Zelf linzen tomatensoep maken

 

Op internet zie ik af en toe foto's voorbij komen van bloggers die linzensoep aten. Ik was benieuwd en het leek me leuk om zelf ook eens zo'n soepje te maken. Linzen zijn erg gezond, maar ik hou zelf niet zo van alles wat op erwten of bonen lijkt. Daarom leek linzen-tomatensoep mij een beter idee. Ik ben zelf op internet wat rond gaan kijken en heb een lekker recept bedacht. Ik ben er erg tevreden over en het leek me dan ook leuk dit recept met jullie te delen!

linzen tomatensoep

Buiten de ingrediënten die je op de foto's ziet staan, heb je een grote pan, een bakpan, olijfolie en een staafmixer nodig. Je hoeft je trouwens niet precies aan mijn ingrediënten te houden natuurlijk. Voeg er gerust aan toe wat jij lekker vindt. Dit recept is ongeveer geschikt voor 2 grote of 4 kleine koppen soep.

linzensoep

Stap 1:
Eerst fruit je de lenteui en knoflook 2 minuten. Daarna voeg je hier de kruiden aan toe naar je eigen smaak. Wees niet bang om ergens wat meer van toe te voegen, ik doe dit vaak ook op gevoel. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt, dus zet het vuur niet te hoog.  

linzensoep

Stap 2:
Voeg nu alles bij elkaar in een pan en breng het drie minuten aan de kook. Als je zeker weet dat het bouillonblokje gesmolten is en alles goed heet is, kun je de boel pureren met de staafmixer. Doe daarvoor wel even een schort om, het kan spetteren. Pureer de soep tot een glad en egaal papje. Merk je dat de soep te dik is, dan kun je er nog 200 ml water aan toevoegen en dit door de soep heen roeren.

Stap 3:
Proef de soep en voeg eventueel nog wat kruiden toe. Smeer er ook wat lekkere boterhammen bij en je hebt een heerlijke lunch of avondmaaltijd. Ik vind het lekker om boterhammen te roosteren en er houmous op te smeren. Dit past heel goed bij de linzen. Doordat er tomaat bij de linzen zit, is het een lekkere zoete, maar frisse soep geworden. Een klontje créme fraîche en wat koreanderblad in de soep en je bent klaar om te gaan eten! 

Eet smakelijk! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Monique - Maandag 7 april 2014 17:03
Ooeh, dat ziet er lekker uit!
Liadan - Maandag 7 april 2014 17:50
lekkerrrr!
Me - Maandag 7 april 2014 18:48
Lijkt me lekker. En bijzonder zo zellufs gemaakt.
HappyMe - Dinsdag 8 april 2014 11:29
Dit zijn gekookte linzen uit blik neem ik aan, aan de kooktijd te zien? Linzen die nog gekookt moeten worden hebben een langere bereidingstijd nodig (ca. 20 minuten koken).
Prue - Woensdag 9 april 2014 09:25
HappyMe, denk ik ook. En als je dan ongekookte neemt heb je iets minder dan de helft in gewicht nodig als je ze voor het koken weegt.