20 leuke series en films voor de winter

 

Bridget Jones Diary is natuurlijk een classic als het gaat om een echte leuke film voor de winter. Maar zo zijn er heel veel! Ik kan er enorm van genieten om lekker onder een dekentje op de bank te liggen en te kijken naar een leuke film. En dat terwijl het buiten heel koud is. Of het nou met mijn vriend, een vriendin is of alleen, dit is een ideale manier om even ME-TIME te hebben.

Ik heb al heel wat films en series gezien maar gelukkig is er ook heel veel en komt er steeds meer bij. In dit blog zet ik een aantal mooie films en series op een rijtje die leuk zijn om te kijken of te volgen.

♥ SERIES 

series

♥ Pretty Little Liars
Deze Amerikaanse serie gaat kort gezegd over vier vriendinnen die elkaar uit het oog verliezen na de verdwijning van hun vriendin Alison. Een jaar later krijgen ze dreigende berichtjes met de afzender 'A'. Dit zijn berichten die geheimen bevatten waar alleen Alison vanaf wist.

Deze serie staat niet voor niks boven aan. Ik ben echt verslaafd en ik ben zeker niet de enige. Veel van mijn vriendinnen kijken het ook. Het is heel spannend en wat ik heel leuk vind, is dat je zelf ook heel actief mee gaat denken. Het is een serie die je echt mee het verhaal in neemt. Daarnaast heeft het ook hele leuke grappige momenten. Een aanrader.

Genre: Drama, mysterie
Te koop via Bol.com
Seizoen 1 
Seizoen 2

♥ New Girl
New Girl gaat over een jonge vrouw die op zoek is naar een nieuwe woning omdat haar relatie over is. Via internet komt ze terecht bij drie mannen die ook allemaal hun eigen karakter hebben. De mannen hebben eerst spijt van de beslissing om een vrouw in huis te nemen omdat zij dagenlang op de bank ligt met liefdesverdriet. Op gegeven moment besluiten zij haar te helpen, wat een begin is voor een mooie vriendschap vol hilarische momenten.

Dit is echt een feel good serie, leuk en gezellig met (voor mij) veel herkenningsmomenten.

Genre: Komedie
Te koop via Bol.com

♥ Gossip Girl
Gossip Girl gaat over rijke tieners die wonen in de Upper East Side in New York. De serie gaat om grote thema's als belangrijke universiteiten waar ze heen gaan, wat er onderling gebeurt, wie een relatie heeft met wie en wie het meeste geld en de beste cijfers heeft. Allemaal grote vragen die beantwoord worden door Gossip Girl. Gossip Girl is een website en weet ieder schandaal en elke roddel. Er worden smsjes naar iedereen doorgestuurd met bepaalde foto's of teksten.

Ik vind het een erg leuke serie. Lekker amerikaans en mooie mensen. Het laat een heel ander leven zien dan de meeste mensen kennen.

Genre: Drama
Te koop via Bol.com

♥ Girls
Girls is een Amerikaanse serie die gaat over het hectische leven van een groep twintigers uit Brooklyn, New York.

De serie heeft een apart stijltje. Wat ik erg leuk vind is dat het leven neergezet wordt zoals het is. Er wordt veel minder in geromantiseerd dan in andere Amerikaanse series. Het is realistischer waardoor je je er waarschijnlijk makkelijker mee kunt identificeren.

Genre: Komedie, Drama
Te koop via Bol.com

♥ The Lying Game
The Lying Game gaat over een meisje die er achter komt dat ze een tweelingzusje heeft. Ze werden gescheiden bij de geboorte en leven beiden een eigen en vooral ook heel verschillend leven. Nadat ze elkaar hebben leren kennen wil één van de zusjes op zoek naar hun echte moeder en zij vraagt de ander om haar leven over te nemen.

Genre: Drama, Komedie

♥ Game of Thrones
Game of Thrones is een serie die door heel veel mensen bekeken wordt. Het is een Amerikaanse fantasy serie en bevat meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar een aantal adellijke families strijden om de macht.

Genre: Fantasy
Te koop via Bol.com

♥ Revenge
Revenge gaat over een vrouw die terugkeert naar een plek waar ze de zomer vaak doorbracht met haar overleden vader, om daar wraak te kunnen nemen op iedereen die haar en haar familie kwaad heeft gedaan in het verleden.

Genre: Drama, Mysterie, Psychologische thriller
Te koop via Bol.com

♥ Ravenswood
Ravenswoord is een serie die geproduceerd is door dezelfde makers als Pretty Little Liars. De naam van de serie verwijst naar de stad waar de serie zich afspeelt. Het gaat over vijf personen die door een vloek die heerst over de stad bij elkaar komen. Er gebeuren vreemde dingen en zij zijn daar onderdeel van en willen / moeten er achter zien te komen wat er precies speelt.

