Boek: De wetten van vallen en opstaan

 

Iedereen kent momenten van vallen en opstaan.... tegenslagen waar je de ene keer makkelijker mee om kunt gaan dan de andere keer. Dingen waarvan soms lijkt dat je er nooit meer overheen komt, een diep dal en geen licht aan het einde van de tunnel meer zien. Omgaan met tegenslagen en veranderingen is misschien wel de uitdaging van het leven. Laatst was ik in een boekwinkel en zag ik het boek: "De wetten van vallen & opstaan" van Marja den Boer, met als ondertitel: Veerkracht voor verandering. Het trok direct mijn aandacht en bij het zien van de inhoudsopgave wist ik het al: dit boek moet ik hebben!

wetten van vallen en opstaan

Ik heb in mijn verleden best veel veranderingen moeten ondergaan en tegenslagen te verwerken gehad. Dit is lang niet altijd makkelijk geweest.. zeg maar gerust: sommige momenten van tegenslag en verandering behoorden direct tot de grootste dieptepunten uit mijn leven. Het hoort bij het leven en het maakt ons het grootste deel van de tijd ook sterker, ondanks dat we ons op die momenten soms juist heel zwak voelen.

De wetten van vallen & opstaan
Het boek is een aanrader voor iedereen..... of je nou een patroon wilt doorbreken, jezelf beperkt en hier vanaf wilt, weet dat je vlucht of omdat je onzeker bent of bang. Misschien sta je wel op het punt om een belangrijke keuze te maken maar vindt je dat lastig, of baal je ervan dat je jezelf beperkt... maar het kan ook goed zijn om dit boek te lezen als je al veel hebt meegemaakt. Het is een inzichtgevend boek waarin tien wetten van vallen en opstaan naar voren komen en daarnaast omvat het levensverhalen van mensen. Mensen die een andere toekomst tegemoet gingen dan verwacht door bijvoorbeeld ziekte, een depressie, ontslag, scheiding of de dood. Het boek is ontstaan door een aantal vragen zoals: Wat gebeurt er in een crisis? Hoe vormt dat de mens? Hoe kunnen wij leren omgaan met verandering? Waarom vluchten wij voor de realiteit, etc.

Vind de weg omhoog door eerlijk naar jezelf te zijn
Een van de wetten van dit boek die mij erg aanspreekt is: "Vind de weg omhoog door eerlijk naar jezelf te zijn". Ik denk dat dit een heel goed illustreert dat je zelf (voor een groot deel) in de hand hebt hoe je met veranderingen en tegenslagen om wil gaan en dat dit alles begint bij eerlijk zijn naar jezelf. Ik heb ervaren dat dit lang niet altijd makkelijk is... terwijl het wel makkelijk lijkt. Wij kunnen onszelf behoorlijk voor de gek houden, zeker wanneer we iets eigenlijk liever willen ontkennen of denken het niet aan te kunnen. Wanneer je eerlijk bent naar jezelf (of naar anderen), wordt het ineens echt. Dit is een van de wetten waarover geschreven wordt in dit boek, maar er zijn er nog veel meer zoals 'de kern van veerkracht is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf'.

vallen en opstaan

Tegenslag en verandering zien als iets moois
Iets wat vroeger voor mij heel eng was, lijkt steeds positiever en mooier te worden. Ondanks dat dingen aan het begin eng kunnen zijn, nieuwe dingen, en tegenslagen je leven volledig op z'n kop kunnen zetten, kunnen wij er eigenlijk altijd wat van leren en sterker van worden. Dit betekent niet dat je blij moet zijn met dat die dingen je overkomen, maar wanneer het zo is, dan is het zo en kun je daar niks aan veranderen. Wel kun je er voor kiezen om er op een andere manier mee om te gaan. Dit kan nieuwe kansen bieden, je uitnodigen om op een andere manier naar dingen te kijken en het kan een nieuwe wereld voor je open.

Ik denk dat dit een heel inspirerend boek is voor iedereen die open staat en wil leren van de levensverhalen en worsteling van anderen. Het is niet zo dat je slechts een verhaal leest, maar het staat vol met manieren om met gebeurtenissen en moeilijke momenten om te gaan. Het kan enorm inspireren en je motiveren om dingen anders aan te pakken en op een andere manier naar tegenslagen en verandering te kijken.

