10 tips voor de eerste date

 

date

De één vindt daten geweldig en de ander moet er niet aan denken. Want, het blijft altijd een spannend punt; waar ga je over praten? Wat als er stiltes vallen? Of jij niets meer weet te zeggen of dichtklapt? Naast de vraag of hij jou wel leuk zal vinden, maak je je vaak druk over enorm veel zaken. Bij een aantal van deze problemen kunnen we je te hulp schieten met een aantal leuke gespreksondewerpen en handige tips!

 

Werk & Studie
Praten over het werk of de studie vertelt vaak ook iets over wie jij bent of wat je wilt in het leven. Je kunt vertellen waarom je hebt gekozen voor die studie en wat je er mee zou willen bereiken, of dat je dat nog niet weet. Als je op dit moment nog niet het werk doet wat je graag zou willen doen, kun je daar op dat moment ook over praten. Let erop dat het gesprek echter niet alleen maar over werk gaat, je persoonlijk leven is ook interessant. Vergeet niet naar de studie of werk van je date te vragen.

date

Uiterlijk
Trek kleding aan die niet alleen leuk staat, maar die ook lekker zit. Een hele strakke broek of een push-up bh die snijdt, gaat je geen relaxte date opleveren. Natuurlijk is het fijn dat je er leuk uitziet, maar als je een shirtje aantrekt wat lekker zit en er gewoon verzorgd uitziet, is dat vaak voldoende. Trek dus geen kleding aan die je normaal ook niet zou dragen. Wees jezelf, want als jij je lekker voelt in je kleding, ziet je date dat en weet hij achteraf waarschijnlijk echt niet meer wat je voor kleding droeg. Dus laat die naaldhakken en nepwimpers lekker thuis, dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Zoek de verschillen
Waarom moeten jullie op elkaar lijken om eventueel een realtie aan te gaan? Soms zijn verschillen juist interessant of een uitdaging in een relatie. Natuurlijk moeten die verschillen niet in strijd zijn met jouw principes, maar toon eens interesse in waarom en hoe hij dingen doet die jij niet zo zou doen. Je kunt altijd nog beslissen dat de verschillen te groot zijn. Een eerste date hoeft geen begin van een relatie te betekenen. 

Vrije tijd
Dit is natuurlijk een algemeen bekend onderwerp om over te praten. Vraag niet alleen wat je date leuk vindt om te doen in zijn vrije tijd, maar check ook even hoeveel tijd hij er aan besteed. Op deze manier kun je kijken of jullie wat aan elkaar hebben in jullie vrije tijd. Als je geen specifieke hobby's hebt, vertel dan wat je graag in je vrije tijd doet. Winkelen, muziek luisteren, breien of blogs lezen. Vertel gewoon wat jou bezig houdt, dat wil je date vast graag weten.

Humor
Lachen zorgt voor ontspanning en dat kan niet geheel onbelangrijk zijn bij een eerste date. Blijf jezelf en maak dus de grapjes die je normaal ook zou maken. Ga je moppen niet opdreunen of geforceerd lollig doen, maar houd je grapjes vooral niet in!

date

Vriendenkring
Vraag er eens naar hoe de vriendenkring van je date eruit ziet, zelfs al ken je die vrienden niet. Toon belangstelling in de mensen om wie hij heeft. Je kunt dan meteen een beetje pijlen of jouw vrienden overweg zouden kunnen met die van je date. 

Eten & drinken
Misschien een lastig onderwerp wanneer je een eetstoornis* hebt, maar als je afspreekt in een restaurantje of café kan het leuk zijn om van elkaar te weten te komen wat je voorkeuren zijn wat eten betreft. Je kunt het ook hebben over koken of restaurantjes om bij de volgende afspraak te gaan eten. 

*Los van het thema eten&drinken is het ook belangrijk te beslissen of je al bij de eerste date meteen vertelt over je eetstoornis. Is dit interessante informatie voor een eerste date of kan dat nog wel even wachten? Je hoeft niet meteen al je problemen op tafel te gooien, ik ga er van uit dat je date dat ook niet zal doen.

Reiservaringen
Een thema waarbij je niet alleen over je reizen in het verleden kunt vertellen, maar ook je wensen voor de toekomst uit kunt spreken. Je kunt dan meteen ontdekken of je date dezelfde wensen heeft.

Familie
Heeft je date broers en zussen? Hoeveel? Hoe heten ze en hoe oud zijn ze? De antwoorden op deze vragen zijn niet alleen leuk om te weten, maar geven je ook inzicht in zijn leven. Tevens toon je hiermee belangstelling in zijn leven en de mensen om wie hij geeft.

Toekomst
Praat niet over de toekomst die ver weg is, maar over bijvoorbeeld volgende week of de volgende date. Het is leuk om samen over de toekomst te praten, maar ga het niet meteen over trouwen en kinderen krijgen hebben. Misschien jaag je je date dan wel op de kast! Vragen of iemand later ook kinderen wil, kan ook een prima vraag zijn voor de volgende date. 

Dierenvrienden
Houdt je date van huisdieren of juist helemaal niet? Dit kan toch wel heel belangrijk zijn, wanneer jij zelf wel van dieren houdt of juist allergisch voor dieren bent. Als jullie beiden van dieren houden, kun je allebei over je huisdier vertellen. Dit kan leuke gespreksstof en grappige momenten opleveren. 

date

Relax & Enjoy
Soms helpt het tegen jezelf te zeggen: ''Ontspan.'' Haal eens even een aantal keer diep adem. Wat kan er nou helemaal mis gaan? Het kan zijn dat hij jou niet leuk vindt. Maar het kan toch ook zijn dat jij hem niet leuk vindt? Maak je angsten niet groter dan ze zijn en relativeer het een beetje. Wordt het niks tussen jullie, dan heb je gewoon een leuke avond gehad, toch? Richt je niet alleen op hoe leuk hij jou moet vinden, want misschien vergeet je daardoor wel te genieten

 

 

Heb jij nog tips om te daten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lexii - Vrijdag 2 december 2011 17:24
Kon dit niet gisterenochtend geplaatst worden? Ik had gisterenavond een eerste date! Hoezo toeval?

Vrije tijd, reiservaring (afgelopen weekend voor hem), familie, en dieren! Dat waren inderdaad de onderwerpen. Maar ook het werk/studie, en dat hij een interessant artikel voor een web-tijdschrift had geschreven.

Leuk stukje Noush!
sara - Woensdag 10 juni 2015 23:06
Ik ben verliefd maar ik vind het supee spannend als hij tegen me praat en dan ook nog is of ik naar de bios wil ik vind het super