2016: Is er hoop voor de toekomst?

 

3...2...1...Gelukkig Nieuwjaar! Ik kijk naar buiten en langzaam aan zie ik het eerste vuurwerk de lucht in gaan. Het is helder vannacht, dus de mooiste lichtshows komen naar voren. Ik ben samen met wat lieve vrienden en we wensen elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar. Tegelijkertijd voel ik me moederziel alleen en verlang ik naar warmte. Ik voel me koud en hoop dat de veel te grote hoeveelheid alcohol die via mijn mond en keel uiteindelijk in mijn bloed terechtkomt en zo door mijn aderen stroomt, mij enigszins kan opwarmen. Ik snap mezelf niet. Ik heb zoveel mooie dingen in mijn leven en toch voel ik me doodongelukkig. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan maakt het me verdrietig. Weer zoveel dingen die ik niet heb bereikt. Weer zoveel teleurstelling.


Bron

Als ik kijk naar het komende jaar dan maakt het me bang. Plannen durf ik niet te maken omdat ik er van overtuigd ben dat het allemaal toch weer zal mislukken. Voor veel mensen voelt dit nieuwe jaar als een nieuw begin. Voor mij voelt het vooral als weer een jaar teveel dat ik nog op deze aardbol ben. Ik haat mezelf om wie ik ben en ik haat mezelf voor mijn ondankbaarheid. Op 1 januari om 3 uur 's nachts spoel ik mijn eerste goede voornemens alweer door de wc. Ik heb het drie uur volgehouden. Ik ben een mislukking.

Dit was ik een paar jaar geleden. Ik was depressief en zag het leven niet meer zitten. De feestdagen waren ontzettend moeilijk voor mij, omdat het benadrukte hoe slecht ik me voelde. Zeker Oud&Nieuw, wat voelde als een afsluiting en tegelijkertijd het begin van iets nieuws, had voor mij een nare bijsmaak. Ik wilde het niet te zwaar maken en er teveel waarde aan hechten, maar toch dacht ik automatisch na over het afgelopen jaar en dat maakte me verdrietig.

Ik was nog lang niet waar ik wilde zijn en ik had weinig hoop dat ik dat in het komende jaar wel zou gaan bereiken. Met al die gedachten en gevoelens, werd ik natuurlijk niet bepaald enthousiast van een nieuw jaar en had ik al helemaal geen zin om een leuk feestje te vieren. Ook al was ik met leuke mensen, ik voelde me alleen met mijn sombere gedachten over de toekomst en het leven in het algemeen.

Toch is er blijkbaar een omslagpunt gekomen, aangezien het inmiddels een stuk beter met me gaat. Sta ik nu hysterisch juichend het nieuwe jaar in te luiden als het eenmaal zover is? Zeker niet. Dat het goed gaat betekent niet dat je ineens geweldig gelukkig bent en dat alles fantastisch gaat. Ik heb nog steeds niet zoveel met de feestdagen en het ''verplicht'' gezellig moeten doen. Ik vind het vooral fijn dat ik niet meer zo verdrietig ben zoals een aantal jaar geleden.


Bron

Ik kan vooral verwonderd terugkijken op wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd: ik ben afgestudeerd, Proud2Bme is mijn werk geworden en ik ben gestart met rijlessen wat voor mij best wel spannend was. Er zijn ook minder leuke dingen gebeurd waar ik me zorgen over maak en waarvan ik me afvraag hoe die het komende jaar zullen gaan verlopen. Dit zijn echter dingen waar iedereen over nadenkt en wat ook heel erg normaal is om te doen.

Het einde van een jaar en het begin van een nieuw jaar zorgen nu eenmaal voor dat soort momenten van bezinning. Dat is heel normaal, als het maar niet helemaal doorslaat zoals ik beschreef aan het begin van deze blog. Ik kan nu immers terugkijken op mooie dingen die zijn gebeurd en ook benieuwd zijn naar welke dingen er allemaal weer gaan komen. Dat ik me ook zorgen maak over bepaalde zaken, is niet meer dan normaal. Dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Wat ik je vooral wil meegeven in deze blog is, dat het beter kan worden. Misschien kijk jij vannacht naar het vuurwerk, denkend dat je de enige bent die zich zo ellendig voelt en misschien word je zelfs boos op jezelf omdat je niet gewoon kunt genieten zoals anderen. Onthoud dan dat je lang niet de enige bent die in z'n eentje naar dat vuurwerk staart. Wees niet zo streng voor jezelf omdat het nu niet goed met je gaat. Je doet wat je kunt en de lat mag echt wat lager. Dat het nu niet goed met je gaat betekent niet dat het nooit meer goed zal komen, ook al voelt dat misschien wel zo.