WIN!
Wil je dit boek winnen? Wij mogen 2 exemplaren weggeven! Schrijf in een reactie waarom je dit boek graag wil winnen en stuur een mailtje met je naam en adres naar win@proud2bme.nl.

Hoe kijk jij naar tegenslagen en verandering?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lianne - Zondag 12 juli 2015 19:14
Ik heb zelf veel beter met tegenslagen leren omgaan en daardoor weet ik dat ze bij mij horen. Dan gaat het weer even minder, maar ik heb geleerd om mezelf veel sneller te herpakken na een tegenslag. Ik ben er niet meer zo bang voor. Het gaat met vallen en opstaan nog. En daardoor ben ik zo benieuwd naar dat boek hoe hun dat opstaan doen.
Lianne - Zondag 12 juli 2015 19:14
Ik heb zelf veel beter met tegenslagen leren omgaan en daardoor weet ik dat ze bij mij horen. Dan gaat het weer even minder, maar ik heb geleerd om mezelf veel sneller te herpakken na een tegenslag. Ik ben er niet meer zo bang voor. Het gaat met vallen en opstaan nog. En daardoor ben ik zo benieuwd naar dat boek hoe hun dat opstaan doen.
Stephanie - Zondag 12 juli 2015 19:16
Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik juist moet leren om weer op te staan na te vallen.Ik ga in opname na een periode van volop vrijwilligerswerk doen als ervaringsdeskundige en denken dat ik was opgestaan. Niet wetende dat ik nog een keer zo hard kon vallen....
Ik weet dat het in herstel zo gaat en hopend dat het in de toekomst met de juiste tools niet meer zo hard val.
Whatever^^ - Zondag 12 juli 2015 19:22
Leuk dat jullie altijd over zo'n toffe en helpende dingetjes schrijven :-)
Het lijkt me een helpend element voor iedereen die te maken krijgt met ups en downs. Voor zij die midden in een herstelproces zitten, lijken er toch alvast veel raakvlakken in te zitten.
Sowieso ga ik een mailtje sturen, moest ik het niet winnen, ga ik het boek waarschijnlijk in de winkel zoeken ;D
Diane - Zondag 12 juli 2015 19:31
Ik zou heel graag dit boek willen willen omdat ik soms door het vele vallen, het opstaan bijna niet meer voor elkaar krijg. Ik wil zo graag maar het vallen doet soms zo zeer dat ik even niet meer weet hoe het nu verder moet. Ik zou het heel fijn vinden om daar meer over te lezen; over de worstelingen van anderen te lezen en om daar inspiratie en kracht uit te halen!
Shan - Zondag 12 juli 2015 19:36
Al jarenlang ben ik in mijn eentje meerdere malen aan het klimmen tot ik weer overeind sta en dat begint steeds meer zijn tol te eisen. Ik zou erg graag dit boek willen hebben zodat ik toch nog enige steun heb en het niet alleen hoef te doen, want ik weet niet hoe ik overeind kan blijven als de eindeloze put me steeds verder naar beneden trekt.
Gaab - Zondag 12 juli 2015 19:57
Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik het nog steeds lastig vind om we omhoog te krabbelen na een terugslag of tegenslag in m'n eetstoornis/leven. Ik kan er al wel beter mee omgaan dan eerst maar ik denk dat dit boek er ook aan bij kan dragen er beter mee om te gaan en weer op te staan na het vallen. Ik begin na de zomervakantie ook aan een nieuwe opleiding en ga het "studentenleven" in wat natuurlijk ook niet altijd makkelijk is, dus daarom zou ik dit boek heel graag willen winnen!
Bloem1981 - Zondag 12 juli 2015 20:17
Ik zou dit boek echt heel graag willen winnen!
Op de eerste plaats hou ik ontzettend van lezen en ben ik blij dat ik me weer kan concentreren en weer kan lezen.
En ik heb na intensieve therapie mijn eetstoornis overwonnen. Net toen ik klaas met therapie en het beter ging deelde mijn man me mede dat hij wilde scheiden :-(. Daar zit ik nu middenin en helaas komt die verschrikkelijke eetstoornis weer lekker om de hoek kijken.
Dus ben ontzettend hard bezig om omhoog te krabbelen......om de eetstoornis buiten de deur te houden, om het voor mijn kinderen goed te regelen, heb ook sinds 1 maand een baan wat echt pittig is.
Dus kan wel een hulpboek gebruiken.
Zou enorm welkom zijn!
Lisanne - Zondag 12 juli 2015 20:29
Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat ik in mijn leven veel tegenslagen heb gehad en soms nog steeds heb. Bij de psycholoog heb ik veel dingen geleerd over hoe je moet omgaan met tegenslagen en hoe je je gedachtes om kunt zetten in positieve dingen. Maar soms is dat erg moeilijk omdat je dan zo in de put zit dat je je het niet meer ziet zitten om overeind te krabbelen. En dit boek lijkt me erg leerzaam en dat mij steun kan aanbieden zodat ik door kan blijven gaan ook heb ik een tegenslag.

