16 x aluminiumfolie gebruiken

 

Ik ben echt een voorstander van handige dingen en dingen die multifunctioneel zijn. Dat maakt het dagelijkse leven vaak weer een stukje makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld haarlak gebruiken voor veel meer dingen dan alleen je haar en zo is ook aluminium folie een geweldig multifunctioneel product. Ik gebruik het meestal voor als ik ga BBQ-en om bijvoorbeeld gepofte aardappels in te maken maar ook om dingen in te verpakken in de koelkast. Ben je benieuwd waar dit nog meer handig voor is? Lees dan verder! Sowieso is het handig om altijd een voorraadje in huis te hebben.

♥ Strijken
Strijken makkelijker maken en sneller klaar zijn? Gebruik dan aluminiumfolie. Doe een stuk folie onder de strijkplankhoes. Omdat dit reflecteert, wordt bij het strijken ook direct de onderkant gestreken.

♥ Kruiden vers houden
Als ik bij de Turkse supermarkt ben, koop ik vaak verse munt, peterselie en koriander. Je koopt daar dan grote bossen en ik betaal dan voor drie bosjes 1 euro ofzo. Het nadeel is wel dat het nooit in één keer op komt en dat je het dan dus moet bewaren. Om er voor te zorgen dat het langer goed blijft, kun je het in aluminiumfolie wikkelen.

♥ Cadeauverpakking
Met aluminiumfolie kun je ook heel leuk cadeautjes inpakken of versieren. Het glimt lekker en zorgt voor een leuk feestelijk effect.

♥ Onderin de oven
Aluminiumfolie werkt perfect als je het onder in de oven ligt, om je oven schoon te houden. Wanneer je bijvoorbeeld een pizza in de oven doet en er valt vanalles af, zoals gesmolten kaas of kruimels, dan komt dit niet onder in de oven terecht maar op het aluminiumfolie. Dit scheelt heel wat schoonmaakwerk.

♥ Taarten doorsnijden
Je kunt ook aluminiumfolie gebruiken om een taart door te snijden, beter nog is dan dat plastic folie, maar ook met aluminiumfolie kan dat prima. Zorg ervoor dat je een dun strookje stevig oprolt en dat het langer is dan de diameter van de taart. Je kunt de taart dan van bovenaf doorsnijden.

♥ Krullen maken
Wil je graag krullen in je haar? Dan kun je dit ook doen met aluminiumfolie. Verdeel je haar in kleine plukjes en maak strookjes van aluminiumfolie. Maak je haar een beetje vochtig en rol het om het midden van het folie. Op het moment dat je het tot aan je hoofdhuid hebt gewikkeld, kun je het vast zetten door het aluminiumfolie om elkaar heen te vouwen. Laat dit zitten totdat je haar droog is en haal het er daarna weer uit. Je gebruikt het folie eigenlijk als krulspeld.

krullen maken

♥ Trechter
Soms heb je een trechter nodig om vloeistoffen in een smaller flesje of bakje te krijgen. Die heb je misschien niet altijd bij de hand maar ook hier is aluminiumfolie super handig voor. Draai het om een fles heen om het in een juiste vorm te krijgen of vouw het in een soort vliegtuigje. Het is handig om wat meer lagen te gebruiken waardoor het wat steviger is.

♥ Afwas schrobber
Wanneer je geen schuursponsje bij de hand hebt, kun je ook aluminiumfolie gebruiken. Zeker wanneer de vaat erg vies is, kun je hier veel aan hebben. Pak een stuk aluminiumfolie, maak er een prop van en schrobben maar!

♥ Scharen slijpen
Deze tip hoorde ik van iemand en het lijkt mij echt ideaal! Ik heb namelijk heel wat botte scharen thuis en het schijnt dus dat je met aluminiumfolie je scharen kunt slijpen. Neem een groot stuk folie en vouw het een aantal keren op zodat het wat dikker is en een strook wordt. Knip het vervolgens in met de botte schaar en herhaal dit een aantal keer. Probeer de schaar erna weer uit op papier.

♥ Cupcake houder
Je kunt ook cupcake houders maken met aluminiumfolie. Vaak wordt dit natuurlijk gedaan met van die kleine papieren bakjes maar je kunt het ook met aluminiumfolie doen. Easy! Je kunt ze zelf vormen maar je kunt er ook zo'n grote bakvorm voor gebruiken. Zodat je meerdere cupcakes uit één vel aluminiumfolie kunt halen. Om er voor te zorgen dat het wat steviger is kun je meerdere vellen over elkaar heen gebruiken.

♥ Fotografie reflector
Om mooie foto's te maken is licht heel belangrijk. Als je hier een beetje mee wilt experimenteren kan aluminiumfolie heel handig zijn. Maak een bord van een stuk karton en plak hier aluminiumfolie op. Zo kan het jouw hulpmiddel zijn bij het maken van mooie foto's.

♥ Spiegel
Aluminiumfolie is niet de beste spiegel maar het kan een prima alternatief zijn als je niks anders in de buurt hebt. Tegenwoordig is het misschien niet de manier om naar jezelf te kijken omdat we tegenwoordig toch wel bijna allemaal een telefoon hebben met selfie modus, maar je weet maar nooit! Oke... edit: ik heb het geprobeerd en het werkt niet haha! 

alu folie

♥ Insecten bestrijding
Insecten kunnen je plantjes erg beschadigen en opeten. Om te voorkomen dat dit gebeurt kun je aluminiumfolie tussen je planten leggen.

