30 day eating disorder recovery challenge

 

Op internet en dan met name youtube en Tumblr kun je allerlei verschillende soorten challenges vinden. Sommige challenges zijn gewoon voor de fun en andere challenges zijn van een meer serieuzere aard. Zo ook de 30 day eating disorder recovery challenge. Natuurlijk betekent zo'n challenge niet dat je wordt uitgedaagd om in 30 dagen van je eetstoornis te genezen. Zo'n challengde daagt je uit om je 30 dagen even extra bezig te houden met het herstel van en gevecht tegen je eetstoornis. Dat leek me dus wel een mooi iets om te delen op Proud2Bme. Ik heb de challenge voor jullie vertaald en hieronder beschreven.

30 day eating disorder recovery challenge

Het werkt zo: Iedere dag beantwoord je 1 vraag en na 30 dagen kijk je of je de vragen nu op een andere manier zou beantwoorden en of het beantwoorden van de vragen je iets vooruit heeft geholpen in je herstel. Je kan dit natuurlijk ook op je Tumblr page doen (dat doen veel mensen), op je eigen blog of in je dagboek op Proud2Bme. Doe je mee? Je kunt ook meedoen in dit topic op het forum van Proud2Bme. Daar wordt iedere dag een vraag gepost die je kunt beantwoorden en waar je samen over kunt praten.  

Oké, daar komen de vragen!

Dag 1. Welke problemen met eten heb je en hoe ver sta je nu in je herstel? Aan welke doelen werk je op moment?

Dag 2. Welk gedeelte van de eetstoornis is voor jou het moeilijkst om te bevechten en overwinnen?

Dag 3. Beloon jezelf vandaag voor wat je tot nu toe al bereikt hebt in je herstel. Schrijf de positieve stappen op die je reeds hebt gezet.

Dag 4. Welke dingen dragen bij aan jouw keuze om te willen herstellen van je eetstoornis? Wat motiveert jou?

Dag 5. Wie steunt jou in je herstel? Wat zijn belangrijke mensen voor jou in het gevecht tegen je eetstoornis?

Dag 6. Steunt je familie je in jouw gevecht tegen je eetstoornis? Hoe dragen zij bij aan of werken zij tegen in jouw herstel?

Dag 7. Wat voor soort hulp heb je op dit moment? Is deze hulp helpend voor je en vertrouw je deze hulpverlening? Ben je daar volledig eerlijk?

Dag 8. Heb je een rolmodel, een voorbeeld, iemand tegen wie je opkijkt of die je inspireert in jouw gevecht tegen je eetstoornis? Vertel eens wat over die persoon.

Dag 9. Wat heeft volgens jou bijgedragen aan de ontwikkeling van jouw eetstoornis? Welke stappen zou je kunnen zetten om deze dingen nu te bevechten, anders te doen, anders mee om te gaan of verwerken?

Dag 10. Is er een bepaald omslagpunt geweest waarop jij besloot dat je wilde vechten tegen je eetstoornis? Of was het een beslissing die je met de tijd nam, die simpelweg plaatsvond?

you are good enough

Dag 11. Welke activiteiten vind je leuk om te doen, die geen relatie hebben met je eetstoornis, maar jou wel helpen om positief te blijven of positiever te worden? Waar krijg je energie en kracht van?

Dag 12. Wie weten er van jouw eetstoornis? Heeft het praten met anderen over jouw eetstoornis je geholpen? In welk opzicht?

Dag 13. Welke dingen, zoals blogs, quotes, boeken, muziek en meer, motiveren en inspireren jou om te blijven vechten voor herstel?

Dag 14. Schrijf minstens 10 dingen op die jij leuk vindt aan jezelf. Als je er niet voldoende weet, denk dan aan de complimentjes die je wel eens van anderen hebt gehad en schrijf die ook op. Probeer zo min mogelijk uiterlijke dingen op te schrijven. Lees de lijst nu eens goed door en probeer jezelf er eens een klein beetje van te overtuigen dat deze dingen best waar kunnen zijn.

Dag 15. Wat betekent jouw lichaamsbeeld voor jou? Is dit laatste verandert gedurende jouw gevecht tegen je eerstoornis? Is het moeilijker of makkelijker geworden om ermee om te gaan?

