Boek: Het Hoeveelweegjijlichaam

 

Je weet nog precies wanneer, waar en door wie de onschuldige vraag werd gesteld, die je leven zo ingrijpend zou veranderen. In de tuin van een vriendin, haar zus kneep je in je been en vroeg: 'Hoeveel weeg jij?' Een meisje raakt meer en meer in de greep van haar negatieve zelfbeeld. In de spiegel staart een heel dik lichaam haar aan....

marenne welten

Dit boek vertelt over een meisje haar groeiende obsessie met eten en het verliezen van controle over haar leven. Voortdurend levert ze een gevecht met het verslavingsmonster. Gelukkig is er ook een weg terugEen boekje dat erg toegankelijk is en geschikt is voor iedereen die te maken heeft met een eetstoornis. Of je het nu zelf hebt of iemand in je omgeving kent. Het boekje geeft je een kijkje in de gedachtewereld van een meisje dat lijdt aan anorexia. 

het hoeveelweegjijlichaam

Het boek bevat grappige en herkenbare illustraties en teksten. Het leest ook erg gemakkelijk weg en maakt toch indruk. Het boek laat zien hoe je mee getrokken kunt worden door de negatieve gedachtes over jezelf en hoe naar de gevolgen zijn, maar ook hoe hard je er voor kunt vechten en dat je er weer bovenop kunt komen. Een boek dat geschreven is op een manier waardoor het voor jonge meiden maar ook volwassenen prettig is om te lezen. We zijn benieuwd of er ook zo'n boekje komt over bijvoorbeeld Boulimia, want we vinden dit boek erg leuk gemaakt. 

het hoeveelweegjijlichaam

Ik vond het zelf vooral mooi om te zien hoe de strijd verloopt in het boekje en dit te weerspiegelen aan mijn eigen verhaal. Of dit geschikt is voor meisjes die niets of weinig van eetstoornissen weten maar wel een laag zelfbeeld hebben, betwijfel ik een beetje. Heeft een jong meisje een laag zelfbeeld en 'interesse' in eetstoornissen, dan kan dit misschien aanstekelijk werken. Maar wanneer een jong meisje te maken heeft met een eetstoornis, is het zeker een aanrader. Maar ook voor jezelf kan het een fijn boek zijn om te lezen. Het is serieus maar ook erg luchtig en leuk.

Hoeveelweegjijlichaam

Je kunt het boek hier vinden bij BOL.COM

Lijkt jou dit een goed boekje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ProudStarEspoir - Vrijdag 8 maart 2013 19:26
Oooh! Ik hoop echt dat ik hem win :)
Lijkt me een mooi en interessant boekje
amanda - Vrijdag 8 maart 2013 19:48
lijkt me best wel mooi
hopen dat ik win

liefs
Black Rose - Vrijdag 8 maart 2013 20:23
Het lijkt me erg bijzonder, veel herkenning vooral!
S. - Vrijdag 8 maart 2013 20:27
Ik maak me daar soms ook wel een beetje 'zorgen' over, die overweldigende aandacht voor anorexia, en de manier waarop er telkens indrukwekkende verhalen over worden verteld. Ik vond dat eerlijk gezegd ook heel interessant vroeger, want zo wordt het ook vaak wel overgebracht.

Dit bedoel ik niet negatief hoor, het is niet met die insteek gemaakt, en kan waarschijnlijk juist ook een hoop meiden enorm veel steun bieden.
anoniem - Vrijdag 8 maart 2013 21:33
Soort van visualiseren van iets ongrijpbaars, wel bijzonder!
danielle - Vrijdag 8 maart 2013 22:05
Wat een leuk boek zeg! Duimen! :)
ThinkBelieveAchieve - Vrijdag 8 maart 2013 23:27
Herkenbaar wat je zegt s. de intresse die ik had in eetstoornissen was altijd groot, ik had er altijd een soort bewondering voor. Klinkt eigenlijk heel raar en best gestoord, terwijl ik het zo niet zag. En juist door de aandacht (boeken, media etc.) Wordt die intresse aangewakkerd. Dat staat eigenlijk ook in deze blog al aangegeven.

Het lijkt mij in ieder geval een heel leuk boekje!
enjoylife - Zaterdag 9 maart 2013 10:43
mooi boekje!