♥ Tandenstoker
Wanneer je geen tandenstokers in de buurt hebt maar wel even wat tussen je tanden wil weghalen, kun je het prima gebruiken als tandenstoker. Vouw het een beetje op en maak er een puntje aan en klaar voor gebruik!

♥ Sunscreen
Als je niet van felle zon houdt, kan het heel goed werken als sunscreen. Aluminiumfolie reflecteert licht en zorgt ervoor dat het wegkaatst. Probeer eens wat dingen uit als je bijvoorbeeld in de tuin ligt te zonnen.

♥ Zeep langer gebruiken
Om zeep langer houdbaar te maken en er dus langer van te kunnen genieten, kun je aluminiumfolie onder het zeepje leggen. Hierdoor wordt het minder nat en gaat er ook minder verloren.

Weet jij nog iets waar je aluminiumfolie voor kunt gebruiken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Romy - Zondag 11 oktober 2015 13:56
Ik verpak me tussendoortje en lunch in alluminiumfolie (ik noem het altijd zilverfoliešŸ˜›) ! Dit stop ik dan in me lokker en pak ik als ik het nodig heb!!! Heel handig al zeg ik hrt zelf! šŸ˜
C - Zondag 11 oktober 2015 17:53
Aluminiumfolie is zeker handig alleen even een afvalverwerking/milieu kanttekening: het kost heel veel energie om gebruikt aluminiumfolie te verbranden omdat daar hele hoge temperaturen voor nodig zijn. Niet goed voor het milieu dus. Ik gebruik aluminiumfolie dan ook alleen als het niet anders kan. Voor lunch bijv gebruik ik altijd een broodtrommel
Ellebelle - Zondag 11 oktober 2015 17:53
Niet alleen onder in de oven, ook op je fornuis is erg handig. Zeker in een studentenhuis waar dat ding misschien 1 keer in de maand schoongemaakt wordt, scheelt dat heel wat ingebakken soep/spinazie/pasta/saus.... En dus ook flink wat schrobben haha
Susa - Zondag 11 oktober 2015 19:21
Eens met C. Soms is aluminiumfolie zeker handig. Maar bijvoorbeeld voor het maken van krullen kan je ook prima lapjes knippen van een oud laken/shirt. Dat is veel minder belastend voor het milieu.
huppeldepup - Zondag 11 oktober 2015 20:18
oeoeoeoe, sorry ik kan het niet laten, maar aluminiumfolie promoten lijkt me eeeeeeeecht geen goed idee. (vergeef het me, ik studeer milieumanagement)
het kost inderdaad heel veel moeite om het later bij de afvalverwerking te behandelen.
allemaal heel leuk bedacht, maar hƩ, een stoere boterhammendoos en krulspelden zijn ook functioneel eeeen duurzaam ;-)
d - Zondag 11 oktober 2015 20:27
Heel handig allemaal maar idd. het milieu, aluminium is zo slecht voor het milieu. We worden besprayed met aluminium, het weer en het klimaat en het leefmilieu wordt er nadelig door beĆÆnvloed door de machthebbers der aarde, die hun belangen daar bij hebben, maar zichzelf kunnen beschermen en mensen die erover praten worden uitgemaakt voor alu-hoedje, zoals op jullie foto :P maar het is verschrikkelijk wat er gaande is in de wereld. Aluminium heeft voor mij daarom een heel nare 'bijsmaak'.
*MAAN* - Zondag 11 oktober 2015 21:42
aliminium niet gebruiken bij vullingen auch!
Sara - Zondag 11 oktober 2015 21:44
Wat een gezeur over het milieu, sorry... Ik denk dat deze post gewoon grappig bedoeld is. Denk niet dat iemand echt aluminiumfolie als spiegel oid gaat gebruiken..
bellefleur - Maandag 12 oktober 2015 00:15
Grappig of niet, wanneer elke lezer hier denkt, oh dat kan ik ook wel eens proberen zijn dat toch veel rollen folie. Leuk bedacht, maar een volgende keer liever een ander materiaal. In ieder geval goed om te lezen dat meer mensen erover nadenken.
Anne-Maria - Maandag 12 oktober 2015 12:10
Zo makkelijk, even een stukje van dat zilverfolie! Ik moet er echt op letten dat ik zuinig ben in gebruik. Een aantal tips van hierboven is zeker handig!
Anne - Dinsdag 13 oktober 2015 00:06
Nee ,niet doen !
Zo slecht voor het milieu !
Ook oor je eigen gezondheid is aluminium heel verkeerd !
*** - Dinsdag 13 oktober 2015 07:53
Inderdaad niet goed voor het milieu zoals hierboven gezegd. maar wel handige tips als je bv eens geen tandenstoker of schuursponsje kan vinden.
Krullen maken gaat trouwens nog veel beter met keukenpapier :)
NAOMI - Maandag 15 oktober 2018 17:34
Jongens, als je aluminium in huis hebt, kan je dit prima doen