Lady Gaga: Til It Happens To You

 

''Eén op de vijf vrouwen krijgt in haar studententijd op enige wijze te maken met seksueel misbruik.'' Dat is de confronterende boodschap van het nieuwste nummer van Lady Gaga: Til It Happens To You. Het nummer is gebruikt voor de documentaire The Hunting Ground, een film over seksueel misbruik op universiteitsterreinen, in de Verenigde Staten beter bekend als ''de campus''. Aanrandingen en verkrachtingen komen daar veel voor, terwijl er weinig over gesproken wordt. 

Het nummer van Lady Gaga is ontzettend mooi en voor iedereen die nare ervaringen heeft op dit gebied, herkenbaar. Het beschrijft goed hoe eenzaam je je kunt voelen door hetgeen wat je hebt meegemaakt. Ook laat het zien dat je eigenlijk pas weet hoe het is als je het zelf hebt meegemaakt. 

In de clip is geprobeerd een realistische weergave te maken van wat er bijvoorbeeld kan gebeuren op een campus. Sommige beelden kunnen hierdoor best heftig zijn. Mocht dit lastig voor je zijn, dan kun je de clip wellicht beter niet bekijken. 

Wat vind jij van dit nummer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ikke Ook - Maandag 28 september 2015 20:26
Egt mooi
Anne - Maandag 28 september 2015 20:35
Het nummer opzich is mooi, maar de clip durf k niet te kijken....maakt me bang....herken er teveel in.......
E - Dinsdag 29 september 2015 00:00
Super mooi nummer. Lady gaga bewijst zich keer op keer. Haar liedjes hebben vaak een betekenis en ze zingt super. Mooie tekst en clip ook
Lisa - Dinsdag 29 september 2015 17:03
Ik ben niet echt fan van Lady Gaga maar dit nummer heeft me echt kippenvel bezorgd. Vooral omdat het zo confronterend is en de clip is best heftig..
Shenanie - Vrijdag 2 oktober 2015 13:09
Kippenvel en tranen, wat een nummer
D - Dinsdag 6 oktober 2015 23:02
Ik ben een enorme Gaga fan, maar deze clip kan ik ook niet bekijken. Ik ben misbruikt door diegene waarvan ik op dat moment heel veel hield, mijn toenmalige vriend.