Het is een nieuwe serie die net uit is in Amerika. Omdat ik Pretty Little Liars zo leuk vond, ben ik deze serie ook gaan volgen terwijl ik eigenlijk niet zo van de echt enge series en films ben. Tot nu toe vind ik het erg spannend en leuk. Ik ben benieuwd naar de rest.

Genre: Thriller

♥ The Originals
The Originals speelt zich af in New Orleans en draait om de Mikaelson familie, beter bekend als 'The Originals', de aller eerste vampieren. Dit komt voort vanuit The Vampire Diaries. Iemand anders heeft nu de touwtjes in handen en daar is niet iedereen het mee eens.

Genre: Fantasy

♥ Orange is the new black
Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor het transporteren van drugsgeld voor een internationale drugssmokkelaar en voormalige geliefde. Haar leven in New York moet ze opgeven voor een plekje in de vrouwengevangenis, waar vriendschappen en strijd centraal staan bij een groep gevangenen.

Genre: Drama, Komedie

FILMS

films

♥ The Holiday
Dit is echt een feel good winter film. Het gaat over een Amerikaanse vrouw met een druk leven en een Engelse vrouw die het vinden van echte liefde heeft opgegeven. Ze ontmoeten elkaar via internet en besluiten dat ze voor twee weken van huis ruilen en levens wisselen. 

Genre: Romantische komedie
Te koop via Bol.com

♥ Silver linings playbook
Deze film gaat over een man met een bipolaire stoornis die vanuit een psychiatrisch ziekenhuis weer bij zijn ouders gaat wonen. Zijn vrouw wil hem niet meer zien maar hij is er van overtuigd dat hij zijn leven weer op de rails kan krijgen met haar. Hij raakt bevriend met de schoonzus van een vriend van hem. Ze schrijven zich samen in voor een danscompetitie.
 

Genre: Drama, romantiek
Te koop via bol.com

♥ Friends with benefits
Een echte romantische comedy en dit keer eentje die echt goed is! Althans, dat vind ik. Het gaat over een man en vrouw die allebei net een relatie hebben beëindigd en met elkaar in contact komen op het werk. Al snel gaat het over tot 'friends with benefits' met de afspraak 'geen emotionele betrokkenheid'.

Genre: Romantische komedie
Te koop via Bol.com

♥ Safe haven
Het verhaal in deze film gaat over een vrouw, Erin, die mishandelt wordt door haar man (Kevin). Ze besluit te vluchten en komt uit in Noth Carolina. Ze neemt een andere naam aan (Katie) en raakt bevriend met haar buurvrouw. Ze ontmoet Alex, een weduwnaar met twee kinderen. Katies buurvrouw moedigt hen aan een relatie te beginnen. Ondertussen is Kevin op zoek naar zijn vrouw.

Bol.com

♥ Ice princess
Dit is een wat oudere disneyfilm. Het is een gezellige winterfilm die leuk is om met het gezin of vriendinnen te kijken. Het gaat over een 17 jarig meisje met een dominante moeder die weet wat ze wil voor haar dochter. Een goede studie (natuurkunde) op de universiteit. Hiervoor heeft zij een beurs nodig en moet zij een project maken. Ze kiest voor een project over kunstschaatsen, één van haar grootste passies. De grote druk zorgt voor chaos en dat zij eigenlijk niet meer weet wat haar echte droom is.

Bol.com

♥ Alles is familie
Deze Nederlandse film is een vervolg op Alles is Liefde. Het gaat over de familie De Roover waarin iedereen op een punt in het leven beland is waarbij het maken van belangrijke keuzes onvermijdelijk is. 

Bol.com

♥ Dispicable me
Ik hou van deze film. Het is een Amerikaanse animatiefilm waar inmiddels ook een tweede deel van uit is gekomen. Het zit vol humor en vertederende momenten. 

Bol.com

♥ The vow
Deze mooie film gaat over een vrouw die na een auto ongeluk in coma raakt. Wanneer ze bij bewustzijn komt is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorgaande vijf jaar kwijt. Ze weet ook niet meer wie haar man is en hoe hun relatie was.

Genre: Drama, romantiek
Te koop via Bol.com

♥ About time
Een jongen komt er op zijn 21e achter dat hij kan tijdreizen. Hij gebruikt deze kracht om de liefde van een meisje te winnen. Maar of dit zo werkt.. 

Genre: Romantische komedie

♥ The perks of being a wallflower
Charlie is een teruggetrokken, niet populaire tiener en zijn sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Hij probeert op zijn eigen manier om te gaan met de wereld van afspraakjes, familiedrama's, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen.

