Zelf Pizza maken

 

Ik houd van Pizza. Ik vind pizza uit de supermarkt lekker en ik vind pizza die ik bestel bij de Italiaan lekker, maar ik vind pizza die ik zelf maak het meest lekker. In eerste instantie vond ik dit altijd heel ingewikkeld klinken. Zo'n gedoe! Maar nu ik het een paar zelf zelf heb gemaakt ben ik er wel achter gekomen dat het eigenlijk super eenvoudig is en helemaal niet veel werk. Ik denk dat ik zo'm 15 minuutjes bezig ben met het bereiden van de pizza. De oven is er langer mee bezig! In deze blog laat ik jullie zien hoe ik mijn pizza zelf maak.

zelf pizza maken

Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je op je pizza doen en dat maakt het ook zo fijn om zelf een pizza te maken. In de supermarkt zit je toch altijd vast een een aantal vaste combinaties. Voor de pizza die ik maak heb je de volgende ingrediënten nodig?

♥ Pizza bodems
♥ Tomatenpuree
♥ Paprika
♥ Cherry tomaatjes
♥ Geraspte kaas
♥ Knoflook
♥ Blikje tonijn
♥ Mozarella
♥ Groene olijven
♥ Potje pesto

zelf pizza maken

Als je al deze producten hebt kun je de pizza's gaan maken. Eerst smeer je de bodem in met wat tomatenpuree. Je kunt ervoor kiezen hieronder wat olijfolie te spreken om te zorgen dat de bodem niet te droog wordt in de oven. Dan snijd je de knofloof in kleine stukjes of je haalt een teentje door de knoflookpers. Dit doe je op je pizza (1 teentje voor 2 pizza's). Nu kunt je ervoor kiezen de geraspte kaas erover te doen of je kunt dit op het einde doen. Hierna snijd je de mozarella in plakjes. Leg deze nu ook verspreid op de pizza bodem. Hieroverheen smeer je wat pesto en snijd je wat paprika.

zelf pizza maken

De pizza gaat er nu echt al heel rijk belegd uitzien! Nu kun je wat olijfjes toevoegen. Ook voeg ik wat in partjes gesneden cherry tomaatjes toe. Tenslotte doe ik nog gesneden tonijn over de pizza heen en de geraspte kaas. Als dit allemaal klaar is, is de pizza gereed voor de oven. Verwarm deze even voor op ongeveer 200 graden.

zelf pizza maken

Je moet een beetje opletten hoe lang de pizza nodig heeft om gaar te worden. Dit is afhankelijk van je oven en de hoogte van het rooster. Bij mij duurde het ongeveer een half uurtje. Ik had mijn pizza in het midden van de oven. De kamer geurde inmiddels heerlijk naar pizza! De pizza geurde niet alleen lekker, hij smaakte ook enorm lekker! Ik heb dit nu al een aantal keer gemaakt en ik kan het je echt aanraden!

zelf pizza maken

Maak jij weleens zelf pizza?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Me - Zondag 8 juni 2014 20:10
Ja mmm, laatst nog via een recept hier op de site; pizza breekbrood. Niet een echte originele pizza, maar die maak ik ook wel eens al haal ik ze dan eerder uit die kartonné (Italiaans uitspreken haha).

Dit is ook een lekker recept. Dankuhjuhwellé!
xLieveheersbeestje - Zondag 8 juni 2014 22:01
Mmmmh, ik maak altijd mn eigen pizza's!
Deze ga ik ook proberen, lekker recept (Zonder de olijven dan hihi)
Pauliene - Zondag 8 juni 2014 22:27
Je kunt ook de pizza bodem zelf maken dat doe ik altijd
@Pauliene - Maandag 9 juni 2014 09:29
Heb je daar ook een recept van?
Julie - Maandag 24 december 2018 10:24
Ja je hebt daar ook een recept van. Gewoon op google zoeken.
Zo makkelijk. Pizza's zijn echt lekker!!! Ik ga ook een pizza maken!
One Desire - Maandag 9 juni 2014 13:23
Ik vond pizza met kaas, geitenkaas, ananas, champignons, oregano en wat groene pesto het lekkerst. Vaak ook met groenten ertussen zoals prei en tomaat. Je kunt er eigenlijk alles opgooien, wat je zelf het lekkerst vind.

Ik ben geen fan van mozzarella. Ik vind dat totaal geen smaak hebben. Het is enkel textuur. Als je dan toch kaas neemt, neem dan iets wat smaak heeft (denk ik dan maar). Je kunt ook een kant en klare (vegetarische) pizza kopen en dan zelf er nog vanalles bovenop doen.

To each its own.
Line - Dinsdag 10 juni 2014 00:09
Ziet er weer verukkelijk uit! Ga ik zeker een keer proberen :)
X - Dinsdag 10 juni 2014 22:01
Ik heb vanavond ook pizza gemaakt. Ik kwam op het idee door deze blog. We hadden een soort rol met deeg en een potje saus erbij, ipv een pizzabodem. Ik vond het erg lekker.
framboosxx - Donderdag 12 juni 2014 20:44
Jaaaa, wij hebben een mini-pizzarette en ging die uitproberen. Was super lekker, allemaal mini-pizzaatjes gemaakt! =)
CarpéDiem - Zondag 22 juni 2014 18:29
Cool! Ik ga er ook eentje zelf maken. :-D