Boek: 999 Vragen aan Jezelf

 

Toen ik een paar weekjes geleden op Schiphol in een boekhandel rondwandelde op zoek naar een leuk boek voor mijn vakantie, viel mijn oog op het boek 999 Vragen aan Jezelf. Het boek zag er mooi uit en in vond het idee erg tof en origineel. Ik bladerde er wat door en besloot na mijn terugkomst van vakantie aandacht te besteden aan dit boek op Proud2Bme. Waarom? Omdat het vol staat met leuke vragen waardoor je jezelf beter kunt leren kennen, maar ook anderen beter kan leren kennen. Je kunt het boek namelijk ook prima gebruiken om een middagje met iemand anders samen de vragen te beantwoorden. 

In deze blog laat ik het het boek zien, deel ik een aantal vragen die in het boek staan, vertel ik je wat ik ervan vind en tenslotte heb ik een leuke win-actie voor je! Ik mag namelijk 4 boeken weggeven! Leuk voor jezelf, maar ook erg leuk om aan iemand cadeau te geven.

999 Vragen aan Jezelf

Wil je het boek liever zelf kopen? Dat kan natuurlijk ook. Je vindt het voor 12,50 euro bij Bol.com en in veel plaatselijke boekwinkels.

"Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn. We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, 'drie dingen-vragen', 10-punts schalen ... we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen."

Het boek telt geen pagina's, maar bevat gewoonweg 999 vragen met op de laatste pagina wat ruimte om nog over jezelf op te schrijven. Het boek lijkt een beetje op een dagboek. Er zijn open vragen, vragen waarbij je kunt kiezen uit twee of drie antwoorden en vragen waarbij je kunt kiezen uit een schaal van 1 tot 10. Erg leuk en divers!

999 Vragen aan Jezelf

Sommige vragen zijn heel simpel zoals "Lees je je horoscoop" en andere vragen zijn lastiger zoals "Ben je bang voor de dood" of "Welke drie dingen zou je eigenlijk weg moeten gooien?". Ikzelf heb dit boek om gezellig samen met mijn vriendin elkaar vragen te stellen. Je denkt soms namelijk dat je iemand volledig kent, maar door het beantwoorden van deze vragen kan je nog weleens voor verrassingen komen te staan én kan je op een leuke andere manier met elkaar in gesprek komen.

Dit boek is ook leuk om bijvoorbeeld samen met je moeder, vader of broer/zus te gebruiken. Zo stel je elkaar eens hele andere vragen dan je gewend bent en kom je achter nieuwe dingen die je nog niet wist óf je blijkt meer overeenkomsten te hebben dan je had verwacht!  

999 Vragen aan Jezelf

Er staan trouwens ook best heftige vragen in zoals "Hoe wil je dat jouw uitvaar eruit zal zien" en "Hoe denk je dat de mensheid zal eindigen". Ik vind die vragen best naar om te beantwoorden. Het is dus wel goed om even te kijken welke vragen helpend voor je zijn en welke vragen mogelijk minder helpend. Zit je slecht in je vel, dan is het misschien goed om dit soort vragen even over te slaan of enkel te beantwoorden als je samen met iemand de vragen aan het beantwoorden bent.

Al met al vind ik het een enorm leuk boek vol met grappige, leuke, mooie, interessante en waardevolle vragen! Het is wat mij betreft zeker een aanrader om zelf door te nemen en samen met iemand anders te 'doen'. Het is mooi vormgegeven en makkelijk mee te nemen. 

999 Vragen aan Jezelf

Wil je dit boek winnen? Doe dan het volgende:

♥ Schrijf onder deze blog een vraag die jou leuk of interessant lijkt én beantwoord deze zelf.
♥ Stuur deze vraag óók met je naam en adres naar win@proud2Bme.nl 

Liefs, Scarlet ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma van Nuland - Donderdag 21 juli 2016 19:12
Als ik mensen wil leren kennen stel ik altijd 2 vragen. "Wat vind je belangrijk in het leven?" en "Wat wil je zeker nog doen in je leven" Ze staan een beetje in verband maar zijn toch anders.

