Boek: Janna

 

Janna is het derde deel van de boekenserie Zomers in Frankrijk. In elk deel van deze serie staat een campingbezoeker centraal. In dit boek draait het om Janna, een meisje dat op het punt staat om haar examenjaar in te gaan en voor de tweede zomer op rij bij YoungCamp gaat werken. Zij neemt zich voor om deze zomer gezond te gaan leven. Om zichzelf hierin te motiveren start ze een blog over gezond eten en bewegen.

De blog trekt steeds meer bezoekers en Janna krijgt er veel positieve reacties op. Hoe meer haar blog groeit, hoe sterker Janna zich af gaat vragen of ze wel goed bezig is. Naast haar blog krijgt Janna nog te maken met Lily: een lang en slank meisje. Janna heeft er veel moeite mee om haar te vertrouwen.

Janna

"Er zitten twee stemmen in haar hoofd. De eerste roept dat ze gewoon door moet gaan. De tweede vindt dat ze overdrijft en lag er niet nog een stuk chocola in haar tas? De tweede stem heeft goede argumenten, zoals dat ze in de spiegel toch echt heel dun leek, maar de eerste stem overheerst alles door te zeggen dat het allemaal niet veel moeite is om gezond te eten en dat ze beter haar best moet doen, en dat iedereen weet dat chocola slecht voor je is. Het is nog nooit zo druk geweest in haar hoofd."

In het boek draait het voornamelijk om vriendschap/rivaliteit, liefde en eetproblemen. Het boek is echt geschreven voor een jongere doelgroep, ongeveer tot 16 jaar. Maresa Jacobse, de schrijfster van het boek, heeft zelf 9 jaar een eetstoornis gehad en is daar sinds 2010 vanaf. Dit jaar is zij een eigen blog gestart over gezonder genieten.

Achterin het boek staat nog wat korte informatie over eetstoornissen. Je vindt er onder andere een checklist, tips en er wordt verteld wat je kunt doen als jij problemen hebt met eten. Het boek wordt tenslotte afgesloten met de mooie boodschap:

Eet, geniet en leef!

Boek

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Wij mogen 5 exemplaren weggeven! Om kans te maken op dit boek kun je even mailen naar win@proud2bme.nl. Vermeld in deze mail even je naam en adres, en vertel waarom jij dit boek graag wil lezen. Het boek is voor 13,95 euro verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya83 - Vrijdag 12 december 2014 13:12
vooral de boodschap die het boek wil overbrengen spreekt mij enorm aan, lijkt me een goed en inspirerend boek om te gaan lezen!
Anoniem - Vrijdag 12 december 2014 14:08
Ik win nooit iets dus mail sturen heeft geen zin
Wel een inspirerend boek
@anoniem - Vrijdag 12 december 2014 15:15
Als je niet mailt, win je inderdaad nooit. If you never try, you will never know ;)
Sharon - Vrijdag 12 december 2014 16:34
@anoniem: Die mening deel ik ook! Maar ik ga het toch weer proberen.
Ik wil zeker mee doen!
Anoniem - Vrijdag 12 december 2014 16:38
heb tot nu toe altijd mee gedaan maar nog nooit iets gewonnen
robijntje - Vrijdag 12 december 2014 18:11
Gewoon weer geprobeerd :-)
Er zijn toch iedere keer weer een paar hele blije meiden, dus het kan wèl en is al super dat het georganiseerd wordt
Lara - Zondag 14 december 2014 19:38
Hihi ik heb meegedaan! En zoals mijn moeder altijd zegt: ' niet geschoten, is altijd mis' leuke winactie weer meiden!