10 Leuke films voor Kerst

 

Kerst staat voor mij voor gezelligheid, lekker eten maar ook vooral lekker doen waar ik zelf zin in heb. Vrij zijn en lekker hangen in joggingbroek op de bank met een leuke Kerstfilm. Want dit is toch wel iets wat heel fijn is tussen de familie bezoekjes en Kerstdiners door. Mijn eerste Kerstdag is al ingepland en heb ik een gezellige dag met familie en de schoonfamilie van mijn zus. De tweede Kerstdag heb ik lekker gereserveerd voor mijzelf. Ik ben namelijk van plan om helemaal niks te gaan doen, alleen maar waar ik op dat moment zin in heb.

Ik denk dat ik een groot deel van deze dag lekker op de bank lig onder een dekentje, met wat lekkere dingen en een leuke Kerstfilm. Dit vind ik altijd wel wat hebben en de afgelopen jaren heb ik ook veel leuke films voorbij zien komen. Niet alleen Kerstfilms zijn leuk om te kijken, maar ook gewoon leuke feelgood komedies. In deze blog een aantal tips van films die leuk zijn om deze Kerst te kijken.

kerstfilms

Annie
De oude klassieker Annie kennen we allemaal denk ik wel. Een mooie familiefilm die het verhaal vertelt van het roodharige weesmeisje. Van deze film is een moderne versie gemaakt en die draait op het moment in de bioscopen. Als je dus nog geen concrete plannen hebt en het lijkt je een leuke film, kun je proberen nog kaartjes te reserveren. Annie is een vrolijk een stoer meisje die door haar ouders achter is gelaten met de belofte dat zij weer opgehaald zou worden. In de tussentijd heeft ze een zwaar bestaan bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan (Cameron Diaz). Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als Annie's reddende engel. Of is het tegenovergestelde het geval en redt Annie ... de serieuze politicus met haar ontwapenende karakter en positieve kijk op het leven? Ik heb deze versie van Annie zelf nog niet gezien maar ik kan niet wachten. De trailer ziet er super tof uit vind ik.

♥ The Holiday
Dit is echt een feel good winter film en ik vind het heerlijk om deze film met Kerst te kijken. Het gaat over een Amerikaanse vrouw met een druk leven en een Engelse vrouw die het vinden van echte liefde heeft opgegeven. Ze ontmoeten elkaar via internet en besluiten dat ze voor twee weken van huis ruilen en levens wisselen.

♥ The Polar Express
The Polar Express is een Amerikaanse Animatiefilm die gaat over een jongen die in slaap probeert te vallen op Kerstavond. Dan hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten gaat ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog in de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur. Ik heb deze film een aantal jaren geleden gezien en hij is erg leuk. 

♥ Love Actually 
Dit is een film die echt thuis hoort in deze blog. Misschien hebben jullie deze film allang 1000x gezien maar het is en blijft de moeite waard. Het is een film waarin verschillende verhalen elkaar overlappen. Het gaat over liefde en vriendschap en het speelt zich af rondom Kerst. Het is een enorm bekende film en was in de tijd dat hij uit kwam een enorme hit. Er spelen veel bekende acteurs in als Hugh Grant, Keira Knightly en Emma Thompson.

♥ Arthur Christmas
Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. Hij is de zoon van de Kerstman. Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt. Deze film heb ik vorig jaar gezien en het is een super gezellige leuke film voor tijdens de feestdagen. 

♥ Serendipity
Deze film heb ik jaren geleden in de bioscoop gezien en hij is mij altijd bijgebleven als leuke kerstfilm. Tien jaar geleden ontmoetten Jonathan en Sara elkaar. Op één avond werden ze verliefd en alweer van elkaar gescheiden. Ze lieten het aan het lot of of ze ooit samen zouden eindigen. Een paar jaar later wanneer ze allebei een andere relatie hebben en op het punt staan om te gaan trouwen, gaan ze beiden, los van elkaar, naar elkaar op zoek. 

♥ Coming home for Christmas
De zussen Kate en Melanie hebben al jaren niet meer met elkaar gesproken na een pijnlijke gebeurtenis op Melanie's bruiloft. De afwezigheid van hen heeft ook een kloof tussen hun ouders gecreëerd, waarbij de spanningen tot een scheiding hebben geleid. Kate is vastbesloten de hele familie te herenigen voor Kerstmis en heeft de perfecte plek, hun oude familiehuis. Het enige probleem is dat daar nu iemand anders woont. Een gezellige familie film voor Kerst.