Op "Wat vind je belangrijk in het leven?" zou ik antwoorden dat ik het heel belangrijk vind om om je heen te kijken. Daarmee bedoel ik dat je eens om je heen moet kijken en moet kunnen genieten van de kleine dingetjes om je heen.

Op "Wat wil je zeker nog doen in je leven?" zou ik antwoorden dat ik nog heel graag een keer naar Indonesië zou willen. Andere culturen interesseren mij altijd en ik heb Indonesië altijd interessant geworden.
F - Donderdag 21 juli 2016 19:16
"Wat heb je geleerd van je moeder (pleegmoeder verzorgster)?"
Antwoord:
Om sterk te zijn wanneer het moeilijk is en je eigen pad op te gaan wat mensen er ook van denken. Ze heeft me gemaakt tot een sterke onafhankelijken vrouw.


Life is a Question - Donderdag 21 juli 2016 19:22
Wow Scarlet, weer een supergave winactie! Ik zou dit boek dolgraag willen winnen. Ik maak nu best een moeilijke periode mee en zou wel wat afleiding kunnen gebruiken wat ook nog nuttig is voor mezelf. Ook wil ik mezelf beter leren kennen en minder onzeker zijn over wie ik ben.

Mijn vragen + antwoorden zijn:

Met welke zin zou jij iemand gelukkig kunnen maken?
'1 thing 2 do 3 words 4 you: I love you!' of 'Zo geweldig trots op jou!'

Als je je voornaam zou veranderen, waarin zou je het dan veranderen?
Ik zou graag Jaël willen heten. Dat betekent 'steenbok' en ik zou graag zo stevig als een steenbok over de rotsen kan lopen, met moeilijke dingen in het leven willen kunnen omgaan.

Feebje - Donderdag 21 juli 2016 19:43
Een vraag die ik graag stel aan mensen om een gesprekje te beginnen of om iemand beter te leren kennen is:

"Wie is jouw favoriete Disney figuur en waarom?"

Omdat dit zo een leuke en grappige vraag is en omdat ik een beetje een Disneyfreak ben, haha.

Mijn favoriete Disney figuur is zeker "Sadness" van de nieuwste film Inside Out. Omdat zij laat zien dat verdriet ook een belangrijke emotie is waar wij zeker mee moeten leren/kunnen omgaan ipv te onderdrukken of weg te willen werken. Als wij ons verdriet toonbaar maken aan de mensen om ons heen, dat wij dan vaak veel meer steun & liefde krijgen dan we eigenlijk verwacht hadden.

Liefs Feebje
Beauutjuhx - Donderdag 21 juli 2016 19:43
Wat een leuk boek zeg!
Vind het moeilijk om een goede vraag te stellen.. Maar ik denk dat dit wel wat is!

Ik zou de vraag stellen : Houd jij van jezelf? Zoja, noem minimaal 1 ding wat je het leukst vind aan jezelf.

Mijn antwoord: nog niet helemaal ! Maar ben al een heeel eind op weg! Het leukste aan mijzelf vind ik dat ik een goede eigenschap heb namelijk zorgzaamheid en dat ga ik nu verder ontwikkelen in mijn studie als verpleegkundige!

:)

RM - Donderdag 21 juli 2016 19:43
Wauw, wat een leuk boek! Supergaaf dat je er een paar van mag weggeven.
Mijn vraag is: wat is je eerste herinnering uit je jeugd? Antwoord: Dat ik houten doosjes beschilderde op Naomi's verjaardagsfeestje toen ik 4 jaar oud was.
Mdj1990 - Donderdag 21 juli 2016 19:48
Super gave actie! Zelf heb ik dit boekje een paar keer kado gedaan aan meiden van mijn therapie groep. Of als kado voor verjaardag of als afscheid. Zelf vind ik dit boekje heel bijzonder en zou ik hem graag nog willen hebben.

