10 inspirerende Instagramaccounts

 

Social Media is vandaag de dag een groter ding dan ooit. We hebben bijna allemaal wel een account op Facebook of Instagram. We genieten van de dingen die mensen daar plaatsen, omdat het een kijkje in hun leven geeft. Dit kan echter twee kanten opgaan. Social media is vaak ook een plek waar we ons met elkaar vergelijken en waardoor je je diepongelukkig kan gaan voelen. Er wordt een beeld geschetst waar we aan zouden moeten voldoen. Als je daar gevoelig voor bent, zijn zulke accounts helemaal niet helpend voor je.

Gelukkig zijn er op Instagram genoeg accounts die wel helpend voor je kunnen zijn! In deze blog vind je de 10 leukste accounts om te volgen:

1. Beating Eating Disorders
Deze organisatie geeft een stem aan alle mensen met eetstoornissen op de verschillende momenten in hun herstel. Zij erkennen de strijd door herkenbare foto's te posten. Tegelijkertijd straalt dit account uit dat herstel echt mogelijk is.

2. Recovery Warriors
Mensen met eetstoornissen worstelen vaak ook met andere psychische problemen. Recovery Warriors is er voor mensen die worstelen met eetstoornissen, depressie en angst. Het is een goed account om te volgen, omdat je er posts vindt die betrekking hebben op meerdere aspecten van herstel.

Self confidence is like a muscle, the more you use it the stronger it gets! The best way to start building this beautiful state of being is to do little things every day that build your trust and push you towards a life of integrity. That could be eating a snack, doing 5 minutes of breath work in meditation, or committing yourself to a task you said you will do. When your actions meets your intentions in healthy loving ways magic happens ✨ #recoverywarriors #prorecovery #edrecovery #eatingdisorder #eatingdisorderrecovery #anorexia #anafamily #anafighter #anorexiarecovery #miafamily #bulimiarecovery #bulimia #ednos #bingeeating #edfighters #edwarrior #edfam #healthybodyimage #girlpower #aussiewarriors #strong #riseup #recoverywarrior

Een bericht gedeeld door Recovery Warriors™ (@recovrywarriors) op

3. Eff Your Beauty Standards
Dit account is ontstaan dankzij plussize model Tess Holliday. Samen met een team van 'body positive babes' van over de hele wereld laten ze een breed scala aan individuen van alle verschillende maten, vormen, geslacht, rassen, leeftijd en etniciteiten zien. Haat en bodyshaming is niet toegestaan op dit account.

🙏🙏 - @alison.hanna @auroracenternyc ・・・ One of the pioneers of the modern self-care revolution, Louise Hay, has passed away at the age of 90. She was a groundbreaking teacher and healer who shared her light with all of us. She taught and inspired us to heal ourselves, love ourselves unconditionally, to embrace our wholeness, and to share this with other souls. May we continue to embrace her work throughout our own journeys. @hayhouseinc 💛 #recovery #eatingdisorders #bulimiarecovery #bulimia #ednos #BEDRecovery #emotionaleating #summerbody #bingeeating #bingeeatingdisorder #bodyacceptance #positivevibes #manhattan #goddess #diet #eatingdisorder #selflove #bodyimage #haes #loveyourbody #dieting #positivevibes #bodypositive #feminism #yoga #currentmood #effyourbeautystandards #namaste #louisehay #bodypositivity

Een bericht gedeeld door 👙EFF YOUR BEAUTY STANDARDS™🖕🏻 (@effyourbeautystandards) op

4. Circles of Change
Circles of Change is een non-profit organisatie en wil met dit account laten zien dat het herstel van een eetstoornis er voor iedereen anders uitziet. Hun missie is om onze definitie van gezond en schoonheid bij te stellen naar een wat realistischer beeld.

5. Ryan Sheldon
Ryan Sheldon heeft met zijn 'bingeeaterconfessions' een Instagramaccount opgericht dat zich richt op mannen die worstelen met eetstoornissen en hun lichaamsbeeld. Hij is zelf ooit een blog begonnen 'Confessions of A Binge Eater' waar hij openlijk en eerlijk vertelt over zijn eigen strijd met binge eating.

This is incredible - what's your favorite part of your body? My favorite part is my no pack abs @bodypositivememes

Een bericht gedeeld door Ryan Sheldon (@bingeeaterconfessions) op

6. Michelle Haas
Michelle Haas, oprichtster van 'The Body Love Experiment', creëert met haar account een gemeenschap voor vrouwen om te ontdekken hoe je lichaamshaat moet stoppen en hoe je weer van jezelf kan gaan houden.

#humpday reminder: be kind to your body today. ❤ #bravebodylove

Een bericht gedeeld door Michelle Hess (@bravebodylove) op

7. Kelly Roberts
Kelly gebruikt haar account om krachtige foto's te plaatsen waarmee ze andere vrouwen wil inspireren. Ze begon ooit de hashtag #sportsbrasquad waarmee ze iedereen aan wilde moedigen om zonder schaamte over hun lichaam te gaan rennen/sporten. Sports Bra Squad is ook een grote gemeenschap van vrouwen die elkaar positief stimuleren.

8. Marcela S.
Marcela is een Braziliaanse illustrator. In haar tekeningen richt ze zich op zelfliefde, psychische gezondheid en bodypositivity. Haar tekeningen doorbreken onzekerheden waar veel vrouwen last van hebben. Ze herinnert ons eraan dat het niet erg is om te worstelen, maar dat we niet alleen zijn in onze strijd.

9. Drop the Label Movement
Drop the Label Movement is een vrij nieuwe Instagramcampagne die zich richt op het laten vallen van de traditionele kledinggroottes. Door labels te laten vallen, valt er een druk en verwachting van onszelf en van kleding af. Elk lichaam is mooi en elke maat is mooi.

10. Kylie Mitchell
Kylie Mitchell is een diëtiste, heeft zelf in het verleden een eetstoornis gehad en heeft haar eigen blog 'ImmaEatThat'. Kylie is open over haar eigen strijd met eetstoornissen en vertelt hier open over terwijl ze als diëtist werkt. Op haar accounts deelt ze verschillende recepten, tips en trucs.

New blog post on not watering down mindful eating to just "eat slowly without distractions."🙌🏼

Een bericht gedeeld door Kylie Mitchell, MPH, RDN, LD (@immaeatthat) op

Welke inspirerende accounts volg jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

a. - Zaterdag 23 september 2017 04:13
Ik krijg eigenlijk meer inspiratie door mensen te volgen die iets helamaal anders doen !
Bijvoorbeeld dierenbescherming,mensen die iets vertellen over hun hobby,mooie natuurfotos,sterke vrouwen met een missie...
Dit soort accounts vervelen mij doordat ik toch in hetzelfde kleine cirkeltje blijf (met mezelf bezig)als ik ze lees of bekijk.
Ingrid - Zaterdag 23 september 2017 08:47
Leuk allemaal zeg, ik moet toch eens gaan kijken hoe ik een instagram account aanmaak haha. Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje eens ben met a. vaak vind ik het heel inspirerend en ook mooi om te zien dat mensen een heel andere missie hebben zoals dieren, natuur, fotografie, Yoga.
Gertkonijn - Zaterdag 23 september 2017 12:20
Nog een inspirerend account gertje.lwd. Haha.Account van het liefste konijntje van de heeele wereld en omstreken. Heb je een slechte dag...gert weet altijd een lach op je ge icht te toveren
Wiet - Zondag 24 september 2017 21:13
En bodyposipanda, ook een absolute aanrade, zo inspirerend!!