Zelf chai latte maken

 

Chai latte, je komt het steeds vaker tegen in cafeetjes. Een vriendin van mij is er gek op, dus ik dacht: ik moet dit een keer proberen. Ik vind het altijd leuk om dingen zelf te maken, dus in plaats van het te kopen in een cafe heb ik het zelf gemaakt. Het is ontzettend makkelijk om te maken, het enige probleem is dat je best veel kruiden nodig hebt die de meeste mensen misschien niet zo in huis hebben. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar in blik kopen, maar dat lijkt mij minder lekker en het is juist zo leuk om het zelf te maken. Ik zal jullie een recept laten zien wat ik heb gevonden op internet.

ingrediënten chail latte

Wat heb je nodig?
1/4 theelepel gedroogde gember
1/4 theelepel kaneel
1 peul kardemom gekneusd
1 kruidnagel gekneusd
1 peperkorrel gekneusd
2 theelepels zwarte thee
1 kop melk
1 theelepel honing
1 theefilter

Je begint met een pannetje op het vuur te zetten, vervolgens doe je de melk in het pannetje en je wacht tot de melk warm is. Wanneer je dit hebt gedaan stop je alle specerijen in het theefilter. Zorg ervoor dat wanneer je het theefilter in het pannetje doet, dat de bovenkant van het theefilter uit de melk steekt, zo blijven de specerijen in de filter en drijven ze niet in de melk.

Wanneer je het te veel moeite vindt om het helemaal zelf te maken, zijn er genoeg winkels die kant en klare Chai Latte verkopen. Ik heb het al gezien bij Xenos, Simon Levelt en van het merk zonnatura (die heb ik zelf), te verkrijgen in de supermarkt.  Ik heb het nog niet geprobeerd, maar dat ga ik binnenkort zeker even doen.

chai latte kant en klaar

Ik had de chai latte al eens eerder gemaakt met een ander recept, maar dat was geen succes. Dit recept is wel heel lekker en ik vind dat hij goed gelukt is! Smullen maar!

chai latte

Wat vinden jullie van Chai Latte?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Liadan - Woensdag 26 maart 2014 11:26
Zó lekker! Wat vanille erbij is ook lekker. Ik maak het alleen door de kruiden gewoon in de melk te koken, en het daarna door een zeefje te halen.
(die van de starbucks is trouwens ook echt lekker)
Pom - Woensdag 26 maart 2014 11:32
Ooeeh klinkt heel lekker! Ga ik zeker eens maken :) Bedankt!
Marit - Woensdag 26 maart 2014 15:09
Dat klinkt goed. Ik heb laatst chai thee gehad en dat was ook heel lekker, dus dit klinkt zeker iets wat het proberen waard is!
Valerie - Woensdag 26 maart 2014 17:23
Ze verkopen die pakken ook gewoon op veel plaatsen, een stuk sneller haha. Wel leuk gedaan!
Esmé - Woensdag 26 maart 2014 19:57
Klinkt lekker! Weet iemand of je ook amandelmelk van alpro kunt gebruiken in plaats van koemelk?
Britt - Woensdag 26 maart 2014 20:13
Ik vind het juist lekkerder met amandelmelk :) dit recept is echt goed
Kaneeltje - Donderdag 27 maart 2014 07:23
Ooh jammie, fantastisch drankje! Eest dacht ik echt dat ik het niet lekker zou vinden, omdat ik melk eigenlijk echt smerig vind. Maar met die kruidige thee wordt het juist heel luchtig en subtiel, superlekker!
Lijkt me leuk om het eens zo zelf helemaal te maken.
ann - Maandag 31 maart 2014 22:35
Bedankt voor deze tip!
Ik heb vandaag het bij de AH gehaald en gedronken en vond het erg lekker... (bij de Xenos kon ik het nl. niet vinden).