Vraag:
- Als je een eigenschap van jezelf aan een ander zou kunnen geven of van een ander zou mogen lenen, wat zou dat dan zijn en hoe vul je dat in?

Antwoord:
- Mijn zorgzaamheid zou ik weleens aan een ander willen geven. Tijdens mijn behandeling werd er vaak gezegd dat ik dit als eigenschap had maar dat ik het ook voor mezelf mocht inzetten. Dat vind ik heel lastig. Maar ik weet ook dat andere mensen zouden willen dat ze deze eigenschap zouden hebben.
- Wat ik van een ander zou willen lenen is hun manier om nee te kunnen zeggen zonder zich er schuldig over te voelen of de manier waarop ze grenzen aangeven. Ik kan dat zelf heel slecht vind ik zelf en zou dat graag beter willen kunnen.
- Het invullen van deze eigenschap is niet zo makkelijk in te vullen. Ik denk dat ik die dag voor mezelf zou zorgen en aan mijn eigen grenzen zou denken.
Marjo - Donderdag 21 juli 2016 19:51
Het liefst wil ik morgen naar de winkel om dit boekje te kopen, maar ik wil óók meedoen met de winactie! Dilemma dilemma ;-)

Mijn vraag: Als je zo'n vliegtuigje mocht laten rondvliegen met een tekst erachter, hoe zou die tekst dan luiden?

Mijn antwoord: 'Mam, bedankt dat je ALTIJD achter me staat!'
Irene - Donderdag 21 juli 2016 19:56
Leuke blog! :)
naomi - Donderdag 21 juli 2016 19:58
vraag:
wat zou je het liefste doen als vandaag je laatste dag zou zijn ?

andwoord:
genieten van alles om mij heen
geur van gras,vogels die fluiten
de vlinders die vliegen
en met al mijn familie en vrienden samen zijn

Shan - Donderdag 21 juli 2016 19:59
Wow, dit kan toch geen toeval zijn... Gisteren kwam ik dit boekje tegen in de Bruna!
Ik heb er even in zitten te kijken, wat een leuk boekje!
Ik had het niet meteen gekocht, maar twijfelde er nog over... En nu deze blog!

Wat is de belangrijkste les die je tot nu toe hebt geleerd in je leven?
Dat het juist om de kleine dingen in het leven gaat, en dat geluk niet afhangt van wat je allemaal hebt in je leven, maar meer van wie je om je heen hebt en in hoeverre jij dingen kunt accepteren zoals ze zijn.
Marjet - Donderdag 21 juli 2016 20:07
Lijkt me een heel leuk boekje!

Mijn vraag zou zijn:
Wat is de mooiste herinnering uit je leven?

Mijn antwoord daarbij is:
Het moment dat mijn broertje geboren was en ik hem voor het eerst mocht vasthouden
Fenna - Donderdag 21 juli 2016 20:13
Welk moment koester je wat op dat moment dat het gebeurde niet zo bijzonder leek?
Het moment dat ik bij 1 van mijn dansdocenten voor het eerst alles vertelde. Dit was op dat moment zelfs heel erg stom, vond ik zelf. Maar daarna kwam de opluchting. En nu, een paar weken later, koester ik dat moment enorm omdat dat aangeeft dat er wel mensen zijn die echt naar je willen luisteren. En dat is belangrijk om te weten, en daarom koester ik dat moment!
Demi - Donderdag 21 juli 2016 20:38
Wat ervaarde jij als een bijzonder en gelukkig moment?
Ik ervaarde het laatst ik was samen met een vriendin naar buiten (ik zit in een rolstoel en heb me benen gebroken, het gips is er net af maar mag er nog niet op staan.) toen besloot ik om op de schommel te gaan, het was moeilijk om er op te komen maar uit eindelijk toen ik zat was ik eventjes zo gelukkig en ik vond het zo bijzonder om na 2,5 maand me benen niet te kunnen gebruiken ik toch eventjes op de schommel kon zitten en me benen in de lucht te bewegen. Dat ervaarde ik als een bijzonder en gelukkig moment.
LittleMonkey ♡ - Donderdag 21 juli 2016 21:28
Wauw, dat lijkt me een fijne afleiding op moeilijke momenten en zo kom je ook nog eens meer over jezelf te weten en kun je jezelf echt leren kennen los van je eetstoornis.
Ik vraag mensen altijd wat hun fijnste plekje is op de wereld, waar je je het meeste thuis voelt. Houd je van een stille plek, zoals het bos? Of liever op het metrostation in New York? Lokaal 110 in school? Of in het schuurtje in je achtertuin?
Als mensen dan vragen wat mijn favoriete plekje is, moet ik daar toch wel even over nadenken. Ik denk dat ik er twee heb. Totaal verschillend, maar toch in mijn ogen beide perfect. De eerste is hoog in een boom, dan voel ik me opgelaten en zweverig, ik ben boven iedereen en hoef niks, alleen de vogels fluiten en wat beestjes lopen over de stam. Het tweede plekje is middenin Parijs, in een hotel, voor het raam. Ik bekijk dan alle mensen en zij zien me niet. Ik vraag me af waar ze naartoe gaan en waar ze vandaan komen. Wat hun verhaal is en hun fijnste plekje van de hele wereld.

