25 Days Love Yourself Challenge

 

Heel veel puber meiden en jongens en natuurlijk ook volwassenen die kampen met erg veel onzekerheid. Dit is helaas ook nog eens een tikkie erger als je met een eetstoornis dealt. Je hoort vaak dat mensen zeggen:''Kom op, niet zo onzeker zijn! Iedereen is goed zoals hij/zij is!!'' Ja, makkelijk gezegd is dat. Maar hoe DOE je dat nu eigenlijk? Zekerder worden.. Daarom heb ik voor jullie een 25 Days Love Yourself Challenge gemaakt!!

De bedoeling hiervan is dat je elke dag 1 van de 25 uitpikt en die uitvoert, sommige zijn wel heel erg lastig dus ik raad het eigenlijk aan om als je er eentje heel moeilijk vindt, om dat een paar dagen (weken?) lang achter elkaar te doen, zodat het ook nog nut heeft. Wat ook nog een tip is, is om het allemaal in een schriftje te schrijven, zo houd je het allemaal bij elkaar en kun je het later ook nog eens goed nalezen!!!!

hart1) Maak een lijstje van je overwinningen

hartje2) Wat is je meest nuttige lichaamsdeel? Wat kun je hiermee?

hartje3) Probeer minstens één dag naar jezelf te zijn hoe jij ook voor je eigen kind zou zijn. Doe dit uiteindelijk vaker.

hartje4) Als je maar één jaar te leven had, hoe belangrijk zou uiterlijk dan voor je zijn?

hartje5) Schrijf op wat je precies allemaal met je lichaam kunt en hoe het zou zijn als dat wegvalt.

hartje6) Schrijf minstens 15 lichaamsdelen op een papiertje.
Schrijf er daarna achter waarvoor je het gebruikt.

hartje7) Schrijf minstens 5 goede eigenschappen op van jezelf.
Hang het boven je bed en kijk ernaar voordat je gaat slapen.

hartje8) Schrijf een maand lang elke dag op:
-Waar je trots op bent wat je voor jezelf hebt gedaan
-Waar je trots op bent wat je voor een ander hebt gedaan
-Waar je trots op bent wat een ander voor jou heeft gedaan.

Als een maand lang niet lukt doe het dan om de dag, het hoeven echt geen grote dingen te zijn, het kan ook iets heel kleins zijn, bijv. dat je je moeder een kopje thee hebt gegeven uit liefde (ik noem maar wat)


hartje9) Probeer te kijken naar je voedingspatroon.
Eet je misschien teveel of juist te weinig? Kijk er daarna kritisch naar. Kun je dit veranderen? Is het gezond? Is het verantwoord? Het is natuurlijk prima om eens wat koek/chips/snoep te eten maar probeer wel alle goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je gezond eet heeft dit ook effect op je gevoel, vaak voel je je dan automatisch ook beter en daarbij is het ook nog eens goed voor je lichaam.

hartje10) Maak een lijstje van mensen die je bewondert.
Niet de mensen die je bewondert door hun uiterlijk of lichaam, maar juist bewondert als persoon.

hartje11) Hoe zou je leven eruit zien zonder... de hele tijd na te denken over hoe je eruit zag of wat mensen van je vonden?

hartje12) Be the type of person you want to meet.

hartje13) Schrijf op een A4tje of A3tje: Ik ben een lekker ding.
Versier het eromheen, maak het mooi en hang het boven je bed!

hartje14) Probeer te bedenken welke mensen in jouw leven een slechte invloed op je hebben.
Probeer ook te bedenken: Waarom hebben ze dat én wat kan ik daaraan doen? Is het nodig om die mensen uit je leven te bannen? Meer afstand te nemen?

hartje15) Ga sporten!
Niet om af te vallen maar gewoon om plezier te beleven en in beweging te komen, het is goed voor je geest en je lichaam. Doe wel een sport die je leuk vind en waar je gemotiveerd bent om heen te blijven gaan.

hartje16) Houd een beautydagje.
Een hele dag alleen maar jezelf verwennen en verzorgen, doe die dag dan ook geen make-up op. Ga lekker in bad(als je die hebt en anders onder de douche), scrub jezelf, laat je masseren door je moeder (als ze dat wilt), doe je lekkerste cremetjes op, een masker en zet de hele dag ook je mobiel/tv/computer uit en ga lekker ontspannen lezen. RUST!

hartje17) Wat ik doe is een positief dagboekje bijhouden.
Dat doe ik nu al ongeveer een half jaar en ik moet zeggen dat het best wel goed werkt. Elke keer schrijf ik daar positieve dingen op van het leven, wat ik heb meegemaakt of gewoon waar ik trots op ben. Het kunnen grote dingen zijn maar ook hele kleine dingen zoals: ''Ik moest een half uur door de regen fietsen en toen kwam ik thuis en nam ik een heerlijke warme douche'' Dat moment dat ik onder die warme douche stap is écht een geluksmomentje voor mij, dat voel ik dan ook echt! Ook staan er dingen in zoals:''Een goed cijfer voor Scheikunde gehaald'', ''Ik kreeg een complimentje van Anne'', ''Ik voelde me mooi vandaag'' of ''Het was mooi weer vandaag''. Het werkt echt enorm goed om stil te staan bij de kleine geluksmomenten in het leven.

hartje18) Overwin je angsten!
Schrijf je angsten op en maak een plan aan de hand van hoe groot de angsten zijn over hoe en hoevaak je de angsten gaat maanpakken. Misschien ben je wel heel bang om mensen aan te spreken op straat, ga dan een paar keer de tijd vragen aan iemand op straat, het is goed om je angst te overwinnen want als het je uiteindelijk lukt geeft het je ook een zelfvertrouwen boost! Let wel op: Het is simpelweg onmogelijk om in één keer al je angsten te overwinnen, dit is een proces waar je doorheen moet, het heeft tijd nodig. Het betekent dus ook niet dat je meteen faalt als het niet in één keer lukt, dat is menselijk. Zijn je angsten echt heel erg groot en zit het je wel heel erg in de weg? Ga dan naar de huisarts en vraag om een psycholoog.