Voor een uitgebreidere beschrijving van deze film kun je dit blog lezen. 

Genre: Drama, romantiek
Te koop via Bol.com

Veel van bovenstaande series en films zijn te koop via bijvoorbeeld Bol.com. Helaas niet allemaal. Er zijn er ook een aantal die net in Amerika uit zijn. Wellicht zijn de dvd's via een Amerikaanse webshop te bestellen maar ik kijk ze ook vaak via internet. Je kunt gewoon googlen op de serie en 'watch online' als zoekwoord erbij zetten. Even zoeken en dan vindt je ze vanzelf.

Wat is jouw favoriete film of serie in de winter?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Katja - Woensdag 4 december 2013 19:24
The Perks of being a Wallflower, New Girl en Silver Linings Playbook zijn mijn drie favorieten. Allemaal zeker aan te raden!
* Floor - Woensdag 4 december 2013 19:48
Oeeeeeh, geweldige series ertussen, ik mis trouwens: Once Upon A Time en Desperate Housewives, ook geweldige series (=

K - Woensdag 4 december 2013 20:16
Bijna alle films jammer genoeg al 1 of meer keer gezien. Pretty Little Liars en Ravenswood zijn idd suuuuuper verslavend. Ik loop met beide nu op schema, en ik moet telkens wachten tot het nieuwe seizoen (in januari weer).
The Lying Game heb ik ook gezien! Alleen jammer dat die niet vernieuwd is voor een volgend seizoen. Het stopt echt middenin het verhaal, en het zal dus ook nooit duidelijk worden hoe het afloopt :(
-Metaphor - Woensdag 4 december 2013 21:01
Breaking bad is ook een aanrader, omdat-ie al is afgelopen kun je em met een beetej Google volledig vinden
Charlotte - Woensdag 4 december 2013 21:41
Aaah, te gekke blog.

Silver linings playbook: Bipolaire stoornis. Dansen. Jennifer Lawrence.
Die moet ik echt zien!
L - Woensdag 4 december 2013 22:00
Once upon a time, pretty little liars, game of thrones and the originals; Mooie combinatie
L - Woensdag 4 december 2013 22:01
ripperstreet is ook een aanrader!
yessy - Woensdag 4 december 2013 23:29
Films heb ik allemaal gezien :)
Ga dit jaar voor de 365 films, ben er bijna :)
Series op dit moment: pll, ravenswood, glee, game of thrones maar alles heeft een pauze!
Dus ga denk ik beginnen aan walking dead en orange is the new black
Reyhan - Donderdag 5 december 2013 08:50
The vampire diaries
giraffe - Donderdag 5 december 2013 08:58
Ik vind friends echt geweldig, heb de hele dvd-box. Spijtig dat hij er niet tussen staat. Ik vind hem echt een aanrader.
Alison - Donderdag 5 december 2013 09:01
Pretty Little Liars
TheQueenBee - Donderdag 5 december 2013 16:45
Haha, Katja, dat is precies wat ik wilde zeggen :p
Goeie smaak heb je ;)
Lovatica - Vrijdag 6 december 2013 01:02
PLL is awesome :)
LoveLive - Vrijdag 6 december 2013 21:38
Pretty little liars! Met dank aan de tip van Laura een paar proud2meets terug. Ik ben echt helemaal verslaafd!
Florine - Dinsdag 4 februari 2014 21:24
Super goede series en films!
Was al helemaal verslaafd aan PLL maar wist niet eens dat Ravenswood ook bestond, tnx!!!!!!!
Naomi - Zaterdag 29 maart 2014 23:23
Pretty little liars, Glee, ravenswood, ncis la is ook super leuk! Van films ben ik verliefd op Raise Your Voice (2008), friends with benefits, LOL, the notebook, Dear John šŸ‘Œ
Bibi - Maandag 11 augustus 2014 13:23
Idd Pretty Little Liars! Ook Girls vind ik geweldig. Eindelijk een keer niet van die geweldige meisjes die mooi, slim en rijk zijn. Heb laatst ook erg genoten van Once upon a time in Wonderland, een lieve serie van een seizoen.

Bedankt voor de tip van Ravenswood. Deze ga ik zeker kijken!
isabella - Vrijdag 13 maart 2015 18:36
ik vindt gilscene echt geweldig
isabella - Vrijdag 13 maart 2015 18:38
vooral deze pagina met de films die ga ik echt kijken !!!
happygirl - Zaterdag 7 november 2015 17:27
wow bedankt voor al deze leuke aanraders :)
Miss_FAKEsmilee - Dinsdag 16 februari 2016 22:08
Superblog! Ik ga beginnen aan Ravenswood en daarna denk ik Girls. Goeie tips en je vind precies de dingen leuk die ik ook leuk vind C: