Zelf Fruit Flapjes maken

 

Fruit uit potjes of blikjes vind ik zelf altijd heel erg lekker. Dit soort fruit kun je ook erg lang bewaren en je kunt het ook gebruiken in bladerdeegpakketje. Zo maakte ik vroeger wel eens een soort appelflapjes maar dan met perzik. En zo kun je eigenlijk van alles maken. Fruitflapjes zijn heel erg lekker en ook leuk om bijvoorbeeld te maken met een feestje of als je visite krijgt.

Jam

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 140 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. De bakplaat doe je pas in de over als deze warm is geworden. Leg op de bakplaat een velletje bladerdeeg en smeer dit in met jam. Snijd het fruit in kleine stukjes. Leg het fruit er op en vouw dan het ‘fruitflapje' dicht. Druk dit goed aan met je vingers of vouw het een beetje om, anders loopt alles eruit in de oven. Smeer de bovenkant van het flapje in met wat koffiemelk, zodat het mooi gaat glanzen en er extra lekker uitziet.

 Bosvruchten Flapjes
Bladerdeeg
Bosvruchten (uit blik, uitgelekt)
Bosvruchtenjam die jij het lekkerst vindt
Koffiemelk

flap

De flapjes moeten 30 minuten in de oven. Als je ze uit de oven haalt, is het goed om ze even te laten rusten. Zo verdampt er wat vocht en worden ze lekker knapperig. Na 10 minuten kun je ze waarschijnlijk wel gaan proeven!

 Perzik/abrikozen Flapjes
Bladerdeeg
Perzik uit blik (uitgelekt)
Abrikozenjam die jij het lekkerst vindt
Koffiemelk

flap

En zo kun je nog heel veel leuke variaties zelf bedenken. Misschien vind je het lekker om verschillende soorten fruit te mixen of juist een hele andere soort jam te gebruiken bij een ander soort fruit. De flapjes zijn in ieder geval heel snel en gemakkelijk te maken en heel erg lekker!

Lijkt jou dit lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Katja - Woensdag 5 februari 2014 19:13
Ziet er lekker uit!
Ga ik zeker een keer proberen.
luna - Woensdag 5 februari 2014 19:56
mmmmmmm leuk! Mijn moeder maakte die vroeger altijd maar dan met: stukjes appel en rozijnen en beetje suiker. Heerlijke appelflappen.
denisee.. - Woensdag 5 februari 2014 20:16
Ziet er lekker uit!
Het inspireerd en motiveert me wel :)
Ik ga ze zeker een keer zelf maken, leuk!
Liefs X
Vivienne - Woensdag 5 februari 2014 22:07
koffiemelk erbij?
Fleurtje - Woensdag 5 februari 2014 22:46
Ja, dit wil ik zeker eens proberen!
Anoniempje - Woensdag 5 februari 2014 23:29
Ga ik zeker uitproberen!

De meeste gerechten op proud vind ik veel te eng, maar dit durf ik wel (:
Vlinder... - Donderdag 6 februari 2014 07:13
Met banaan lijkt me ook heerlijk!
Simba - Donderdag 6 februari 2014 11:01
nog makkelijker: gebruik een blik vlaaivulling, superlekkere kersenflapjes :D
meisj14 - Donderdag 6 februari 2014 11:03
Het lijkt me inderdaad lekker met perzik. Of banaan.
Heerlijk en ook gemakkelijk, waarom doe ik dit nooit?!
angstig meisje - Donderdag 6 februari 2014 16:30
je kan het met allerlei fruit doen

of met kaas en tomaat
l - Donderdag 6 februari 2014 16:32
Ei in plaats van koffiemelk er overheen doe ik altijd. En vergeet niet de bladerdeeg eerst uit de vriezer te halen, als dit nog bevroren is krijg je het niet gevouwen.
Heerlijk!