Wat is jullie fijnste plekje?

Liefs Hanna
shinymoon - Donderdag 21 juli 2016 21:33
Wat een leuke winactie!😊
Mijn vraag aan mezelf zou zijn:
Als ik een dag iemand anders mocht zijn wie zou ik dan willen zijn?

Mijn antwoord zou dan zijn: iemand die niet zo onzeker is, dua bijvoorbeeld een zangeres ofzo. Lijkt me geweldig!!😀😀😀😀 haha!
Hartje - Donderdag 21 juli 2016 21:39
Wat een mooi boek lijkt me, dan leer je jezelf echt goed kennen!

Mijn vraag: wat zou je doen als je nog 1 dag te leven had op deze wereld?

Antwoord: familie en vrienden opzoeken om te praten, lachen, huilen en bidden. En proberen te genieten van alles en dingen doen waar je gelukkig van wordt. Soms wordt je geleefd, door een roes, je drukke baan, verplichtingen of je eetstoornis. Maar wat is nu écht belangrijk? Dat jij en de mensen om je heen gelukkig zijn toch?
Renate - Donderdag 21 juli 2016 21:48
Wat een leuk boekje zeg. Ook leuk om es over dingen na te denken waar je misschien eigenlijk niet zoveel stilstaat.

Ik zou het boekje wel graag willen winnen om te kijken hoe ik ben veranderd in bepaalde dingen. Heb het afgelopen jaar ontzettend veel geleerd over mezelf en begin eindelijk een stukje acceptatie te krijgen voor mijn stoornis en hoe het leven mij getekend heeft.

Een interesante vraag zou ik vinden: waar ben je teots op?

Antwoord: ik ben trots op mezelf omdat ik het afgelopen jaar heb geleerd om aardiger voor mezelf te zijn en van mezelf leer te houden zoals ik ben
funkymeesje - Donderdag 21 juli 2016 22:02
Super leuk dit boek!

Ik denk de volgende vraag: Wat is het belangrijkste in het leven?

Als iemand mij die vraag zou stellen zou ik antwoorden van jezelf houden. Want zolang je van jezelf hou zorgt je goed voor jezelf. En wanneer je dit doet kun je ook voor andere zorgen en straal je ook zekerheid uit. Soms is dit in deze maatschappij vrij moeilijk, want tegenwoordig is niemand goed genoeg maar toch heb ik geleerd dat dit wel echt belangrijk is.
Elise - Donderdag 21 juli 2016 22:10
Wat een super gave actie zeg! Ik ben precies volgende week jarig (29juli) en dit zou mijn mooiste cadeau zijn!!

