You are born to shine

 

Koen is omstander van iemand met een eetstoornis en schreef dit stukje tekst met inspiratie van het onderstaande nummer. De schijngedrukte zinnen zijn 'metaforen', de gewone zinnen de beschrijving. Het zijn dus twee verhalen door elkaar.

'Like stars across the sky. We were born to shine.'

Je hoeft de sterren niet alleen te zien als ‘de sterren' maar je kan ze ook zien als herinneringen, elke ster is een herinnering, een gebeurtenis. Je hebt hele sterke herinneringen die heel erg duidelijk aan de hemel schijnen maar je hebt ook minder sterke herinneringen die wat op de achtergrond staan en minder hard schijnen. Elke ster staat voor een herinnering van jou, een gebeurtenis.

Er zijn zoveel sterren dat je ze niet kan tellen en je weet van geen enkele de namen ervan. Je kan de herinnering weer terug halen en weer voelen wat je toen voelden en beleven wat je toen beleefde als je ze gaat zoeken en wil herbeleven. Sommige sterren zijn mooi en andere zijn lelijk weer andere heb je een naar gevoel bij terwijl de ster ernaast je heel blij kan maken en vervullen met geluk. Geen enkele herinnering is hetzelfde, elke is anders en heb je andere emoties bij.

Maar alle sterren samen maken het sterrenstelsel en alle sterrenstelsels maken het universum. Alle mensen samen maken de wereld, met goed en kwaad, met liefde en haat, met macht en onmacht, met vrienden en vijanden. Maar dat is het universum, in balans, Jing en Jang. En ook jij maakt daar deel van uit met jou mening, herinneringen, keuzes, met jouw goed en kwaad, met jouw liefde en haat, met jouw macht en onmacht, met jouw vrienden en vijanden.

En daarom is elk sterrenstelsel anders, elk sterrenstelsel heeft andere sterren, groot of klein, het maakt niet uit. En dat maakt elke persoon uniek, hoe verder je in iemands verhaal kijkt moe meer herinneringen je vind en hoe mooier de persoon word. Soms vervaagt er een ster en gaat hij kapot. Maar dan zijn er nog heel veel andere herinneringen over waar je nog steeds heel veel vreugde uit kan beleven.

Een sterrenstelsel eindigt niet als een ster kapot gaat en verdwijnt, zo begint hij wel maar zo zal hij niet eindigen, het sterrenstelsel zal altijd blijven bestaan. Zelfs als de persoon dood is zal hij blijven bestaan in herinneringen van andere, iedereen is verbonden met elkaar en dat kan al heel simpel zijn. Ieder sterrenstelsel is anders en heeft andere sterren met lichtere sterren en donkere. Maar dat maakt een persoon een persoon. Uniek tot in de verste uithoeken. Dus ook jij!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Diede - Woensdag 15 juli 2015 16:11
Prachtig nummer!