Tips voor leuke kook Apps

 

Waar ik vroeger aan de keukentafel mijn moeders kookboeken doorbladerde op zoek naar een lekker recept, floep ik nu mijn iPhone uit mijn broekzak of blader ik een App op mijn iPad door. Een lekker recept zoeken gaat op die manier veel sneller, is leuk en super handig. Hieronder vind je een aantal leuke en handige Apps waarmee je meer variatie kunt aanbrengen in jouw keuken! 

kook apps

De meest gebruikte App is denk ik voor veel mensen en ook voor mij, de Appie App van Albert Heijn. Een handige App die je zelfs vertelt wat je nodig hebt. Tevens weet je meteen (bijna) zeker dat ze alle ingrediënten in de winkel verkopen. Super handig, snel en er staan ook onwijs veel recepten op!

review appie app

Jamie Oliver heeft natuurlijk intussen ook al duizenden recepten bedacht. Niet alleen in zijn boeken, maar ook in een handige App vind je deze heerlijke recepten. Je kunt gemakkelijk zoeken op bereidingstijd of via ingrediënten en natuurlijk bevat ieder recept prachtige foto's en begint de App met een filmpje van Jamie zelf. 

jamie oliver app

ben weg

Kok op Kot is een ideale App voor studenten. Je kunt aankruisen welke boodschappen je nog in huis hebt en de App zoekt dan voor jou een recept bij deze ingrediënten. Ook zijn de recepten zo bedacht dat je zo min mogelijk vuile vaat hebt en de bereidingswijze beperkt is. 

koken op kot

brood op stokje

Egg Timer is ook enorm handig. Je kiest de maat van het ei en daarna hoe je hem wilt hebben. Vervolgens gaat de timer lopen en gaat het alarm als je ei klaar is. Hard, zacht, medium, alles kan en gaat vanaf nu helemaal goed!

egg timer app

egg timer app

VTM heeft veel recepten op video's in een App gezet. Op deze manier lees je niet alleen wat je moet doen, maar wordt het ook voorgedaan. Je kunt meekoken en het filmpje op pauze zetten, of je laten inspireren. Een leuke en interactieve App vol recepten!

VTM app

VTM koken

Soep! is een App van het Leger des Heils. Hier vind je leuke en lekkere recepten voor soep. Hou je van soep dan is dit dus echt een App voor jou. Je kunt via deze App ook een kop soep doneren. 

brood op stok

leger des heils app

Met Evernote kun je veel recepten opzoeken, bewaren, je eigen recepten toevoegen en restaurants vinden met lekkere recepten. Deze App zorgt er eigenlijk voor dat je op ten duur je hele eigen kookboek hebt op je smartphone of tablet. Ook is de App erg mooi vormgegeven. 

evernote app

Gebruik jij Apps bij het koken?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Donderdag 14 maart 2013 16:12
Ik gebruik regelmatig apps bij het koken, ik vind het erg handig! Smulweb is ook wel een goede, die hebben ook heel veel recepten!
doritos12 - Donderdag 14 maart 2013 22:09
Oeh handig dit!
ik gebruik vaak die van de AH, smulweb en pinterest! :)
C - Donderdag 14 maart 2013 22:36
Ik gebruik vooral de appie app. Super handig en staan heel veel leuke dingen op.
Sander van Middendorp - Donderdag 3 oktober 2013 02:18
Er is nu ook de Receptenmaker app! Hier kan je van alle bekende recepten sites recepten inladen. Super makkelijk!!