Zelf Lavendel Limonade maken

 

Ik ben helemaal gek van Lavendel De geur vind ik heerlijk en herinnert me aan fijne vakanties in Frankrijk. Daarom leek het me ook erg leuk om eens zelf lavendel limonade te maken. Ik wist helemaal niet dat je van lavendel limonade kon maken, maar toen ik erachter kwam was ik direct benieuwd naar hoe dit zou smaken. Ik kon me er eigenlijk weinig bij voorstellen. Vandaag heb ik de limonade gemaakt en ik kan nu met met zekerheid zeggen dat niet alleen de geur van lavendel heerlijk is, maar ook de smaak! Zelf lavendel limonade maken is helemaal niet moeilijk. Ik zal jullie in deze blog laten zien hoe ik het heb gemaakt.

lavendel limonade maken

Ik vond het erg leuk om de lavendel limonade te maken. En toen ik het eenmaal serveerde aan mijn vriendin was ook zij blij verrast. Ik ga dit drankje zeker een keertje maken als ik een feestje geef. Ik denk dat gasten heel erg op zullen kijken van dit bijzondere drankje en er net als ik van zullen genieten.

Wat heb je nodig?

  • Drie eetlepels gedroogde lavendel (dit koop je bij winkels als De Tuinen en biologische winkels)
  • Een fles Ginger Ale
  • 100 gram suiker
  • 250 ml water
  • Een zeef
  • 4 citroenen

lavendel limonade maken

Wat moet je dan doen?

Lavendel siroop maken
Voeg de suiker en het water samen in een steelpannetje. Hierna voeg je drie eetlepels gedroogde lavendel blaadjes toe. Zet het pannetje op het vuur en laat het zo een half uurtje zachtjes koken met de deksel op de pan.

zelf lavendel limonade maken

Lavendel eruit, ginger ale en water erin
Als de lavendelsiroop klaar is moet je deze even door een zeef halen. Ik had alleen een vergiet en dat was geen succes. Schenk hierna de siroop ik een mooie karaf en voeg nu het water en de ginger ale toe. Je moet ongeveer het dubbele aan ginger ale/water toevoegen als wat erin zit aan siroop. Proef tussendoor gewoon even en voeg naar smaak meer ginger ale of meer water toe. Pesr hierna twee citroenen boven de karaf uit.

lavendel limonade maken

Afkoelen en citroen ijsblokjes maken
Nu is het tijd om het sap af te laten koelen. Zet de karaf in de koelkast. Pak nu 1,5 citroen en een ijsblokjes vormpje. Giet in het vormpje een klein laagje water. Knijp hierin de 1,5 citroen uit en zet het vormpje in de diepvries. Even wachten nu....

lavendel limonade maken

Tijd om te genieten
Als de ijsblokjes bevroren zijn en het drankje lekker koel, dan is het tijd om de glazen in te schenken. Kies voor een mooi glas en snijdt van het resterende halfje citroen een schijfje om daar het glas mee te versieren. Pluk ergens een takje lavendel en zet dat rechtop in het glas. Doe twee ijs citroen blokjes in de lavendel limonade en...

lavendel limonade maken

 Genieten maar

lavendel limonade maken

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

girlie - Vrijdag 2 augustus 2013 13:41
hey,

ik ben ook gek op alles met lavendel en wil dit graag eens proberen maar waar kun je ergens 'ginger ale ' vinden of een alternatief ?
@girlie - Vrijdag 2 augustus 2013 13:43
Ginger Ale kan je gewoon in de supermarkt kopen. Succes!
@girlie - Vrijdag 2 augustus 2013 13:48
het klonk mij ook raar in de oren, maar kijk eens naar het plaatje wat erbij staat; het is van royal club. royal club ginger ale. :)
Elina94 - Vrijdag 2 augustus 2013 20:54
lijkt me echt super lekker!
Mij - Vrijdag 2 augustus 2013 23:06
Ook ik maak deze variant wel vaker, maar maak hem ook vaak met gewon spa rood, of water.
dollie - Zaterdag 3 augustus 2013 09:18
Ik had gisteren op mijn werk ook eigen gemaakte drinken gehad.
Daar zat citroen, water, ijsblokjes, komkomer en mintbladjes erin.
De ene kan hadden ze dat gedaan met sinaasappel.
Heerlijk fris en fruitig om de dag door te brengen
meisje - Zaterdag 3 augustus 2013 09:35
Ziet er ook superleuk uit!
Rainbowmeisje - Zondag 4 augustus 2013 00:02
Klinkt goed!

Maarre.. ik zie maar 3 citroenen of ben ik nou echt gek aant worden? x'D