Liedjes waar wij op dansen

 

Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd! Ik denk dat ik elke dag wel minstens een klein dansje doe. Meestal in de woonkamer waar niemand me kan zien - behalve misschien de buren als ze opletten. Soms ook op de dansvloer van mijn favoriete club. Het hoeft helemaal geen enorme dans work-out te zijn, maar gewoon een dansje op mijn favoriete nummer tussen het werken door, tijdens het koken of terwijl ik mijn tanden poets. En dan lekker hard meezingen. Ik leef ervan op. Hoe zit dat met de rest van de redactie? 

Airguitar spelen en headbangen met Irene

Er zijn zo ontzettend veel liedjes waar ik lekker op kan dansen. Hoe moet ik daar nou tussen kiezen? Van lekker blij dansen op vrolijke popmuziek, mee-rappen met Ronnie Flex, zweten op elektronische muziek in de club tot juist iets zwoels en sensueels a la Kate Bush. Maar ook een flink potje airguitar. Gezien mijn muzieksmaak hemelsbreed is, wil ik voor deze blog iets totaal anders kiezen dan de rest. Die variatie lijkt me alleen maar leuker om te lezen. Daarom kies ik voor een potje headbangen en airguitar spelen met Halestorm. Deze band vind ik echt fantastisch. Het nummer dat ik heb gekozen gaat ook over het meisje dat vooraan staat bij the rock show en helemaal los gaat op de muziek. Voor een paar minuten waan ik mij in mijn denkbeeldige videoclip. Love it. 

Huppelen en knuffelen met Daphne

Dansen kan echt op elk liedje voor mijn gevoel, ik probeer het ook bij alles! Ik moet toegeven dat FunX vaak het hardst aanstaat bij mij in de auto; die bubbeling-achtige liedjes zijn echt mijn ultieme quilty pleasure. Maar als ik dan - voor deze blog - moet kiezen, word ik het meest blij van liedjes uit mijn favoriete films. Die zijn met de jaren ook de songtracks van mijn eigen leven geworden, op de momenten dat ik mij goed, blij en vrij wilde voelen. Mijn eerste kennismaking met dit nummer was tijdens de film My best friend's wedding. Nog steeds één van mijn favorieten, maar als de originele versie van Aretha Franklin op komt, wil ik alleen maar huppelen en mezelf knuffelen.

Afwas-dansen met Lonneke

Even goed nadenken hoor... Ik dans meestal tijdens de afwas, bedenk ik me nu. Samen met mijn vriend luister ik meestal De jeugd van tegenwoordig of Frank Ocean. Als ik alleen ben, luister ik dan vaak muziek die hij niet leuk vindt, maar ik wel. Dan kan ik mijn eigen favo muziek kiezen. Dit is echt enorm uiteenlopend, één nummer kiezen is dus best lastig. Lizzo is eigenlijk altijd goed. Evenals Demi Lovato, Linkin Park en Aly & AJ. Maar als ik op dit moment maar één nummer mag kiezen, is dat toch wel dit nummer van Taylor Swift. Het voelt een beetje stom om te zeggen, juist omdat ik haar niet eens zo leuk vind. Of vond, eigenlijk. Ik ben wel echt fan van haar laatste album, dus ja, het is wat het is. Ik moet zeggen dat ik de clip trouwens heel goed in elkaar vind zitten. De dragqueens, de boodschap tot aan de ruzie met Katy Perry, dit is het even helemaal voor mij.


Disclaimer: dansen kan leuk zijn, maar als bewegingsdrang jou verplicht om te dansen, is de lol er snel vanaf. Houd voor jezelf goed in de gaten met welke intentie jij beweegt, want bewegingsdrang komt niet zonder gevolgen. Het kan je eetstoornis in stand houden en dat wil je niet. Zorg goed voor jezelf!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dianne - Zaterdag 25 april 2020 13:45
Aaah you need to calm down! Is ook mijn favo nummer!! Het is zooo toepasselijk voor die es stem!
Heerlijk nummertje
Juliatje. - Zaterdag 25 april 2020 17:46
Roxanne: the police
Juliatje. - Zaterdag 25 april 2020 17:46
Roxanne: the police
Didi - Zondag 26 april 2020 21:08
You need to calm down heerlijk!! Herkenbaar Lonneke, ik vond Taylor Swift en haar muziek ook nooit leuk, maar sinds de docu over haar op netflix (miss americana) is dat opeens helemaal veranderd (haha.. laat ook wel weer zien waar wij mensen onze mening soms op baseren, geen idee waarom ik haar voorheen niet leuk vond). Zal wel een beetje geframed zijn natuurlijk, maar ik vond haar zo n sterke vrouw. En ze heeft btw ook een eetstoornis gehad en overwonnen. Lover is een supergaaf album!
Lonneke - team Proud2Bme - Zondag 26 april 2020 21:37
Hi Didi,

Wat grappig, ik had precies hetzelfde! Leuk om te horen dat je haar nieuwste album ook zo tof vind nu! En zeker een krachtig stuk waarin ze dat deelt!

Liefs,
Lonneke
Ingrid - Maandag 27 april 2020 07:57
Dua lipa met lets get physical!!!!!