt de documentaire PAUL hier terugkijken.

Na een leven lang vol mislukte afkickpogingen is het hem eindelijk gelukt om een nieuwe manier van leven te vinden en clean te worden. Paul is clean sinds 2 oktober 2013 en succesvol ondernemer van een eigen webwinkel KleinDesign.nl.

Ik had nooit verwacht dat het leven zo mooi kan zijn en dat ik in staat zou zijn om zo een mooi leven op te bouwen.

Samen met Marleen Hartog heeft hij het boek "UIT DE GOOT" geschreven. In dit boek beschrijft hij zijn jarenlange strijd tegen zijn verslavingen en hoe het hem uiteindelijk is gelukt om ''UIT DE GOOT'' te komen. Hij hoopt met zijn verhaal andere mensen te inspireren om ook een nieuwe manier van leven te vinden, of nog beter: om nooit met drugs te beginnen. Het boek UIT DE GOOT is te bestellen via Bol.com voor 16,95 euro.

Je kunt het boek nu ook bij ons winnen. Wij mogen namelijk 5 exemplaren van dit indrukwekkende boek weggeven! Het boek lees lekker weg en is hoopgevend voor iedereen die weleens in een hele diepe put heeft gezeten. Wil je dit boek winnen? Dat kan je het volgende doen:

1. Laat onder deze blog in een reactie achter waarom jou dit boek interessant lijkt
2. Mail je naam en adres naar win@proud2bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

amber - Zaterdag 23 april 2016 19:26
Hi proud
Dit boek lijkt echt heel interessant omdat het een, helaas, veel voorkomend fenomeen is in onze verscheidene culturen. Jammer genoeg is het nog een taboe. Dus dat deze man er een boek over geschreven heeft is een prachtige stap vooruit, op weg naar herkenning en hulp. Ik kamp ook met heel wat verslavingen. Geen drugs weliswaar maar dan op vlak van dwang, eten en niet-eten, ... Het is altijd fijn om zulke boeken te lezen van mensen die er toch positief zijn uitgekomen en hersteld zijn door te vechten en hulp te aanvaarden. Chapeau!!
Veel liefs
Xx
Odette - Zaterdag 23 april 2016 19:57
Dit lijkt me een interessant en inspirerend boek. Bijzonder dat hij zijn verhaal op deze manier deelt!
Emily - Zaterdag 23 april 2016 20:03
Ik hoef het boek niet via deze winactie. Deze reactie is dus niet voor mijn eigen belang. Maar ik wil graag mijn ervaring delen.

Inmiddels ben ik al 1 jaar verslaafd aan coke. Ik begon ook met 'ach, een lijntje kan geen kwaad'. Maar mensen zo verradelijk zijn harddrugs dus wel!!! Het maakt heel je leven kapot ... en wat als je geen geld meer hebt ... wat ga je dan doen ?? Of heb je dan ineens 'werk' ?? ...

Begin er niet aan! Laat het lekker bij een jointje ... Liever helemaal niets ... Maar t sloopt echt heel je leven én die van je naasten ...
Roosaalie - Zaterdag 23 april 2016 21:00
Mij lijkt dit boek heel interessant vanwege de mogelijke herkenning die ik erin ga vinden op bepaalde vlakken, van zowel mijn situatie als familieleden. Ik heb de docu ook gezien en Paul raakte me, keer op keer. Een bijzonder en ontzettend mooi mens. Ik zou dit boek dan ook graag willen winnen om er kracht en motivatie uit te halen.
Betty - Zondag 24 april 2016 06:21
Fijn dat het hem gelukt is en dat hij nu clean is. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal in dit boek.
Anne2 - Zondag 24 april 2016 08:27
Ik vind het boek interessant omdat ik getwijfeld heb om bij Trubendorffer in behandeling te gaan voor mijn eetstoornis.Het was voor mij lichamelijk niet haalbaar, maar ik zou graag willen lezen hoe deze methode deze man verder heeft geholpen en hoe hij zich uit de problemen heeft gewerkt.Het zou erg helpend zijn om te lezen dat je echt nog een mooi leven kunt opbouwen.
Channah - Zondag 24 april 2016 18:37
@Emily
mooi en knap dat je je verhaal deelt. thnx
Channah - Zondag 24 april 2016 18:38
en er is hoop
als je "effe" doorzet, kom je er uit!
zet em op!
manonwheels - Maandag 25 april 2016 00:17
Ik ben vorige week begonnen bij Novadic-Kentron in de coachingsgroep. In eerste instantie als ervaringswerker maar vooral ook als cliënt, want ik heb ook een verslavingsachtergrond. Eindelijk hulp om daar aan te gaan werken, en ik zal je zeggen dat ik op dit moment iedere hulp die ik aangeboden krijg met twee handen aangrijpende. Zijn broek zou zeker een goede aanvulling zijn, net als de docummentaire al was. Maar ja, dat zal voor veel mensen zo zijn. In ieder geval dank voor het delen van je ervaringen!