10 dingen om vandaag trots op te zijn

 

Soms is het even heel moeilijk om te bedenken waar je trots op mag zijn vandaag. Als het even niet zo goed gaat in je leven, is het vaak moeilijk om je te richten op de positieve dingen. Toch zijn er elke dag weer mooie dingen te beleven, dingen die jij goed doet en dingen om trots op te zijn. Om je hier op te wijzen, heb ik er tien op een rij gezet. Lees ze eens door en wees iedere dag weer trots op alle kleine en grote dingen die jij doet, soms zelfs zonder dat je het door hebt.

1. Je leest dit
En dat betekent dat je iets hebt ondernomen om positief te leren denken. Blijkbaar wil je iets lezen dat jou helpt, opvrolijkt, iets leert of vermakelijk is, anders zou je onze website niet bezoeken. Dat je nu op onze website aan het lezen bent, van je af schrijft op het forum of gewoon een beetje rondstruint op zoek naar iets leuks, laat zien dat je positief wilt denken en op die wil mag je trots zijn.

flowers

Bron

2. Je bent deze dag begonnen
Als je nu nog in bed ligt, kun je het alsnog goedmaken. Ben je vanmorgen al heel stoer je bed uitgestapt en de dag begonnen, dan mag je in ieder geval vast trots zijn op jezelf. Het is niet altijd even gemakkelijk om de dag te beginnen en vandaag heb je het toch gewoon gedaan! Wees trots op deze kleine, of voor jou misschien grote, stap.

3. Je doet je best
Als er veel dingen niet goed gaan, voelt het soms alsof je je best niet doet. Op sommige momenten is dat misschien zo, maar vaak zie je niet dat je toch je best aan het doen bent. Let op de dingen die je wel goed doet, want daar gaat het om en mag je juist heel erg trots op zijn. Ook vandaag!

4. Je bent lief
Misschien vind je jezelf hartstikke stom, maar toch geloof ik daar helemaal niets van. Je mag dan soms mopperen, moe of somber zijn, je bent vast een heel lief persoon van binnen. Het is belangrijk trots te zijn op het lieve meisje, de jonge lieve vrouw of jongen die jij bent. Jij hebt liefde in je en bent lief geboren. Zelfs ook al zie je het nu even niet, je mag er trots op zijn hoe lief je bent. Laat het gerust wat meer zien aan anderen en ook naar jezelf toe.

5. Je bent bijzonder
Wie jij ook bent en wat je ook wel of niet kunt, jij bent bijzonder. Er is niemand zoals jij. Het klinkt allemaal ontzettend cliché, maar we mogen allemaal best iets vaker trots zijn op wie we zijn. We zijn origineel, uniek en bijzonder. Het is belangrijk daar af en toe eens bij stil te staan. Je bent de moeite waard. Alleen al omdat je een toevoeging bent aan de wereld en er maar één van jou bestaat. Je hebt iets te bieden, ook al weet je nog niet precies wat.

flowers

Bron

6. Je hebt talenten
Jij bent iemand die iets kan. Misschien heb je geen flauw idee waar jij goed in bent, maar je kunt echt veel meer dan je denkt. En natuurlijk kan een ander dingen altijd beter, maar dat betekent niet dat wat jij doet, maakt, bedenkt of zegt niets waard is. Wees trots op jouw talenten en geniet ervan. Er zijn een heleboel mensen die niet alles kunnen wat jij kunt.

7. Je betekent iets voor iemand
Misschien voel je je soms waardeloos, maar er zijn mensen om jou heen die om jou geven, van je houden, op je bouwen en vertrouwen. Mensen die je graag zien, die met je om willen gaan en hopen dat het snel beter met je gaat. Voor die mensen ben jij belangrijk, wees daar trots op vandaag.

8. Je probeert
Misschien heb je het gevoel dat je niets doet, maar toch probeer je wat je kunt. Als jij vandaag probeert zo goed mogelijk te eten, is dat ontzettend dapper en iets om trots op te zijn, zelfs ook al verloopt het nog niet helemaal perfect. Je grijpt je kans en probeert het net zo lang tot het je wel lukt! Proberen is stap één!

trots

Bron

9. Je doet iets goeds
Iedereen doet wel eens iets goeds voor een ander. Misschien steun je een goed doel, verzorg je anderen, doe je je werk, geef je een ander een compliment zonder dat je het door hebt of voelt iemand anders zich minder alleen door met jou naar de bioscoop te gaan. Je kunt goede dingen doen met je leven, soms zelfs onbewust. Kleine of grote dingen en daar mag je trots op zijn.

