10 Originele workshops

 

Je hebt eindelijk een dagje gepland met vriendinnen of familieleden en dan komt de vraag, wat gaan we doen? Bij mij loopt dit vaak uit op lunchen, high tea-en, films kijken en soms lekker een dagje naar de sauna. Maar soms is het leuk om eens iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. We kennen allemaal wel de workshops sieraden maken, sushi of bonbons maken, wijn proeven boetseren, taarten versieren, schilderen etc. Maar er is nog veel meer!

meisjes
Bron

Ik heb zelf een hele tijd sieraden workshops gegeven. Ik leerde groepen vrouwen, die vaak kwamen voor een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje, hoe zij met behulp van verschillende technieken leuke sieraden konden maken die aansloten bij hun eigen stijl. Heel leuk. Ik kreeg er altijd veel energie van omdat ik merkte dat zij het zo leuk vonden. Elke zaterdag na een dag werken nam ik mijzelf voor om ook weer meer van dit soort workshops te gaan doen. Gewoon omdat het zo leuk is en er zijn zoveel mogelijkheden.

Natuurlijk zijn er veel workshops die we allemaal wel kennen, zoals (naaktmodellen) schilderen, fotograferen, koken, bloemschikken, etc. Maar er zijn zoveel meer leuke dingen om te doen. Workshops kunnen je nieuwe dingen leren, het kan uitlopen op een nieuwe hobby, je kunt talenten van jezelf ontdekken maar daarnaast heb je waarschijnlijk ook gewoon een heel leuke dag.

10 Originele workshops

♥ Workshop Stijl & kleur
Welke kleding past nou echt goed bij jou en welke kleur staat je het mooiste? Dat is soms best moeilijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook niet echt weet van mijzelf. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan. Er bestaan verschillende kleur & stijl workshops waarin je gaat onderzoeken welke kleuren het beste bij jou passen en hoe jij het mooiste uit jezelf kunt halen. Dit kan je inspiratie geven voor het ontwikkelen van jouw persoonlijke kledingstijl.

♥ Workshop kleding pimpen
Iedere vrouw komt wel eens kleding tegen die ze niet meer draagt. Dingen die je eigenlijk niet zo leuk meer vindt maar soms is het erg moeilijk om dit weg te doen. Misschien vind je het printje erg leuk maar kan het model echt niet meer, of is het te klein of te groot geworden. Je hoeft het niet weg te gooien. Je kunt het recyclen door er iets anders van te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops waarin je van een oude broek een tas maakt, of het net even anders knipt of versiert waardoor het wel weer leuk is.

Film
Bron

♥ Workshop film maken
Heb je altijd al willen acteren? Wil je eens iets heel anders doen en misschien uit je comfort zone stappen? Of gewoon zin in een gezellig dagje met je vrienden? Dan is dit misschien een leuke workshop. Je kunt een bepaald verhaal naspelen waarin iedereen een rol heeft en je kunt een spannende, romantische of juist komische sfeer neerzetten.

♥ Workshop Salsa of buikdansen
Ik vind bijvoorbeeld buikdansen er altijd heel leuk uit zien. Maar ik denk altijd dat dat veel te moeilijk voor mij is. Wel superleuk om zoiets een keertje te doen met vriendinnen. Het is altijd leuk, een uitdaging, en het kan sowieso voor een leuke en gezellige dag zorgen.

♥ Workshop rhythm on trash
De naam zegt het eigenlijk al. Tijdens de workshop Rhythm on Trash leer je muziek te maken met dingen als pannen, uitlaten, velgen, afvalcontainers etc. Je geeft een heel andere dimensie aan muziek. Heel leuk om als groep te doen en ik denk dat het echt een boost geeft. Ik kan mij zo voorstellen dat het resultaat heel tof is.

♥ Workshop Astrologie: jouw geboortehoroscoop
Mijn moeder heeft ooit deze workshop gedaan en dit was heel interessant en bijzonder als ik de verhalen mag geloven. Dit is iets wat goed is om te doen met degenen die heel dicht bij je staan. Misschien heb je een heel goede band met je moeder en zus, of juist met vriendinnen of andere familieleden. In deze workshop leer je jezelf en degenen met wie je bent op een andere manier kennen. De workshop is gericht op jouw geboortehoroscoop, wat een blauwdruk is van jouw persoonlijkheid. In de workshop ontdek je jouw persoonlijkheidstype, krijg je inzicht in wie je bent, wat je uitdagingen, kwaliteiten en valkuilen zijn en leer je hoe je meer balans kunt krijgen in je leven.

♥ Workshop droomanalyse
In deze workshop krijg je uitleg over het ontstaan en de betekenis van dromen. Je bespreekt ook samen dromen en je onderzoekt de waardevolle informatie die deze dromen geven. Je leert hoe je je dromen kunt analyseren. Ik vind dit heel interessant klinken en wil het zeker een keer gaan doen.

dromenvanger
Bron

♥ Workshop mindreading
Soms zou je toch wel eens willen dat je de gedachten van anderen kunt lezen? Ben je geïnteresseerd in het gedrag en de gedachtegang van anderen? Dan is deze workshop misschien leuk. Je leert technieken die kunnen helpen om de gedachten van anderen te lezen. Je leert bijvoorbeeld hoe je verbanden kunt leggen en hoe je iemands vertrouwen kunt winnen. Maar goed, de anderen in die workshop leren dat op hetzelfde moment ook. Dus dat kan denk ik wel voor leuke situaties zorgen.

♥ Workshop handlezen
In deze workshop leer je over handlijnkunde en nageldiagnostiek. Wat zeggen de lijnen in jouw handen over jou en hoe zit dit bij de anderen in de workshop?

♥ Workshop kunstschaatsen
Ben je op zoek naar een sportieve maar ook creatieve workshop? Dan is de workshop kunstschaatsen misschien leuk. Mij lijkt het in ieder geval leuk omdat je er - denk ik- ook echt iets van leert. Het is een uitdaging. Het wordt uiteraard aangepast op wat je al kan en wat je wilt leren.

En naast dit is er nog zoveel meer. Het is altijd leuk om gewoon eens op internet te kijken naar alle mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kijken op www.workshop.nl maar je kunt ook googlen en zoeken op jouw woonplaats en omgeving.

Wat voor workshop lijkt jou leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Diedjuh - Zaterdag 24 mei 2014 20:01
Leuk zeg! Bedankt voor de inspiratie. Vooral de Workshop Stijl & kleur lijkt mij erg leuk!!
yours - Zaterdag 24 mei 2014 21:12
Vooral salsa lijkt me leuk!
Anoniem - Zaterdag 24 mei 2014 22:11
Ik zou wel eens een workshop yoga willen doen, of taart/bonbons maken!
Marieke - Zondag 25 mei 2014 09:58
Ja leuke ideeen!
rooosk - Zondag 25 mei 2014 21:05
De workshop kleur & stijl bij mij te doen! :D behoord tot mijn studie.
Marieke - Maandag 26 mei 2014 17:45
Ik heb een keer een workshop high tea gehad. Eerst zelf hapjes maken, en daarna high tea met die hapjes! Erg leuk :)
Me - Dinsdag 21 oktober 2014 16:41
workshop vision board maken of cupcakes Super leuk!