Dag 16. Welke ervaring is heel helpend geweest in jouw gevecht tegen je eetstoornis? Denk bijvoorbeeld aan de steun van een vriendin, het besluit om in therapie te gaan, de keuze om eerlijk te zijn tegen je partner of ouders, etc.

Dag 17. Hoe wil je dat je leven eruit ziet als je genezen bent van je eetstoornis? Welke doelen heb je voor de toekomst? Welke doelen denk je dat je enkel kan bereiken als je van je eetstoornis af bent?

Dag 18. Heb je naast je eetstoornis nog andere problemen? Hoe ga je hiermee om? Hoe heeft dit invloed op je eetstoornis?

Dag 19. Wat vind je het meest eng aan herstellen van je eetstoornis?

Dag 20. Wat vind je het meest eng aan je eetstoornis?

everything is going to be ok

Dag 21. Wat heb je in de afgelopen tijd, waarin je vocht tegen je eetstoornis, geleerd over jezelf?

Dag 22. Wil je voor de volledige 100% voor herstel gaan of is er nog iets dat je tegenhoudt? Zo ja, wat is dat?

Dag 23. Wat kan je voor jezelf doen als je een slechte dag hebt en moeite hebt om je eetstoornis nog langer te bevechten?

Dag 24. Welke dingen of mensen of ervaringen heeft jouw eetstoornis van je afgenomen?

Dag 25. Wat heeft het vechten tegen je eetstoornis je tot dusver opgeleverd?

Dag 26. Wat betekent genezen van je eetstoornis voor jou?

Dag 27. Geloof je in volledig genezen van een eetstoornis? Waarom wel of waarom niet?

Dag 28. Wat was jouw lievelingseten voordat je een eetstoornis ontwikkelde? Daag jezelf uit om dit vandaag of morgen te eten. Maak er een foto van en plaats deze bij vandaag.

Dag 29. Hoe is jouw leven veranderd vanaf het moment dat je op jouw dieptepunt van je eetstoornis zat tot aan nu?

Dag 30. Lees vandaag al je antwoorden terug van de afgelopen dagen. Wat heb je aan deze recovery challenge gehad?

Ga jij de 30 Day Challenge aan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hannah - Vrijdag 14 juni 2013 13:13
Superleuk! Ik doe mee
Rosa - Vrijdag 14 juni 2013 13:16
Dit bagatelliseert het probleem, als je een echte eetstoornis hebt, kun je daar niet zomaar patsboem in 30 dagen van genezen, zo werkt het niet, was het maar zo simpel.
@Rosa - Vrijdag 14 juni 2013 13:17
Dat staat er toch ook niet? Er staat dat je niet wordt uitgedaagd om in 30 dagen van je eetstoornis af te zijn, maar wel om je extra in te zetten voor je herstel om op die manier weer verder te kunnen komen en/of nieuwe inzichten te krijgen.
Smurf - Vrijdag 14 juni 2013 13:40
Ik ga meedoen! Wanneer kun je starten of kan dat gewoon wanneer ik wil?
Cindy - Vrijdag 14 juni 2013 13:57
Ik doe mee :-D
Emma - Vrijdag 14 juni 2013 14:09
@ Rosa
Anders lees je even de blog
beauty_love - Vrijdag 14 juni 2013 16:13
Ik doe ook mee
.... - Vrijdag 14 juni 2013 17:09
ik voel een nieuw topic voor het forum aankomen!!!!!!!!!
anso - Vrijdag 14 juni 2013 17:15
Ik doe ook zeker mee!!!! :)
Lieke - Vrijdag 14 juni 2013 18:11
Ik doe ook mee !!
m - Vrijdag 14 juni 2013 18:57
wel goed zeg die vragen!
Monkey - Vrijdag 14 juni 2013 21:33
@ Emma: lol :P

En ik doe mee!
Doritos - Zondag 16 juni 2013 00:18
Ik ga ook mee doen!
Patroklos10 - Woensdag 3 februari 2021 14:00
Het is nu 4 febr. maar ik zie de blog nu pas. Ik wil het ook gaan doen en ga er idd eens voor zitten en deels er van delen in mijn dagboekje!