Groetjes Lisanne
xxJustMexx - Zondag 12 juli 2015 20:44
Wat kan je veel winnen opeens.. Echt niet normaal meer.
M - Zondag 12 juli 2015 20:57
Ik zou het boek graag willen winnen. Ik vind het lastig om vertrouwen te hebben dat ik na vallen weer op kan staan. Dat ik die kracht heb. Dat ik alles wat ik geleerd heb, niet verleerd ben. Dat ik het in me heb om verandering aan te brengen. Ik merk dat het goed voor me is om af en toe stil te staan bij hoe ik mijn leven weer op de rit heb na een periode van flink vallen. Dit boek kan mij helpen om me daar bewust van te zijn en is dan ook erg welkom!
Linn - Zondag 12 juli 2015 21:57
Al meer dan een jaar op proud.. Net voor de eerste keer een mailtje gestuurd om te winnen.
Leuk boek! Gelijk opgezocht op bol.com en zou ik niet winnen ga ik toch kijken of ik het boek kan kopen :)
Tessa - Zondag 12 juli 2015 22:30
Ik zou het boek SUPER graag winnen!!! En ik
Kan het heeeeeeel goed gebruiken☺️
morgen start ik met een intensieve klinische opname, met als eerste somatisch protocol, dus mag niks doen, alleen zitten en rust houden! Lezen werkt ontspannend en zeker dit onderwerp is iets wat ik graag wil leren😊 Ik hoop het boek dan ook winnen!!!!
Heleen - Zondag 12 juli 2015 22:43
Hoe kan je vallen na het opstaan en hoe sta je dan weer op....grote levensvraag voor iedereen denk ik!....ingewikkeld allemaal.....
Ik zou het wel eens willen lezen hoe je dat doet....
Ik ben heel vaak gevallen....en opgekrabbeld maar hoe sta je echt op!
RM - Maandag 13 juli 2015 01:20
Ik heb regelmatig de neiging om in een soort negatieve spiraal terecht te komen. Als er één negatief ding gebeurt, zie ik alleen nog maar negatieve dingen en blijf ik daar snel in hangen. Juist daarom is dit boek echt iets voor mij. Het leven is geen kwestie van steeds dieper vallen. Herstellen van mijn eetstoornis, maar ook over andere tegenslagen heen komen, betekent dat ik ook moet durven opstaan na een val. Ik hoop dat ik wat dat betreft nog veel uit dit boek kan leren :)
brittaaa - Maandag 13 juli 2015 07:27
Dit lijkt me een fijn boek om te lezen. Ik denk dat ik er veel van kan leren, omdat ik zelf ook best wel hard 'gevallen' ben terwijl ik dacht dat het allemaal al wel weer goed ging met me. Op dit moment moet ik opstaan (na de terugval) en dat gaat ook moeilijker dan gedacht. Ik ben opgenomen in het ziekenhuis en zou graag dit boek winnen om te lezen en de tijd door te komen.
doubleki - Maandag 13 juli 2015 08:00