10. Je hebt nog niet opgegeven
Dat jij vandaag dit blog leest en bent waar je bent, betekent dat dat je nog niet hebt opgegeven. Je zet door, maakt er het beste van en vecht. Het is ontzettend dapper dat je doorgaat en hier vandaag bent. Je kunt meer dan je denkt.

Waar ben jij trots op vandaag?

Liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Xxxxx - Vrijdag 7 november 2014 13:26
een fijne liefdevolle blog, nouska, geeft me positieve energie.

Ik heb een erg goed cijfer voor een moeilijke toets teruggekregen, ik ben trots op mezelf dat ik de toets zo goed gemaakt heb.
Quirine - Vrijdag 7 november 2014 13:30
Stil van deze blog.
Het zet me enorm aan het nadenken!
Heel waardevol deze blog!

Thanks Nouska!
nijn. - Vrijdag 7 november 2014 13:34
idd ook erg onder de indruk.
bedankt voor deze waardevolle blog
jo3101 - Vrijdag 7 november 2014 13:47
Hele mooie waardevolle blog. Zeker dat opstaan is bij mij van toepassing.
Kim - Vrijdag 7 november 2014 14:17
Dat ik een video over mezelf heb gedeeld op mijn blog wat ik toch eigenlijk best wel spannend vind.
Sharon - Vrijdag 7 november 2014 15:16
Heel waardevol! Mooie blog.

Meisje1990 - Vrijdag 7 november 2014 15:22
Dat ik iets aan mijn huiswerk heb gedaan en omdat ik een reflectieverslag van 1 pagina in een kwartier heb gemaakt.
Marie-Julie - Vrijdag 7 november 2014 15:27
Bedankt!
Maanmeisje - Vrijdag 7 november 2014 16:10
Mooie blog! Dat ik in het gesprek bij de GGZ besproken heb dat ik het lastig vind om over dingen te praten, omdat ik bang ben om er teveel bij te gaan voelen en het moeilijk vind als mensen kunnen zien dat iets me veel doet. Op het feit dat ik naar die afspraken ga, ondanks ik dat best moeilijk vind, mag ik sowieso een beetje trots zijn, misschien ;-)...
marleen2502 - Vrijdag 7 november 2014 16:42
en toch....
voel ik heel veel weerstand en heb ik bij het lezen zoiets van 'hoe kan jij nou weten of ik iets voor iemand beteken, of ik lief kan zijn enzovoort....'
ik vind t een beetje raar om dat soort dingen te schrijven aan iemand (de onbekende lezer) die je niet kent...
AnnesJo - Vrijdag 7 november 2014 17:45
Prachtig... Ik vind het bijzondere, dat 't zo gewoon lijkt wat er staat...
Vaak denken we; waarom dáár trots op zijn! Maar... 't is wel dégelijk 'n prestatie... iets om trots op te zijn!
Nouska, hopelijk begon je meteen bij de eerste letter al trots te zijn dat jíj dit blog schreef ;-)
x - Vrijdag 7 november 2014 17:48
hele mooie blog
bedankt
robijntje - Vrijdag 7 november 2014 20:34
Dankje, dankjewel.. dit helpt vandaag zo en ik ga dit opslaan!!
mierrr - Vrijdag 7 november 2014 20:57
wauw mooi, voel me geraakt!
ik ben trots dat ik mijn tentamen goed heb gemaakt en dat ik mijn fysio-oefeningen heb gedaan.
BeBeautiful - Vrijdag 7 november 2014 22:18
Ik hsd vandaag een mega pechdag dus deze Blog komt op zo'n goed moment! Dankjewel!
Maiskolf - Zaterdag 8 november 2014 00:10
Wauw, echt heel erg mooi en liefdevol dit! Ondanks dat het algemeen is voel ik me aangesproken. :)

Ik ben trots dat ik vandaag mijn bed uit kwam (ondanks dat ik vandaag vrij was) en contact had gezocht met vrienden om lekker de deur uit te gaan!
Barbara - Zaterdag 8 november 2014 20:02
Alweer een mooie blog van Nouska!!
Ik ben trots dat ik mijn eetdagboek flink heb ingevuld!!
Daydreamer - Maandag 10 november 2014 18:37
Het is echt een hele mooi geschreven blog en het geeft me weer een beetje positiviteit en moed om door te gaan :) heel erg bedankt!
Anoniem - Zaterdag 4 april 2015 11:59
Net wat ik nodig heb. Ontzettend fijn dit :D