hartje19) Stop met vergelijken!
Als ik uit eigen ervaring spreek dan is het beter om dit wel in stapjes te doen, het is namelijk ook ontzettend moeilijk om van de ene op de andere dag te stoppen met vergelijken. Probeer bijv. als je begint met deze challenge de hele dag zo min mogelijk te kijken naar het uiterlijk van mensen, maar probeer bijv bij jezelf na te gaan hoe hun leven eruit ziet, of en hoeveel kinderen ze hebben. Of ze vrijgezel zijn of niet. Wat voor een werk te hebben. Dan focus je je op miets anders dan op uiterlijk, uiteindelijk ben dan je al zolang bezig dat je toch weer verder bent. Als je met iemand anders door de stad loopt of ergens anders probeer je dan zoveel mogelijk te focussen op de persoon met wie je bent, niet met de mensen erom heen.

hartje20) Zorg goed voor jezelf.
Poets 2x per dag je tanden, douche elke dag was je haren, doe deo op, maak je gezicht schoon, doe schone kleren aan.. Klinkt heel erg vanzelf sprekend, is het soms niet. Tóch is het wel heel belangrijk om hier mee door te gaan, dit hoort namelijk ook bij van jezelf houden!

hartje21) Probeer veel te lachen!
Lachen is heel erg goed voor je en als je lacht ga je je automatisch ook beter voelen. Daarnaast lachen mensen vaak ook terug wat je een goed gevoel geeft.

hartje22) Kijk je heel veel in de spiegel? Probeer dit zo min mogelijk te doen.
Zeker als je écht in een hele onzekere periode doet wordt dit juist alleen maar versterkt door de spiegel. Wat ik heb gedaan is de spiegel in mijn kamer helemaal afgeplakt met leuke plaatjes uit tijdschriften. Pas nu ontdek ik eigenlijk hoevaak ik in die spiegel keek (en nee dan ging het niet erover om even te checken hoe een kleding stuk mij stond maar juist om even te controleren of ik er wel leuk uitzag). Mijn spiegel is nu al een paar maanden beplakt en ik vind het prima werken. Er komt vast wel een moment dat ik het eraf haal maar nu nog niet!

hartje23) Zoek naar de oorzaak.
Probeer te bedenken wat nou precies de oorzaak is van je onzekerheid. Is het gewoon normale puberonzekerheid? Of zit er toch meer achter? Heb je misschien iets naars meegemaakt in je jeugd? Of zegt iemand in je omgeving nare dingen tegen je? Als je kijkt naar de oorzaak en je pakt de oorzaak aan, dan is het probleem (meestal) ook makkelijker te verhelpen.

hartje24) Geef anderen wat meer complimenten.
Dat geeft jezelf een goed gevoel én anderen zijn er ook blij mee. Een win-win situatie dus.

hartje25) Ga voor de spiegel staan en zeg: ''Ik ben leuk en mooi''
Want dat ben je!

Hopelijk is dit helpend voor alle onzekere meiden (of jongens?) die dit lezen. Onzekerheid is echt iets heel moeilijks maar het kan tijdelijk zijn en je kunt er écht overheen komen! Als je er maar voor gaat!!

YOU ARE BEAUTIFUL!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mi - Zaterdag 2 februari 2013 17:15
Leuk! Ik wil die uitdaging wel aan aan!
Mar - Zaterdag 2 februari 2013 17:18
Ik moest wel lahcen om die uitdaging 'ik ben een lekker ding' haha
Stefana - Zaterdag 2 februari 2013 18:01
Echt super cool dat ie is geplaatst en erop staat ! Proud!
PeanuttButterfly - Zaterdag 2 februari 2013 18:33
Superblog!
Haha ik moest ook lachen om dat 'ik ben een lekker ding'. :)
Ik ga deze uitprinten. :D
kim300808 - Zaterdag 2 februari 2013 19:03
Leuke, inspirerende blog!
Sunshine - Zaterdag 2 februari 2013 20:46
Heel leuk! :)
TheMirrorLies - Zaterdag 2 februari 2013 22:05
Wauw. Hier zitten wel een paar echt hele goede tussen. :)
Dorien - Zaterdag 2 februari 2013 22:33
Oooh deze challenge is echt goed, ik ga het morgen in een schriftje schrijven en ermee beginnen!
JustMeXx - Zaterdag 2 februari 2013 23:17
IK BEN EEN LEKKER DING!
Lisa - Zaterdag 2 februari 2013 23:37
Echt een super goede challenge, en het klopt ook allemaal wat er staat. Vooral dat van die spiegel. Best wel een goed idee om die eens even een poosje af te plakken
NoahJulia - Zondag 3 februari 2013 10:10
Ik denk dat ik dit maar eens moet gaan proberen, als vind ik wel dat er een aantal lastige tussen zitten. En ik weet niet of ik hier wel tijd voor heb (dan moet je er maar tijd voor maken), want ik ben een busywoman ;P
Fleur - Zondag 3 februari 2013 13:19
Super leuk idee! Ik was hier net heel veel bezig dus het komt echt precies op het goede moment! Ga het zeker proberen!

xx
Anoniempje - Zondag 3 februari 2013 13:30
Goede tips! Alleen die spiegel, ik kijk wel vaak in de spiegel, maar niet alleen om te zien of ik er goed uitzie, maar ook om te kijken of mijn kleding goed zit. Niet scheef bijvoorbeeld.