Er komt weer een heel nieuw jaar aan. Een jaar waarin je vast wel weer fouten zult maken en er dingen niet goed zullen gaan, maar ook een jaar waarin er veel mooie en nieuwe dingen kunnen gebeuren. Je zult er op sommige momenten alleen wel hard voor moeten werken. Ik hoop dat je jezelf die kans wil geven en ik wens je een heel fijn jaar toe ♥.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

XXX - Donderdag 31 december 2015 13:53
Wauw Sandra, je blogs raken me elke keer weer opnieuw. Dankjewel. Je bent een prachtmens!
xdiedev - Donderdag 31 december 2015 14:49
Voor het eerst sinds tijden weer gehuild om een blog ! Hij was raak .. Dank!
barbara - Donderdag 31 december 2015 15:58
Sandra, terug een prachtige herkenbare blog! Ook ik heb vorig jaar tussen oud en nieuw een eetbui gehad!
Eigenlijk geloof ik in de toekomst. Ik zal dit monstertje ooit eens overwinnen, en zoals je zegt mooie en minder mooie zaken zullen dit jaar ons pad kruisen.
Bedankt
Anne-Maria - Donderdag 31 december 2015 16:10
Zo herkenbaar, en ieder jaar weer opnieuw... Het maakt me moedeloos en v
Anne-Maria - Donderdag 31 december 2015 16:13
En verder denken dan het nu, durf ik niet. Het nieuwe jaar begint met een intake voor een nieuwe behandeling. Ik hoop dat ik dan toch wat stapjes zetten durf en komend jaar positiever afsluit dan dit jaar en de voorgaande jaren.
Zomer18071984 - Donderdag 31 december 2015 16:43
Mooie blog! Dank je wel!
JenniferRS - Donderdag 31 december 2015 17:07
Heel erg herkenbaar!!
Gymnasticslover1999 - Donderdag 31 december 2015 18:21
Mooie blog, bedankt Sandra!
Flamingo - Donderdag 31 december 2015 19:13
Heel herkenbare blog. Mooi geschreven!
Liefs
Lovely - Vrijdag 1 januari 2016 02:17
Heel mooi beschreven! Ik heb geen eetstoornis, maar het gevoel dat je omschrijft, ervaar ik nu (weer). Gelukkig was jij nog met lieve mensen om je heen. Ik heb deze avond alleen doorgebracht. Het grootste deel van het vuurwerk werd letterlijk op relatief grote afstand afgestoken. Er is weer een jaar aangebroken. Een jaar waarin ik me hopelijk beter ga voelen. Nu weet ik zeker dat ik niet de enige ben die dit gevoel ervaart. Happy new year!!
anoniempje:) - Vrijdag 1 januari 2016 02:56
Super bedankt hiervoor!!! Zelf heb ik het eerste half uur van dit jaar starend naar het vuurwerk huilend door gebracht! Kan niet beschrijven hoeveel deze blog voor mij betekend!
Anne - Vrijdag 1 januari 2016 03:06
Ja,bedankt Sandra !
Elk jaar voel ik mij deze avond en nacht zo alleen en ik begrijp nooit goed hoe anderen feest kunnen vieren.Toch kijk ik ook elk jaar met hoop naar het nieuwe jaar !
Ik wens iedereen een 2016 zoals je het het liefste zou willen toe, en ook de kracht ,moed en het vertrouwen dat je het ook zo kunt maken .

konijntje - Vrijdag 1 januari 2016 08:21
Gelukkig nieuwjaar allemaal,
Ik wil jullie zeggen, voor ieder die het moeilijk heeft, diep in de eetstoornis zit, en soms de hoop verliest;
Houdt vol! Het kan! Het leven kan weer mooi zijn.
Na 15 jaar eetstoornis ben ik enorm gelukkig met mijn echtgenoot, en moeder van een dochtertje. Nooit heb ik dat durven dromen!!!
Laurarara - Vrijdag 1 januari 2016 15:53
Gelukkig nieuwjaar allemaal!
Ik wens jullie allemaal een voorspoedig 2016 toe, met veel knuffels & begrip uit je omgeving/naasten/familie.

Het is inderdaad soms alsof alles zo diep in de sh*t zit dat je de blauwe lucht niet meer kan zien, dat je overal de slechte in bent of dat alles wat je doet niet goed genoeg is om jezelf te bewijzen. Ja, soms zit je even in de prut, maar elke modderpoel heeft een rand waar verder de weg gewoon weer doorgaat :)

Heel veel moed wens ik jullie toe met een dikke knuffel uit Amstelveen!!
G. - Zaterdag 2 januari 2016 17:19
Dankjewel voor deze blog weer Sandra, herkenning wel in jouw blogs!