Ik zou dit boek graag winnen omdat ik al best veel tegenslagen heb gehad in het leven en er eigenlijk niet goed mee om kan gaan. Ik stop dingen weg en uiteindelijk komt ik het vanzelf tegen. Net als dat het zich bij mij nu uit in een eetstoornis. Het lijkt me een ontzettend interessant boek, waar ik veel van kan leren. Verhalen van andere mensen die iets soortgelijks meegemaakt hebben geven me vaak troost en een gevoel dat ik niet alleen ben. Naast dat het me een super interessant en leuk boek lijkt om zelf te lezen denk ik dat ook mijn moeder er veel aan zal hebben. Samen met haar heb ik van alles meegemaakt en ook zij probeert zich sterk te houden. Verder zal het me denk ik ook ontspanning en rust geven, even wat afleiding in plaats van dat ik uit verveling nog meer ga sporte.n
joya83 - Maandag 13 juli 2015 08:45
Wow! dit boek lijkt me geweldig om te winnen; helaas heb ik in mijn leven behoorlijk wat tegenslagen te verduren gehad en nog altijd komen tegenslagen steeds weer ergens bij me op bezoek...ik zou heel graag de tools willen leren om hier beter mee om te leren gaan!
Jessica - Maandag 13 juli 2015 09:20
Ik heb in mijn mail mijn verhaal verteld, omdat ik dit toch iets te persoonlijk vond.
Ondanks dat ik het anoniem kan verzenden.
malika - Maandag 13 juli 2015 09:29
Ik zou dit boek ook willen winnen
Palu - Maandag 13 juli 2015 09:56
Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat ik denk dat het me heel veel steun kan bieden in mijn genezing van mijn eetstoornis. Verder denk ik dat het ook goed is voor iedereen.
Jansje - Maandag 13 juli 2015 10:08
Dit boek kan ik nu wel gebruiken....
Lovve - Maandag 13 juli 2015 11:40
Hoi redactie!
Toffe winactie zeg :D Een paar dagen geleden heb ik de boeken "Moeten maakt gek" en "Ik kan denken/voelen wat ik wil" besteld op bol.com
Deze boeken zijn allebei gebaseerd op het RET principe, een therapie die ik na de vakantie waarschijnlijk ga starten. "De wetten van vallen en opstaan" lijkt me een hele mooie aanvulling bij deze boeken omdat deze nog wat specifieker gaat over depressie, ziekte en dood. Dingen waar ik nog best veel angst bij heb. Ook ben ik heel benieuwd naar de antwoorden bij de vragen: Wat gebeurt er in een crisis? Hoe vormt dat de mens? Hoe kunnen wij leren omgaan met verandering? Ik denk dat die dingen weten heel erg helpend kunnen zijn, en daarnaast heb ik ook best wel interesse in psychologie, dus ik zou het boek graag winnen ;-)
Liefs! ♥
framboosxx - Maandag 13 juli 2015 12:30
Zelf heb ik nog nooit een boek gelezen waar je een 'les' uit zou kunnen halen. Nu het vakantie is heb ik tijd om te lezen wat ik regelmatig doe=)
Tijd voor een ander soort boek, ben benieuwd hoe ik 'De wetten van vallen en opstaan' kan toepassen op mijn leven. Het lijkt me wel interessant om zo'n boek te lezen=)

