Ergens in mijn hoofd ben ik goed

 

Een eetstoornis, depressie of andere problematiek kan je soms ontzettend prikkelbaar en onaardig maken. Niet zo gek ook misschien. Iedereen lijkt maar aan je te trekken - met de beste bedoelingen - terwijl je hoofd gewoon niet wil. Als alles je al tot hier zit, kan je er ook maar weinig bij hebben. Begrijpelijk. Maar voor zowel je omgeving als voor jou is dat ook heel lastig. Ik heb me geregeld afgevraagd of mijn eetstoornis mij een slecht mens maakte. Deze gedachtes weet Linde Schöne perfect te vangen in een liedje over haar depressie. 

In de tijd dat ik niet lekker in mijn vel zat, ben ik ontzettend vaak uitgevallen naar mijn omgeving. In mijn dagboek van vroeger staat in pijnlijk grote woorden dat ik mijn ouders haatte. Ik wilde niet herstellen. Of toch wel. Ik wilde een eetbui. Of toch niet. De hulp tegen mijn eetstoornis voelde soms als acties tegen mij. Dat zorgde voor veel spanning. Ik was altijd op mijn hoede. Alles voelde als te veel. Ik voelde met rot en dat gevoel sijpelde door in mijn gedrag. Dit maakte mij niet een leuker persoon, maar het was niet alles wie ik was.

Ik ben nooit gediagnosticeerd met een depressie, maar ik kan me goed voorstellen dat iets wat zo veel doet met hoe je je voelt, ook wel een invloed moet hebben op hoe je je gedraagt. Goed om te weten is dat dat vanuit je ziekte komt en dat het niet is wie jij diep van binnen bent. "Ergens in mijn hoofd ben ik goed", zingt Linde. Een pijnlijk herkenbaar liedje voor sommigen, maar ook met een mooie boodschap. Namelijk dat hoe slecht je je soms ook voelt, je geen slecht mens bent.

In een interview met 3FM vertelt Linde: "Ik was een bittere asshole tegen iedereen om mij heen, werd boos wakker en ging weer boos slapen. Ik had zelf door hoe 'kut' het was om in mijn buurt te zijn. ‘Ergens In Mijn Hoofd' ben ik nog steeds die oude persoon. De échte ik die niet door het depressiemonster is overgenomen bestaat nog steeds."

De duivel op mijn schouder
Haalt zijn nagels door mijn haar
En zegt ik heb je
Ik word wel ouder
Maar de haat in mij
Groeit altijd net iets sneller

En ik weet niet
Wat te doen, wat te doen
Ik wil naar huis
En ik weet niet
Waar naar toe, waar naar toe
Ik moet hier uit
Haal mij op baby

Ergens in mijn hoofd
Ben ik, ben ik
Ergens in mijn hoofd
Ben ik goed

Gister was een slechte dag
Ik zei dat ik je haatte
Gewoon een slechte dag
Maar die zijn er steeds wat vaker
En vaker, en vaker ja

Maar wat je over me denkt
Weet dat ik dat niet ben
Niks hier van blijft
En ja ik ben f*cked up
Mijn hart is een doolhof
Maar ik zoek het eind
Zoek naar mij want

Ergens in mijn hoofd
Ben ik, ben ik
Ergens in mijn hoofd
Ben ik, ben ik
Goed

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nellie - Zondag 23 februari 2020 14:46
Heel mooi!
E - Zondag 23 februari 2020 14:57
"Maar wat je over me denkt
Weet dat ik dat niet ben"

Heel herkenbaar
ikkuh1985 - Maandag 24 februari 2020 00:49
Mooie tekst van het liedje!!!