Snelle pasta voor 1 persoon

 

Als je alleen of op kamers woont, is het soms best lastig om maar voor één persoon te koken. Je hebt vaak over of moet veel pannen vies maken. Zelf merk ik echter dat ik er steeds beter in word om gezond, gevarieerd en lekker te koken voor mezelf. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze pasta met allerlei dingen die ik meestal elke week wel haal bij de supermarkt en dus gewoon in huis had liggen.

pasta

Wat heb je nodig?

 • Pasta naar keuze
 • Crème fraîche 
 • Italiaanse kruiden uit een potje
 • Teen knoflook
 • Courgette
 • Pijnboompitjes
 • Olijven uit pot
 • Pesto
 • Olijfolie
 • Parmezaanse kaas
 • Peper en zout

De meeste ingrediënten kun je heel lang bewaren of heb je vast wel in een kruidenrekje, kast of koelkast staan. Het enige wat je eventueel vers kunt halen is de courgette, wat cherrytomaatjes en de crème fraîche.

Hoe maak je het?
Kook de pasta zoals gewoonlijk. Ondertussen bak je de courgette in blokjes een klein beetje gaar in olijfolie met een teentje knoflook en Italiaanse kruiden. Als dit gaar is (niet helemaal zacht) schuif je het een beetje opzij, zodat je in dezelfde pan de pijnboompitjes kort kunt roosteren.

pasta  olijven

Zet nu het vuur lager en voeg de olijven toe. Schep er anderhalve eetlepel crème fraîche bovenop. Voeg hier ook twee theelepeltjes pesto aan toe. Nu zet je het vuur uit en roer je alles door elkaar. Giet de pasta af en kiep de pastasaus er overheen. Een vers tomaatje en wat Parmezaanse kaas eroverheen en klaar!

pasta

Lijkt jou dit lekkere pasta?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma - Zondag 16 februari 2014 19:55
Hè dit maak ik ook altijd als ik snel wat lekkers wil maken, haha. Alleen doe ik er wat meer cherrytomaten door en geen olijven, want die vind ik niet zo lekker haha
A - Zondag 16 februari 2014 20:40
ziet er heerlijk uit :D
luna - Zondag 16 februari 2014 22:12
mmm! simpel en lekker, ook lekker met feta denk ik!
Charlotte - Maandag 17 februari 2014 09:40
Handig! Dit soort blogs mogen er wel vaker komen, haha. Heb altijd zo'n moeite met bedenken wat ik nou weer voor mezelf klaar moet maken...
Jill - Maandag 17 februari 2014 10:08
Ziet er goed uit, alleen de olijven laat ik er dan wel uit :). Proberen waard als ik op mezelf woon.
Rebekka - Dinsdag 18 februari 2014 14:34
Heb het gisterenavond gemaakt met cherrytomaatjes in plaats van olijven (wat daar hou ik niet zo van): Echt super lekker! Mag wat mij betreft vaker komen zo'n blog, want de inspiratie voor 1-persoonsgerechten raakt inmiddels wel een beetje op hier :)
Barbara - Dinsdag 18 februari 2014 21:14
Ziet er lekker uit
soppie - Vrijdag 14 maart 2014 19:48
yummmm ik heb het net gemaakt en het was heel lekker! ik had er ook nog wat kastanjechampignons bij gedaan. mijn moeder kon er niet over ophouden hoe lekker ze het vond haha!