♥ A Princess for Christmas
Het leven van Jules staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar nichtje Maddie en neefje Milo op zich moet nemen. Nu, een jaar later, is haar leven nog steeds een chaos, maar is ze vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een uit het oog verloren familielid naar Europa, waar ze kerst zullen vieren op Castleburry Hall. Als Jules de Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel een stuk leuker. 

♥ Surviving Christmas
Als de rijke Drew Latham gedumpt wordt door zijn vriendin lijkt het erop dat Drew opnieuw de kerstdagen in zijn eentje moet doorbrengen. Op advies van zijn therapeut gaat hij terug naar het huis waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond. Drew besluit om het gezin, dat nu in het huis woont, een groot geldbedrag te betalen als ze tijdens de kerst willen doen alsof ze zijn familie zijn.

♥ The Nightmare before Christmas
Een leuke mix tussen Halloween en Kerstmis. Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws. Ik heb de film zelf nog niet gezien maar hij schijnt erg leuk en grappig te zijn.  

Wat komt er op tv?
Je kunt films huren en downloaden, maar er zijn ook heel veel films die deze Kerst gewoon op TV te zien zijn. Hieronder een lijstje van een aantal films en tv programma's die tijdens Kerst te zien zijn.

♥ Kerstavond: Shrek de Halls om 16.25 op BBC, A Princess for Christmas om 20:30 op RTL 5, Inception om 20:30 op net 5, Surviving Christmas om 22:10 op RTL 5.

♥ Eerste Kerstdag: A Muppets Christmas: Letters to Santa om 13:30, Sissi om 14:25 op NPO1, Mary Poppins om 14:50 op één, 12 men of Christmas om 15:05 op RTL4, Puss in Boots om 16:10 op BBC, The Santa Clause om 17:30 op SBS6, 12 Dates of Christmas om 20:30 op Net5, Home Alone om 20:30 op RTL4, On Strike for Christmas om 20:30 op RTL8, The Da Vinci Code om 20:30 op RTL7, Arthur Christmas om 20:40 op één, Desperately Seeking Santa om 22:15 op Net5, The Case for Christmas om 00.00 op Net5.

♥ Tweede Kerstdag: The Naughty List om 08:00 op RTL8, Een Elfenverhaal om 09:58 op RTL8, Home Alone om 14:00 uur op RTL4, Monsters Inc. om 16:15 op BBC, The Santa Clause 2 om 17:25 op SBS6, The Madagascar Penguins in a Christmas Caper om 18:15 op Veronica, Alles is familie om 20:20 op NPO1, Christmas with the Kranks om 20:30 op RTL 8, Deck the Halls om 20:30 op Net5, Home Alone 2 om 20:30 op RTL4, Nanny McPhee om 20:30 op SBS6, The Avengers om 21:30 op BBC, The Santa Clause 3 om 22:15 op Net5, De Bende van Oss om 22:35 op NPO3, Jingle All the Way om 22:35 op RTL7, The Nutty Professor om 22:50 op Fox, Hunky Dory om 23:30 op BBC.

Bij deze research komen herinneringen van voorgaande jaren naar boven en herinner ik mij bijvoorbeeld dat mijn toenmalige vriend altijd Home Alone wilde kijken terwijl ik dat verschrikkelijk vond. Hij won de strijd meestal en ik heb dus heel wat Kerstdagen gevierd met het geluid van Home Alone op de achtergrond. Uit mijn jeugd weet ik nog dat ik vaak naar Sissi keek. Ik vond dit een ontzettend mooie film en Annie. Annie mis ik wel in de lijst met films die op tv komt deze Kerst. Ik vind het een fantastische film en het liefst zing ik ook heel hard mee. Wil je weten wat er naast deze films nog meer op tv komt met Kerst? Kijk dan even hier.