Op dit moment ben ik best veel aan het worstelen met mezelf, mijn toekomst. Wie iK eigenlijk ben? Waar houd ik van, heb ik een eigen stem? Ik ben dat een beetje kwijtgeraakt door mijn eetstoornis en opgelopen trauma.
Het is voor mij erg lastig om vragen over mezelf te beantwoorden. ik denk dat dit boekje me nog een stuk verder kan helpen in mijn behandeling. Ook denk ik dat het contact met mijn zus en moeder zo verbetert. omdat ik denk dat er leuke gespreksonderwerpen in staan. Ik kan ook anderen vragen hoe ze mij zien.

Om uiteindelijk weer mijn echte identiteit te vinden.

De vraag, mogelijk 1000ste vraag in het boekje die ik zou stellen: Wat zou jij doen en zeggen (tegen anderen) als je 1 dag geen angst en schaamte kent?
Mijn antwoord: ik zou tegen mijn moeder zeggen dat ik van haar hou en knuffelen (nooit gedaan) . Dit is het eerste wat in me opkomt en dan graag zou doen!

Fijne avond!!
Liefs Elise
Dian - Donderdag 21 juli 2016 22:17
Wat een leuke actie! En het boek lijkt me echt een uitdaging!
Mijn vraag: wat is een zin die voor jouw steunend heeft geholpen en helpt
Amtwoord: goed is ook goed genoeg
Jessica K. - Donderdag 21 juli 2016 23:08
Het lijkt mij super interessant boek.
Sowieso om jezelf beter te leren. Ik hoop natuurlijk dat er vragen in staan waarop ik zelf niet zo snel kom.
Maar wat diepgaande vragen lijken mij interessant. Wat wil je bereiken in het leven?
Wat is er na het leven? Hoe zie jij de wereld? Hoe ga jij met anderen om?
Wat is voor de ideale samenleving? Enz.

Maar de vraag waar ik het meeste de laatste tijd mee rondloop is de vraag over de dood. Ik weet sowieso dat ik hier bang voor ben. De laatste tijd voelde ik me totaal niet goed, waardoor deze vraag een grotere rol speelt.
Renske - Donderdag 21 juli 2016 23:44
Wat gaaf! Dit lijkt mij echt een geweldig boek!
Mijn vraag aan mijzelf: op welke leeftijd kwam ik erachter wie ik eigenlijk ben en wat ik wil?
Antwoord: nu, op mijn 23e
E. - Vrijdag 22 juli 2016 04:30
Vraag:
Wat is de drijvende kracht in jouw leven? Wat maakt dat je door kunt gaan wanneer je niet meer KAN ?

Voor mij is dat mijn geloof.
Rachelle_xoxoxo - Vrijdag 22 juli 2016 08:12
Wat een awesome boek lijkt me dit. Mijn vraag zou zijn: ben je gelukkig? En mijn antwoord zou zijn: Over het algemeen niet. Ik wil dolgraag weer beter en gelukkig worden. Er zijn wel momenten waarop ik me gelukkig voel, maar ik wil vooral gelukkig kunnen zijn met mezelf, wie ík ben, zonder dat ik daar andere factoren voor nodig heb.
Ik - Vrijdag 22 juli 2016 09:09
Wat voor een carrière wil je hebben?
Ik ben nu vollop bezig met het uitzoeken wat voor werk ik wil en bij wat voor bedrijf. Het voelt als een soort tweede ontdekkingstocht naar mezelf. De eerste was de vierdaagse therapie 9 jaar geleden.
Om de vraag te beantwoorden:
Ik denk dat ik een carriere wil zoals die van mijn moeder. Mijn moeder is mega succesvol zonder per se een cfo of CEO te zijn. Ze zit in het (top) management team en leid grote veranderingsprojecten die veel impact hebben op het bedrijf waar ze werkt en de mensen. Ze is een harde zakenvrouw, maar daarnaast heel menselijk en fijn om mee samen te werken. Ze is rationeel, maar ook emotioneel. Gepassioneerd, maar weet ook de balans te houden.
Zo een persoon wil ik ook zijn. Ik wil een zakenvrouw zijn, zonder te verliezen wat het belangrijkst is in het leven. Ik bewonder m'n moeder enorm. Vroeger voelde ik me in de steek gelaten, maar nu weet ik meer over haar werk en klinkt het zo leuk. Als ik later kinderen neem, dan ben ik zeker ervan dat ik de balans behoud tussen 'on top' komen en wat er werkelijk belangrijk is. Ik staar me niet blind op het geld.
P. - Vrijdag 22 juli 2016 09:19
Wat een gaaf boek! Leuk om zelf mee aan de slag te gaan maar ook om stukjes samen met mijn vriend te bekijken.