Liefss
Desie Laenen - Maandag 13 juli 2015 14:11
Na een zware en moeilijke periode van 5 jaar eetstoornis heb ik hier achteraf ook ontzettend veel van geleerd, ik heb mijzelf beter leren kennen en kan oprecht zeggen mijn eetstoornis niet meer nodig te hebben. Nu blijven er natuurlijk altijd lastige dingen en het blijft moeilijk om mijn weg in de maatschappij te vinden. Waar ik eerst mijn eetstoornis voor inzette doe ik dat nu niet meer maar voel ik alles en moet ik opzoek naar een nieuwe weg om hiermee om te gaan. Ook dit is een lange, pittige weg, maar ik ben vol goede moed dat ik dat aankan. Wel zou het ontzettend fijn zijn om soms dat steuntje in de rug te krijgen die ik nodig heb om weer op te krabbelen als ik het even weer zwaar heb gehad of na emoties die ik moeilijk een plekje kan geven. Ik denk dat dit boekje mij hierbij kan helpen!
Iris08 - Maandag 13 juli 2015 14:33
Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?
Nietaa - Maandag 13 juli 2015 14:37
Reactie gemaild! 7 keer vallen, 8 keer opstaan.. Hoop ik..
Leonora - Maandag 13 juli 2015 16:18
Ik doe graag mee aan de winactie voor het boek de wetten van vallen en opstaan, omdat het mij een heel erg wijs en inspirerend boek lijkt. Ik heb dit jaar zo veel meegemaakt en heb hard aan mezelf gewerkt, maar ik zit nog steeds in een patroon dat ik heel hard probeer te doorbreken. Ik zou graag het boek kunnen lezen, want misschien kan dit mij (al is het maar) een klein beetje helpen.
Nikki - Maandag 13 juli 2015 19:55
Ik zou dit boek graag samen met mijn familie delen en ze op deze manier een steuntje in de rug willen bieden. Papa heeft een jaar lang chemokuren moeten ondergaan. Gelukkig gaat het nu wel beter! Het komende jaar zal nog spannend zijn en afwachten worden, maar met een positieve instelling komen we er wel! Ik ben er van overtuigd dat dit boek ons kan helpen, wanneer het even niet zo lekker gaat.
Anoniem_ - Maandag 13 juli 2015 20:23
Ik zou dit niet voor mezelf willen winnen, maar voor een vriendin. Iedereen heeft last van tegenslagen, waaronder zij. Ik zou dit graag aan haar willen geven in de hoop dat het haar verder helpt. Ik denk dat ze het hard nodig heeft en dat ze er erg blij mee zou zijn.
girl1992 - Maandag 13 juli 2015 20:35
Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik altijd een boost krijg wanneer ik lees over hoe andere mensen hun problemen hebben overwonnen. Voor mij is zo'n verhaal echt een inspiratiebron in mijn strijd tegen mijn ziekte.
Anne - Maandag 13 juli 2015 21:48
Het boek ziet er interessant uit, ook leuke lettertypes zodat je het snel pakt en lees zoals ik in de plaatjes kan zien.
Iedereen heeft te maken met vallen en opstaan en de een is daar beter in dan de ander, hoewel ik daar moeite mee heb om weer op te staan. Het boek spreekt mij daarom erg aan om te lezen. Heel nuttig en leerzaam. Leuk dat jullie dit ook promoten!
Maaike - Dinsdag 14 juli 2015 21:03
Ik zou dit boek graag willen winnen. Alleen de titel spreekt mij al aan; vallen en opstaan.
Mijn leven gaat in ups en downs. Ik val, sta weer op en val vervolgens nog dieper. Op dit moment ben ik bezig met het stukje 'opstaan'. Alle hulp kan ik hierbij gebruiken! Ik hoop met de ervaringen die ik opdoe dit te kunnen gebruiken in mijn werk in het onderwijs.
Henriette - Woensdag 15 juli 2015 04:25
Ik ben zeer benieuwd naar dit boek omdat het leven bij veel mensen vaak anders loopt dan ze gehoopt en gedacht hadden.
Maar ik hoop zelf door elke tegenslag weer sterker te worden.
En ben benieuwd naar de verhalen uit dit boek, en hoop handvatten te vinden om zelf ook weer sterker te worden.
Thea - Zaterdag 18 juli 2015 19:58
Wat een mooi boek van Marja den Boer. Alhoewel ik het boek nog nooit in handen heb gehad, zie ik inspirerende teksten en een prachtige vormgeving waarin mijn lievelingskleur zeeblauw de boventoon voert, voorbij komen.
Onlangs heb ik bijna letterlijk een streep getrokken onder een heftige periode die in het teken stond van allerlei therapieën. Ik voel dat ik het af kan sluiten en klaar ben voor een nieuw begin. Alle aantekeningen die ik heb gemaakt gedurende de afgelopen vijf jaar heb ik verscheurd en bij oud papier gedaan. Ik ontmoet nieuwe mensen en ontdek nieuwe manieren om mijn leven in te richten. Het boek van Marja vind ik uitstekend passen bij deze fase in mijn leven.
Anne-Maria - Dinsdag 21 juli 2015 00:30
Ben wss te laat met m'n reactie, maar niets weerhoudt mij ervan om dit boek op het boekenverlanglijstje te zetten.