Zelf bananenbrood maken

 

Het leek mij heerlijk om weer eens bananenbrood te maken. Het is officieel een Amerikaans recept maar ik heb het aangepast naar eigen smaak met noten en rozijnen. Je kunt kiezen voor wit of volkoren bloem, wat je zelf lekkerder vindt. Ik vind het echt een heerlijk brood! Ik eet het vaak bij mijn maaltijd of als tussendoortje, lekker met en zonder beleg. Het is wat plakkeriger dan gewoon brood, compacter, maar doordat er fruit in zit heel apart dus niet zwaar op de maag. Het is fruitig, zoetig, maar toch ook hartig door de andere ingrediënten. Echt iets dat je eens moet proberen en super makkelijk te maken. Blokjes chocolade zijn ook een heerlijke toevoeging! Je kunt het zo zoet of zo hartig maken als je zelf wilt.

bananenbrood
bron foto

Ingrediënten

  • 2 eieren (maat m)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 rijpe bananen (als ze niet zo rijp zijn is extra suiker of wat dadels handig)
  • 5 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram ongezouten noten rozijnenmix naar wens (pinda's zijn geen succes)
  • noten en rozijnen in hoeveelheid naar wens (zelf had ik 150 gram studentenhaver/elitehavermix)
  • 30 gram hazelnoten (ik had nog wat amandelschaafsel er op als versiering)

Wat moet je dan doen?

1 Oven voorverwarmen op 160 graden(gasstand 3) cake vorm met bakpapier bekleden en licht met bloem bestrooien (je kunt ook met boter het bakblik invetten)

2. eieren en suiker in een kom ongeveer 5 minuten opkloppen tot een luchtige massa

3. banaan(evt. dadels) melk, olie en vanille er doorheen kloppen

4. bloem, bakpoeder en zout in een kom, dit mengen met het ei en banaan mengsel

5. doe het beslag in het bakblik(cakeblik of springvorm) en versier de bovenkant met nog wat noten (30 gram gebroken hazelnoten, amandelschaafsel en kokos in mijn geval.

Bak dit geheel 40 minuten af in de oven op 160 graden. prik even met een stokje of vleespen, deze moet er schoon uit komen als het brood gaar is!

bananenbrood

Je kunt variëren in wat je lekker vindt, ik vind noten en rozijnen erg lekker dus had er noten en rozijnen in, dadels, kokos, chocolade zijn ook allemaal lekkere variaties, of zelfs appel, ook lekker! Dat kun je allemaal doen in de plaats van de studentenhaver en de hazelnoten.

Eet smakelijk!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Rose - Vrijdag 22 november 2013 10:23
Nomnomnom!
Onegirl - Vrijdag 22 november 2013 10:50
Mmm klinkt lekker.
Misschien maar eens proberen
-------- - Vrijdag 22 november 2013 12:24
ziet er goed uit!!
Nightordaydream - Vrijdag 22 november 2013 16:49
Ziet er leuk uit. Jammer dat ik het nooit zou durven maken.
Lisa - Vrijdag 22 november 2013 19:19
Ik heb het ook eens een keer gemaakt. Op ah.nl vind je een makkelijker recept. Het is echt superlekker, alleen proef je de banaan niet echt duidelijk. Heel licht. Het is meer een soort geelig, zoet brood, maar heel lekker. Het is heel lekker met ( warme ) honing!!
JufM - Vrijdag 22 november 2013 20:56
Ik zag 'bananenbrood' staan en moest gelijk aan jou denken, Doris!
Het ziet er lekker uit!! Ik vind bananen lekker en ben gek op noten en rozijnen, dus ik ga het wel een keer maken!
Emenem - Zondag 24 november 2013 11:19
Ik heb het net gemaakt en het is echt lekker!
doritos12 - Zondag 24 november 2013 16:58
aaah leuk Emenem!!

Hahahaha leuk JufM!
cupcakegirlxx - Donderdag 20 november 2014 18:34
aaahhhwwww wat makkelijk! direct uitproberen