Mijn vraag zou zijn:'wat is jouw lijfspreuk of motto?'

Mijn antwoord daarop: believe you can and you are halfway there!
winnielove - Vrijdag 22 juli 2016 10:35
wat een leuk boek lijkt mij dit!!!

mijn vraag zou zijn: waar ben je trots op??
mijn antwoord: op alles wat ik eerst niet durfde en uiteindelijk toch gedaan heb
juul - Vrijdag 22 juli 2016 10:52
Dit lijkt me een super boek, een waaruit je veel kan leren!
De vraag die ik aan mezelf zou willen stellen (& al vaak heb gesteld), maar nog steeds niet echt een antwoord op heb gevonden:


--> antwoord: Omdat iedereen uniek is!
amber B - Vrijdag 22 juli 2016 11:18
Super fijn boek! zo kom je misschien nog dingen over jezelf te weten waar je nooit eerder bij stilstond of over hebt nagedacht. En het is leuk om samen met een vriend of vriendin te overlopen. Het kan de slappe lach veroorzaken , maar ook ernstige gesprekken op gang brengen.

Mijn vraag: Ben je het meest bezorgd over dingen goed doen, of de goede dingen doen?

Mijn antwoord: Ik zou me het meest bezighouden en nadenken over de goede dingen doen. Je kan dingen goed kunnen of doen, maar dat zijn soms slechte of destructieve zaken. Zoals je bijvoorbeeld goed bent in stelen of liegen. Geef mij maar de goede dingen doen, zoals liefhebben, delen, ...

Veel liefs x
Debbie - Vrijdag 22 juli 2016 11:42
Waaruit haal je kracht in moeilijke tijden?

Bij mij is dat: Muziek, proberen hoop te houden en vooral blijven dromen.
Anoniem k - Vrijdag 22 juli 2016 12:53
Wat een ontzettend leuk boek, ik denk dat je hiermee echt jezelf ook nog meer kunt ontdekken.Vragen, die je jezelf anders toch niet altijd stelt.

Mijn vraag : Wat is voor jou een geluksmomentje ?

Mijn antwoord : Iemand gelukkig maken, maakt mij gelukkig.
Pie - Vrijdag 22 juli 2016 15:11
Ik zou de vraag stellen?
Wat wil ik nog in mijn leven en hoe ga ik dat bereiken na mijn dbs operatie

Prachtig en interessant boek lijkt het me
Pie - Vrijdag 22 juli 2016 15:15
Oeps antwoord vergeten?

Ik zou elke week naar het amc gaan voor de nazorg en er dan volle bak tegen aangaan en alles aan gaan wat er van me gevraagd word
Sim - Vrijdag 22 juli 2016 17:16
Stel je bent een onderdeel van een auto. Welk onderdeel zou je zijn?

Het gaspedaal.
Nieuwe wegen, hobbels en bobbels. Hoge toppen, diepe dalen. Gas geven, gas terug, stilstaan en weer met volle angst vooruit. Van hot naar her(stel)!

Lara. - Vrijdag 22 juli 2016 17:52
Wat een ontzettend mooie en leuke winactie is dit!

'Wat is het mooiste dat je iemand anders te bieden hebt zonder daarbij jezelf voorbij te lopen?'

De ruimte om iemand zichzelf te laten zijn, een schouder ter ondersteuning en om op uit te huilen wanneer het nodig is, een luisterend oor of het zitten in stilte wanneer er geen woorden nodig zijn. Een goed gesprek, liefde, zorgzaamheid, veiligheid en niet te vergeten de zin om plezier en mooie herinneringen te maken samen, op wat voor manier dan ook.