Wat voor films vind jij leuk om te kijken met Kerst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Woensdag 24 december 2014 19:07
Ahhhw, jammer dat de rode haren van ANNIE weg zijn.
Ze hadden wel langer of minder krullend mogen zijn, maar ze zijn niet meer rood :(
Maanmeisje - Woensdag 24 december 2014 19:14
Leuke kerstplannen heb jij. Ik ben benieuwd naar de nieuwe film van Annie, al denk ik dat ik de oude voor altijd het leukst zal blijven vinden. The Polar Express heb ik ook gezien. Mooie film, en The Nightmare Before Christmas hadden we vroeger op videoband :-). Toen heb ik 'm zo vaak bekeken. Ik blijf het een prachtige film vinden. Ik houd sowieso van films van Tim Burton. Er komen best leuke films op tv, zie ik, alleen Home Alone mag wat mij betreft wel een keer overgeslagen worden ;-).
PluiS - Woensdag 24 december 2014 19:58
Mensen, vergeet alsjeblieft niet waar Kerst werkelijk om gaat! We hebben het wel over Jezus, Gods Zoon, Die op aarde werd geboren! Hij heeft zoveel voor ons overgehad en wij denken niet eens meer aan Hem... De keuze of je wel of geen kerstboom in je huis wilt, heeft geen grote gevolgen. Als je Jezus niet in je leven verwelkomt, heeft dat wel consequenties. Gezegende Kerst!
Lof aan God, tot in alle eeuwigheid, amen!
Kim - Woensdag 24 december 2014 22:12
Ik kijk ieder jaar weer The Santa Clause (1,2 of 3), ik blijf het gewoon geweldig vinden hihi
MT @PluiS - Woensdag 24 december 2014 23:53
Uhm, de meningen zijn verdeelt over het wel of niet bestaan van Jezus.
Ik geloof hier totaal niet in, maar vind het wel fijn om met deze dagen bij mijn familie te zijn. Dat jij wilt geloven, prima. Maar val niet mensen lastig hiermee. Daarmee krijg je uiteindelijk dat niet gelovigen gefrustreerd raken en met tegenargumenten komen en dan krijg je conflicten (want je komt er nooit uit).

En *in hemelsnaam* wrijf je geloof niet zo in andermans gezicht.

Verder wens ik iedereen een fijne kerst, wel of niet gelovig! :)
Pleun - Donderdag 25 december 2014 01:41
@pluis,

Wat is dat nou.. Dat jij gelooft moet je helemaal zelf weten, maar ga dat niet opdringen bij anderen. Ik heb echt helemaal niks met het geloof en dat zou ook nooit gebeuren. en wat hierboven gezegd wordt helemaal mee eens! Bah ik word altijd zo moe van dat gedreig van je moet wel gaan geloven want anders...

Maar over de blog, dit scheld weer tvgids kijken, bedankt Laura ;) 2e kerstdag wordt een bank/tv dag heerlijk!
Ingrid - Donderdag 25 december 2014 06:21
Jaaaaaa leuk ik hou van kerstfilms, dit jaar is de nieuwe Annie hier favoriet en natuurlijk a Christmas Carol met Ebenezer Scrooge. De Holiday vind ik ook super!
Ik heb overigens totaal niks gemerkt van de consequenties die er zouden zijn als je Jezus niet in je leven verwelkomt, respect voor ieder zijn geloof en opvattingen, voor mij is kerst warmte, liefde, gezelligheid en familie! Dank je wel Laura voor deze leuke tips, Polar express gaan we kijken, die kende ik nog niet ;) Merry Christmas xxx
ano - Donderdag 25 december 2014 09:46
love actually ♥
ano - Donderdag 25 december 2014 09:48
@pluis: jezus is geen feit maar een geloof, het is nooit bewezen dat hij echt bestaan heeft. zelf ben ik helemaal niet gelovig en dat is ok!

kerst ging vroeger inderdaad om de geboorte van jezus de dag van vandaag gaat kerst om vrede en gezelligheid!
Liadan - Donderdag 25 december 2014 11:14
Eigenlijk komt kerst van het oude natuurfeest Yule, wanneer de langste nacht van het jaar en de terugkeer van de zon gevierd werd. Het huis werd versierd met dennetakken omdat de enige groenblijvende boom was, en de kaarsjes en vuren stonden symbool voor de zon. Later heeft het christendom de dag overgenomen om de geboorte van Jezus te vieren. Pasen is ook afgeleid van het vruchtbaarheidsfeest Ostara, waarin de godin Astarte of Eostar geëerd wordt. En Allerheiligen is afgeleid van Samhain.

Laten we allemaal gewoon kerst vieren zoals we willen. Voor de ene persoon is hierin Jezus belangrijk, voor andere mensen is het een manier om stil te staan bij de natuur, en voor anderen is het gewoon een dag van gezellig samen zijn en lekker eten.
Maanmeisje - Donderdag 25 december 2014 12:37
Wat heb je dat mooi gezegd, Liadan. Weer wat geleerd :-).
miri - Donderdag 25 december 2014 19:37
ik geloof ook niet, maar ik vind het mooi om met kerst bij de geboorte stil te staan van Jezus, een belangrijk mens in de geschiedenis. En daarnaast lekker eten en leuke films! Holiday is echt aan te raden!
kate02 - Vrijdag 26 december 2014 11:10
Vandaag is dan je filmdag Laura! Geniet ervan! xxx