10 tips voor succes

 

Iedereen wil zich graag sterk en succesvol voelen, maar voor veel mensen is dit lastig. Zelfvertrouwen opbouwen doe je niet zo even. Als je succesvol wilt zijn, moet je denken als een succesvol persoon. Ik probeer mezelf vaak uit te dagen om nieuwe dingen te ondernemen die ik misschien eng vind. Wanneer het dan toch lukt om dit te doen merk ik dat mijn zelfvertrouwen omhoog gaat. Ook vind ik het belangrijk om af en toe eens kritisch naar mezelf te kijken. Misschien zat ik tijdens een discussie wel fout, of misschien had ik die situatie toch anders aan moeten pakken? Als je kan ontdekken wat je sterke, maar ook zwakke punten zijn, kan je van jezelf een beter mens maken.

In deze blog heb ik 10 tips voor je die je kunnen helpen om sterker in je schoenen te staan en meer successen te behalen. Natuurlijk begrijp ik dat het eenvoudiger geschreven is dan gedaan, maar wellicht kun je een paar van de tips toch eens uitproberen.

positive doubtful succesvol

Tip 1. Vind een maatje, een inspirator
Niemand wilt er alleen voor staan, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Het is belangrijk om iemand te hebben die jou kan inspireren en motiveren in je leven. Dit zowel in moeilijke als in betere tijden. Er zullen altijd mensen in je omgeving zijn die jou onder hun hoede willen nemen en je dingen kunnen leren.

Tip 2. Motiveer jezelf
Sommige mensen kunnen je neerhalen, begrijpen je niet of kunnen je afleiden van je doel. Daarom is het soms nodig om jezelf aan te moedigen, ondanks dat dit eigenlijk wel eens lastig kan zijn. Het is belangrijk om jezelf te omgeven met positiviteit. Lees succesverhalen van anderen, luister naar krachtige en positieve muziek en ga om met mensen die hetzelfde denken en je kunnen begrijpen. Vertel jezelf elke dag hoe leuk je bent (ondanks dat dit best moeilijk kan zijn).

Tip 3. Daag jezelf uit
Het is goed om jezelf eens uit te dagen. Maak een lijstje met doelen en dromen die zowel uitdagend als realistisch zijn. Je bent in ieder geval al succesvol als je het probeert. Een goed begin is het halve werk. Natuurlijk zal je jezelf wel eens teleurstellen als iets niet gaat zoals je wilt. Maar is dat een reden om te stoppen met proberen? Nee. Zorg ervoor dat je jezelf elke dag weer een duwtje geeft zodat je elke dag weer een stukje verder bent dan de dag ervoor. Keep your head up and smile!

patience wisdom girl
Bron foto

Tip 4. Wees niet bang
Angst is slechts een state of mind, dus waarom zou je dit je leven laten beheersen? Wanneer je te bang bent om situaties aan te pakken en dromen te volgen plaats je jezelf als het ware op de zijlijn en laat je iemand anders je droom leven. Neem eens een sprong in het diepe en maak die stappen om je dromen te realiseren. Als je iets heel graag wilt, wees dan niet bang om het te doen.

Tip 5. Neem verantwoordelijkheid voor je wat je doet
Wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor wat je doet, zal dit je moed geven om stappen te ondernemen. Je zult taken makkelijker gaan doen omdat je meer in jezelf kan gaan geloven. Maak je fouten? Dat kan gebeuren, elk mens maakt fouten. Durf dit toe te geven en ook de verantwoordelijkheid te nemen voor deze fouten. Gaat iets heel goed? Ook hier mag je trots op zijn en laten weten dat je daar zelf voor hebt gezorgd. Mensen die geen verantwoordelijk nemen zullen weinig vooruitgang boeken en dit leidt tot stilstand. Wees eerlijk en open naar anderen en jezelf, over je eigen acties.

Tip 6: doe waar je van houdt
Dit is een tip die heel makkelijk lijkt, maar eigenlijk wel heel lastig kan zijn. Natuurlijk doen we het liefste allemaal waar we van houden, maar je wilt ook anderen gelukkig maken. Soms laten we ons te erg beïnvloeden door wat anderen ons het liefste zien doen, maar wordt je daar zelf ook gelukkig van? Probeer je eigen hart te volgen en dingen te doen waar JIJ blij van wordt. Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen.

Tip 7. Wacht niet om iets te starten
Mensen hebben de gewoonte om dingen uit te stellen. Dit kan zijn omdat je het te druk hebt of omdat je denkt dat je er nog niet klaar voor bent om dromen te realiseren. Denk er goed over na wat je passie is en wat je motiveert. Dit is je jaar, ga doen wat je graag wilt! Waarom zou je wachten met je hart volgen?

Tip 8. Moedig anderen aan
Door anderen aan te moedigen en te helpen, help je ook jezelf. Wanneer je anderen helpt krijg je vaak een goed gevoel over jezelf. Hierdoor train je als het ware ook jezelf. Je zult positieve energie naar anderen uitstralen waardoor je jezelf ook goed zult voelen. Zelf weet je vaak goed advies te geven aan anderen, misschien kan je dat zelf ook nog gebruiken?

Tip 9. Blijf doorzetten en geef nooit op
De makkelijkste weg is om op te geven, maar het is nu eenmaal zo dat het leven bestaat uit keuzes maken, tijd en doorzettingsvermogen. Wanneer je opgeeft kan je niet zeggen dat je het in ieder geval geprobeerd hebt, want er is altijd een oplossing. Dit kost alleen in sommige gevallen veel energie en moeite. Probeer jezelf te omringen met positieve mensen, liedjes, films of gezegdes wanneer dingen moeilijk of te uitdagend worden.

Never give up

Tip 10. Accepteer dat het leven moeilijk is
Het leven gaat nu eenmaal niet over rozen. De één heeft het moeilijker dan de ander. Iedereen maakt dingen mee in het leven die voor hem/haar moeilijk zijn en het leven bestaat nu eenmaal uit vallen en opstaan. Wanneer je dit kun accepteren zal het al een stuk makkelijker voor je worden. Je zult je erbij moeten neerleggen dat er dingen in het leven gebeuren waar je het misschien niet mee eens bent of wat je liever anders ziet gaan. Geef alleen niet op, want achter de wolken schijnt de zon.

Wat vinden jullie, overvalt het leven je of bestaat je leven uit keuzes maken?

Foto's: weheartit.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nerveus - Vrijdag 29 augustus 2014 16:04
Wat een mooie blog! Ik denk wel dat ik iets aan deze tips ga hebben en leuk dat Amy weer eens een blogje heeft geschreven, ondanks dat ze niet meer stage loopt bij Proud! :-)
Iris - Vrijdag 29 augustus 2014 16:35
Mooie blog. Kwam precies op tijd :D
xxdemi - Vrijdag 29 augustus 2014 21:17
Dit had ik echt nodig! Super blog x