Ben heel benieuwd naar de vragen in het boek, ga er zeker voor kijken!
.. - Vrijdag 22 juli 2016 17:55
Mijn vraag is; waar sta jij over 5 jaar?

Ik hoop dat ik over 5 jaar geen last meer heb van de eetstoornis en de angststoornis. Dat ik kan zeggen dat ik dit met vallen en opstaan heb bereikt en dat ik gelukkig ben :).
B - Vrijdag 22 juli 2016 18:07
Oh wat een leuke actie weer! Mijn vraag: 'Wat mis je het meest aan kind zijn?' Ik mis de onbevangenheid. Hoe simpel het leven kan zijn als kind. Blij worden van kleine dingen. Geen zorgen om de dag van morgen. Ook mis ik de avontuurlijkheid en de speelsheid.
Steffie - Vrijdag 22 juli 2016 20:00
Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik te kunnen leven met mijn eetstoornis zonder telkens in opname te moeten zijn. Dan ben ik uit de cirkel van opname thuis opname thuis! Dan woon ik samen met mijn man want ik ben dan natuurlijk getrouwd met een droombruiloft met alles erop en eraan en in een roze prinsessenjurk. We genieten samen van onze 2 dochters die qua leeftijd maar een jaar schelen. We leven eigenlijk huisje boompje beestje! En zijn vooral gelukkig met elkaar.
cato - Vrijdag 22 juli 2016 20:23
Lijkt me een leuk boek, ook om met een vriend of vriendin te doen. Zo kom je misschien dingen te weten over iemand die je al heel lang kent!

Mijn vraag; Wat zou je je vroegere ik (bijv. als kind of voordat je een eetstoornis kreeg) als advies geven of willen vertellen?

Antwoord: Ik zou mijn vroegere ik vertellen dat ik me niet druk moet maken om wat anderen vinden en dat het oké is om voor jezelf te zorgen en op te komen. Het is oké om ergens verdriet en pijn van te hebben, dat is nou eenmaal het leven. Maar laat een ander je niet kapot maken, kom voor jezelf op (en zo zorg je ook voor jezelf).. Misschien iets dat normaal en logisch voor veel mensen maar ik werk er nog steeds aan.

Sparkle - Maandag 25 juli 2016 01:15
Steeds scrollde ik langs deze blog maar elke keer trok het toch behoorlijk! En wauw wat lijkt me dit boek tof. Er zijn zoveel vragen waar ik de laatste tijd overna denk.

Maar dan denk ik toch dat de vraag voor mezelf zou zijn:

'Hoe zou jij jouw leven voor jezelf in willen vullen om lief te zijn voor jezelf en anderen. '

Antwoord:
Sowieso voor anderen klaar staan, een luisterend oor bieden, helpen waar het nodig je en laten zien en merken dat ze waardevol en geliefd zijn door oprechte woorden te delen.
Naar mezelf wat meer respect tonen, omdat ik weinig echte respect heb voor mezelf.
priscillaaaaax - Maandag 25 juli 2016 12:50
toevallig, ik had precies hetzelfde toen ik op schiphol liep en iets zocht om mee te nemen op vakantie. ik kreeg hem van mijn vriend en ben er wel aardig zoet mee geweest.
Julianne - Woensdag 27 juli 2016 00:48
Wie zou jij aan een leugendetector zetten voor een gesprek en wat zou je als eerste willen vragen?

Ik zou dolgraag een openhartig en eerlijk gesprek willen kunnen hebben met mijn moeder. Onze relatie kent vele frustraties en knelpunten en het vertrouwen is helaas flink geschaad. Ik zou daarom mezelf aan de leugendetector laten vastmaken, en mijn moeder verzoeken alles te vragen waar ze duidelijkheid over zou willen. Hopelijk bewijst dit dat ik open sta en verlang naar een duurzaam herstel van onze band.