Zelf fruit-ijs maken

 

Eindelijk kunnen we in Nederland ook aan het weer merken dat het zomer is. En hoewel je het hele jaar door van ijs kan genieten is het met dit warme weer altijd wel extra lekker. Nu kan je elke dag langs de ijsboer gaan, maar je zou ook eens zelf ijs kunnen maken. Dat is heel erg simpel!

Als eerste hebben we een heerlijk recept voor yoghurtijs. Je kan dit maken met een ijsmachine, dat is net even wat sneller, maar het kan ook gewoon met een blender. Dit recept is voor yoghurtijs met aardbeien maar je kan met de fruitsoorten eindeloos variëren, het is ook lekker met perzik, nectarine, mango, meloen, bessen, bramen, enz.

zelf fruitijs makenWat je nodig hebt:

  • 350 gram yoghurt
  • 200 gram (vers) fruit
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen

Wat je moet doen:

Was zo nodig eerst het fruit en snij dit in kleine stukjes. Doe de yoghurt, citroensap, suiker en het fruit bij elkaar en doe blender dit voor ongeveer twee minuten (tot je een gladde massa hebt). Als laatste schep je de slagroom door je mengsel heen.
Nu hoeft het alleen nog maar koud te worden! Je kunt dit doen met een ijsmachine maar mocht je die niet hebben dan kan je het mengsel in een bak in de vriezer zetten. Roer hier elk half uur even doorheen tot het ijs goed hard is, vaak duurt dit ongeveer drie uur. Let op: hoe beter je roert hoe minder ijskristallen er uiteindelijk in je ijs zullen zitten!

zelf fruitijs maken

 

Ben jij niet zo van de yoghurtijsjes? Dan hebben we nog een heerlijk recept voor je voor waterijs. Ook dit is super simpel (en super lekker!). Waterijs is eigenlijk niet veel meer dan bevroren water met een smaakje. Dit smaakje kan je net als bij het yoghurtijs gewoon maken met heerlijk vers fruit. Wat dacht je van meloen-ijs? Of sinaasappel-ijs?

Wat je nodig hebt:

Om waterijs te maken heb je ijsvormpjes nodig. Deze kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen, of bij de xenos bijvoorbeeld. Buiten deze vormpjes om heb je nog fruit nodig of fruitsap en that's it.


Wat je moet doen:

Snij je fruit in kleine stukjes en doe dit in de blender. (Als je fruitsap hebt zoals jus d'orange bijvoorbeeld dan hoeft dit natuurlijk niet) Giet je mengsel in de ijsvormpjes en doe het in de vriezer. Drie uur later heb je heerlijke, zelfgemaakte waterijsjes!

 

Smakelijk!

Foto1: flickr
Foto 2: Ola

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Freek - Woensdag 25 juli 2012 13:54
Je kan ook gewoon yoghurt met wat suiker in de vriezer zetten, om het half uur even doorroeren en je hebt binnen 2/3 uur heeeeerlijk dik yoghurt/ijs. En dan wat karamel/banaan/chocolade/aardbei etc. poeder uit een pakje (kloppudding) erdoor, jummie (:
Berna - Woensdag 25 juli 2012 17:47
Laat yoghurt ijs nu net mijn favoriete ijs zijn. Bedankt Freek. C: